Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás,
potřebuji poradit. Před 2 měsíci sem prodal do výkuparný železa zboží(olovo) v hodnotě 1830 kč. Vše proběhlo ok. Paní mě vypsala výdejku s tím, že mě peníze dojdou do 6 týdnů na na učet. Po 2 měsících mě nic nedošlo tak sem se začal zajímat a zjistil jsem od kamarádů že firma zkrachovala. Majitel udajně zmizel ze všema penězma. Telefony jsou nedostupné..Není to suma která by mě vytrhla ale co může obyčejný člověk v této situaci dělat? Může se nějak bránit?
děkuji za každou radu
Názor, že to pod pět tisíc nestojí za to, je to přestupek ... chjo, asi zřídil výkupnu pro jednoho zákazníka, né?!? Jasně, že vás bude víc, policie to ztotožní. Navíc jich mohlo být víc (organizovaná skupina) Věříte, že si "paní" vše nevymyslela? Jestli jo, tak seďte doma. Ono těch možná může být 100 variant a možná jim to projde a za rok, s takovým přístupem, vás oberou někde jinde.
No, magistře wlezley, já jsem napsal jen svůj názor po zkušennosti. Ze tří případů dopadly tři přesně takto: Nijak. pokaždé šlo o částky menší než 5000 a dvakrát byla podána hromadná žaloba. Firmy vyhlásily bankrot, šly do konkurzu, tak se to dostalo ke správci konkurzní podstaty a ve finále mi vyšlo, že když si půjdu za svým a budu plnit veškeré podmínky, které mi byly správcem konkurzní podstaty navrhovány, přijde mně to dráž, než to, to co by mi po více, než třech letech tahanic vrátili. Jestli máte lepší zkušennosti, blahopřeji.
Zkušenost je jen jeden pohled. Když budou ale všichni jen mávat rukou, že těch pár korun jim za to nestojí, asi nic nezmění. ten někdo bude kolemjdoucí okrádat o deset korun, vše si naplánuje a všichni si jen postěžují. Zloděj zůstane zlodějem a podle teorie nikdy nedostižným ... teda krom hromadné žaloby Nic osobního, klidně to dotyčný může pustit z hlavy a dál se věnovat pastvě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.