Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

RTG kostí?

Od: dustycz* odpovědí: 28 změna:

Dobrý den. Nevíte kde je v Praze nějaké dobré místo, kde by mi udělali RTG kostí, respektive růstových destiček a řekli mi jestli ještě porostu nebo ne. Je mi 16. Díky

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tohle a ještě jiné vyšetření by ti měli udělat na enokrinologii a tam ti také mohou předepsat injekce s růstovým hormonem. Vím to naprosto jistě. *hej*

doplněno 07.11.15 19:19:

Dusty, já jsem babka z Ostravy, Prahu znám akorát z fotek. Pohledej endokrinologii ve velké nemocnici. :-D Ale znala jsem děvče, které mělo v ledničce tyhle injekce. Všichni se smáli, že mají v lednici hodně kvalitní auto.

dustycz*
hodnocení

Děkuji moc :) nevíte o nějaké kvalitní v Praze?

hodnocení

0x

Ahoj, a k čemu tuto informaci potřebuješ, zda Ti ještě porostou kosti? Předpokládám, že pokud nebudeš mít nějaký úraz a podobně, tak Tě nikdo "jen tak" nevytřeší. Zajdi tedy nejprve ke svému dětskému lékaři, vysvětli mu, k čemu tuto věc potřebuješ a bude na něm, zda Ti vyhodí. Případě jestli navštěvuješ jiné odborné lékaře, například ortopeda, tak můžeš zkusit i u něj. Nicméně myslím, že kosti Ti asi ještě nějakou dobu porostou, u každého je to jiné, ale uvádí se, že rostou minimálně do 18 let, spíše však do 21, někdy i déle...

dustycz*
hodnocení

protože jsem malý a chci vědět jestli ještě porostu, zkusím tedy svého dětského lékaře děkuji

krasula
hodnocení

0x

Mám takovou zkušenost, že když začnou růst vousy, zhrubne hlas, tak se poněkud zbrzdí růst do výšky a postava dostává víc chlapské rysy. Ti holobrádci se většinou vytáhli do výšky později. Obecně kluci rostou asi do 21let . Ale pak ještě mohou vyrůst pár cm. Pozn.: Napoleon měřil 157 cm - a jak je slavnej.

dustycz*
08.11.15 00:00
hodnocení

dík

vilik*
hodnocení

0x

Dusty, mám pocit, že to není váš první dotaz. Někde jste uváděl i výšku, zdála se mi v pořádku. Být vámi, prostě se s tím, že jsem menší, smířím. Najděte si hezkou milou holku, ale chce to trochu sebevědomí. Stejně na to, abyste něco v životě dokázal, nepotřebujete 2 metry 20.

dustycz*
hodnocení

Ano měl, ale nedostal jsem odpověď na můj dotaz ohledně toho RTG kostí, teď se vůbec neptám zda jsem malý nebo ne...

vilik*

Dusty, já vás chápu, ale myslím, že vy se ptáte ne proto, že máte problém s růstem, ale se svým sebevědomím. To je potřeba si uvědomit a pracovat s tím. Mimochodem, jsem menší než vy a vysoký jsem až dost. Problém jsem nikdy kvůli vzrůstu neměl.

dustycz*
hodnocení

No, možná protože jste z generace kde nebyli lidé kolém vás tak vysoký. Skoro každý v mém věku měří 178+, každá druhá holka je vyšší. Mých 171 je uplně k smíchu

vilik*

Počkej, 160 mi ještě není:). Mám syna ve tvém věku, měří asi jako ty, a podle toho vzorečku, co jsme řešili minule, už víc taky nevyroste. A víš co? Vůbec mu to nevadí. Sportuje, je chytřejší než já, holku má taky pěknou. Já sám byl taky mezi spolužákama malej, ale jak sám píšeš, polovina holek je stejně vysoká, jako ty, nebo menší. Jenom v naší republice je 5000000 ženských, to je plus minus 50000 šestnáctiletých. Máš malý výběr?

dustycz*
hodnocení

No ale já to řeším protože, bych podle toho vzorečku ještě vyrůst měl, tak mě prostě zajímá jestli do té výšky dorostu, nebo ne :)

vilik*

Dusty, pochop, to, jestli vyrosteš víc, i když bys podle vzorečku mohl, není důležité. Důležité jsou v životě jiné věci. Taky jsem koukl na net a hledal průměrnou výšku. Češi prý patří mezi 5 nejvyšších národů v Evropě. Průměr dvacetiletých mužů v ČR je 178 cm a žen 166. Z toho vidíš, že sice patříš mezi menší muže, i kdybys už nevyrostl, ale většina, ne jen polovina, holek tvého věku je menších. A kdybys měl přesto malý výběr, vyrazíš do světa. Stejně by ti měla holka stačit jedna. K doktorovi se chodí, když má někdo metr dvacet, uznej, že to je fakt problém. Ty ale žádný nemáš. Ten vzorec je přibližný, nejvíc pravděpodobný. Není chyba, že jsi trochu menší, nebo vyšší. Navíc ještě pořád vyrůst můžeš.

dustycz*
hodnocení

Ok no, tak dík

hodnocení

0x

Dusty, nevím jakou máš výšku, ale někteří chlapci rostou pomaleji. Před mnoha lety jsem chodila s chlapcem, všichni se mu smáli že je malej - byl před vojnou, hubenej a měl jen 165 cm. No a za dva roky se vrátil s výškou 188 cm. Prostě na vojnu šlo dítě a vrátil se chlap *palec*. Takže buď v klidu!

dustycz*
08.11.15 11:31
hodnocení

171...dík

Dusty, 171 v 16 letech je OK. Tak neplaš a užívej života ;).

dustycz*
hodnocení

No není to moc

hodnocení

0x

Dusty, jestli by problém s výškou měl kazit tvé mládí, na endokrinologii se objednej a zajdi. Měla jsem pocit, že jsi opravdu maličký, jako to děvčátko, které mělo ve 12ti letech nějakých 130cm a také nějakými testy zjistili, že má poruchu růstu. Proto v ledničce růstové hormony. ;) Myslím si, že do 18ti ještě dost vyrosteš, takže se naprosto zbytečně trápíš. Když si na endokrinologii dojdeš, vysvětlí ti všechno lépe a také doloží tabulkami, budou-li mít čas. Navíc, v čekárně zažiješ takové případy hormonálních poruchm že si začneš vážit své 171cm výšky, zdravého těla.*hej*Neblázní, jsi v normě!

doplněno 10.11.15 15:55:

Můj zeť, ještě na vojně se vytáhl o 2 cm. Dotáhl to na 202cm. Přestal růst v 21 letech. Neztrácej naději.

dustycz*
10.11.15 15:36
hodnocení

Nejsem :)

dustycz*
hodnocení

Se má no :) bohužel moje množství chlupů na těle jasně naznačuje, že jsem víceméně zakončil pubertu, dalo by se říct se moje přirození má příznaky toho, že už je plně dozrálé, posiluji a svaly mi rostou rychle. Prostě já už neporostu, ale kontaktoval jsem pár doktorů z oboru co jste mi napsala, děkuji.

jabraka*
hodnocení

0x

To Dusty:

S kostmi chodíme na kliniku,ta se nachází na Poříčí v místě mezi OD Paladium a Labutí ,ovšem po pravé straně.Přesnou adresu si nepamatuji,ale dá se doptat.

JB

doplněno 09.11.15 08:28:

Klinika YMCA

JB

dustycz*
hodnocení

Díky moc toho jsem hledal :)

hrako008*
hodnocení

Podle mě neporosteš :)

vilik*

Dusty, tohle nemá cenu. Nudíš se?

tajemnak*
Hrozne moc to resis.
Ve svym veku muzea jeste vytahnout, necpal bych do sebe nejake hormony abys vyrostl.
Problem bude mozna v posilovani, i kdybys nedelal cviky v posilovne, ktere bezdi rust tak telo tu energii co by dalo do rustu dava do svalu.
Nepopisu to tu vedecky, ale tata je lekar, ateatace z interny a sport. lekarstvi a kdysi mi to vysvetloval. Poptam se ho.
dustycz*
hodnocení

Posilování na to efekt nemá :)

dustycz*
12.11.15 16:33
hodnocení

trošku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]