Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda neznáte nějaký účinný přípravek na akné. S akném bojuji již dlouhou dobu. Chodím také na kožní, kde mi zkusili předepsat více druhů mastí a vodiček. Nic z toho ale není moc účinné. Mám chvilky, kdy je to trochu lepší, a pak zas horší. Ani dle menstruace to nelze určovat. Jelikož masti jsou vysušující, tak pak to mažu pleť. mlékem, též doporuč. kožním lékařem. Nyní se mi to ale zas docela zhoršilo a i když se snažím pravidelně to mazat, tak se mi to nelepší. Ptám se tady na to hlavně proto, že mě cca za necelé 2 týdny čeká 1 důležitá akce, na které budu chtě nechtě několikrát na fotkách, které uvidí spoustu lidí - i mých známých. A já bych nerada, abych tam vypadala i kvůli tomuto ošklivě. Sice si namažu asi alespoň BB krém, nebo něco takového, ale to moc nezakryje a také ne na dlouhou dobu a min. zblízka to bude vidět. Navíc to mám i na dekoltu a zádech, která budou kvůli šatům též vidět. Chtěla bych tedy poprosit, zda nevíte o něčem účinném, např. z lékárny nějaké tablety, případně masti na akné, kůži apod., aby to dokázalo zapůsobit alespoň trochu do těch necelých 2 týdnů. Vím, že většinou slibují výsledky cca až za 3 měsíce, což jsem v té době nevěděla, že budu muset něco takového řešit a teď je na to pozdě. Nebo nějaké babské rady. Dříve jsem také zkoušela Acneon, ale výsledky nic moc. Také jsem zkusila z Avonu takový gel, který prý působí do 24 h, ale to je asi dost slabé akné, jelikož u mě celkem bez výsledku.
Moc velké naděje tomu nedávám, ale i tak předem děkuji za rady a tipy.
Masti ti poradí někdo jiný. Já jen doplním: Někomu pomůže horské slunko. Ale opatrně, jen na minutu dvě denně. A pak strava. Na pleti se hodně projevuje to, co jíme i to, co nám chybí. Zkus vynechat sladkosti, uzeniny, bílé pečivo, chipsy, majonézu, zrající sýry, sladké limonády,čokoládu... K dodání prvků a vitamínů, které ovlivňují kvalitu pleti jsou dobré: melasa, rakytník, rybí tuk / mají v obchodech se zdravou výživou /,droždí, vločky ,klíčky, suš.švestky, mrkev, ořechy, žloutek,zelenina obecně...pít čaj z přesličky, kopřivy a šípkový. To je malý přehled potravin, které obsahují Zn, Fe, Si - nejdůležitější prvky v boji s akné a také vitaminy A, B, C, E v přírodní formě.
Jak správně píše Krasula, základ je zdravá strava a hodně pohybu venku na čerstvém vzduchu, nějaký sport, běhání. Účinek je vidět už po několika týdnech. Přidej do jídelníčku aspoň jednou týdně játra, nebo vaječný žloutek, obojí obsahuje hodně biotinu. Ale pozor, jen žloutek, protože vaječný bílek obsahuje látku avidin, která na sebe váže biotin a ten se potom nevstřebá.
Nebo je možné koupit si Biotin v tabletkách. Má výrazný účinek na hezkou zdravou kůži a podporuje i růst a kvalitu vlasů. Předávkování není možné, protože je to vitamín rozpustný ve vodě. Zato nedostatek biotinu způsobuje akné a ostatní vyrážky na kůži.
Z mastiček má příznivý a hojivý účinek zinková mast, nebo potírání šťávou z Aloe vera.
Solarium (kvalitni,kde meni trubice),cisteni ultrazvukovou spachtli nebo expresorem,po vycisteni na navlhcenou plet nanes peeling,omyj,pak dej pletovou masku na mastnou plet ALCINA (ne jinou znacku!),po zaschnuti masku umyt a namazat gelem Garnier vhodnym na aknozni plet.Postupuj presne podle tohoto postupu,vyzkouseno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.