Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostanu podporu když odejdu ve zk.době?

Od: iska* odpovědí: 4 změna:

dobrý den byla jsem rok zaměstnaná a 6 let na materské a ted jsem 14 dní v práci (původní ale na jiné pozici bohuzel) a nedá se tam vydržet. dostanu něco od úradu práce nějakou dobu? jinak bych musela asi vydržet a z práce do práce. děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

1x

Pokud jste po RD nastoupila do zaměstnání a ne na ÚP, tak podporu dostanete a bude se počítat z předpokládaného výdělku, Vašeho nynějšího zaměstnání. Stačilo by Vám odpracovat jen jeden den a již máte nárok na podporu z předpokládaného výdělku ze zaměstnání.

iz*
hodnocení

1x

Osobní péče o děti do čtyř let věku je vážným důvodem k ukončení zaměstnání

a zároveň je i náhradní dobou z hlediska nároku na podporu v nezaměstnanosti.

Jen nezapomeňte do výpovědi uvést vážný důvod, aby se Vám podpora nekrátila.

zzzlatokopka*
hodnocení

0x

Nárok na podporu má ten, co v posledních dvou letech "odpracoval" alespoň rok. Ten rok si odpracovala kdy? Před mateřskou? Mateřská podle mého není náhradní dobou za zaměstnání, takže můj názor je, že nedostaneš podporu. Leda dávky hmotné nouze, pokud na ně splníš nárok.

iska*
hodnocení

Ano rok a neco jsem pracovala a pak RD 6 let a ted jsem az ukoncila smlouvu puvodni a nastoupila na novou smlouvu na trochu jine misto ve firme

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]