Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapůjčení serveru známému

Od: pavelv* odpovědí: 2 změna:

Ahoj všichni, známý s ŽL podniká a chce založit vlastní eshop. Chci mu v tom pomoci a půjčit část serveru. Chci sepsat smlouvu tak aby, veškerá trestná činnost z jeho strany byla pouze jeho. Pro jednoduchost nebudu vytvářet nějaký virtuální server, ale zřídim jeho složku, kam mu nasměruju celou jeho doménu. Na serveru rozjedu logování, abych měl nějaké případné podklady. Jak a co ale napsat do smlouvy, aby jsem byl dobře krytej? Já ŽL nemám. Jedinné, čeho se bojím z jeho strany je to, že nebude podávat daňové přiznání. Předpokládam, že když si pak přijde policie pro data, že jim nebude stačit smlouva o tom, že data této domény jsou uloženy na tomhle disku a zabaví stejně celý server...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To je nesmysl. Pokud máte už teď nějaké pochybnosti, v žádném případě bych se do podobných akcí nepouštěl. Pronájem prostoru na profesionálním hostingu není žádná velká finanční položka a rozhodně bych to nechal na firmě, která se hostingem zabývá - bude to mít smluvně i technicky zajištěné pro podobné případy. Navíc už zcela jistě mají i konktrétní zkušenosti s policíí a soudy - alespoň u těch hostingových firem, co znám trochu do hloubky. Já bych do toho nešel.

pavelv*
hodnocení

Tak samozřejmě, pokud se to rozjede, využiji VPS, ale takhle chci nabrat nové zkušenosti, vše si vyzkoušet. Teď koukam na nějaké smluvní podmínky, tak zřejmě by postačila takováto věta:

Provozovatel neodpovídá za porušení práv k ochranným známkám, práv k obchodní firmě a jiných práv chráněných obecně závaznými právními předpisy, kterého se dopustí Zákazník užíváním služeb.

Nicméně koneckonců i když si já pronajmu někde VPS, na kterém budu poté zabezpečovat chod eshopu, tak stejně musím udělat nějakou smlouvu s tim mým zákazníkem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]