Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úprava styku s otcem

Od: digggi23* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Mám s přítelem tříletou dceru u soudu jsme se dohodli na výši výživného a na styku s dcerou, ale nastaly problémy - otec si dcery nikdy moc nevšímal a ke mě se choval dost agresivně, dceru má navštěvovat lichý týden - úterý, čtvrtek od 15:30 - 18:00 a sudý týden - sobota, neděle od 09:00 - 18:00. Jenže sem začala studovat a do školy mám docházet každé úterý - Jak mám podat nový návrh, když jsem se u soudu vzdala práva na odvolání a ještě to nenabylo právní moci? A druhý dotaz, otec se při předávání dcery chová ke mě sprostě i před dcerou mi nadává a uráží mě! Co dělat když bych chtěla upravit styk s otcem tak, abych se s ním nemusela vídat? Je možné aby předávání přebrala soc. pracovnice?

Další problém je v tom, že jsem se dozvěděla, že otec dcery se zná se soudcem? Co dělat při dalším soudu? Když bych chtěla aby jednání měl nastarosti jiný soudce? A ještě poslední otázka, otec dcery i jeho matka o mě nemluví před dcerou hezky, dceři jsou tři roky a nerozumí tomu, co jsou to nadávky a urážky a pak chodí doma a říká, co o mě babička a táta řikali, neustále jí proti mě popuzují a kupují si dceru ve smyslu, že pokud k otci půjde co nejvíc, tak jí něco koupí!...Co dělat? Jsem sama s dcerou a bohužel nemám takové finanční možnosti, abych dceru také uplácela!

Moc děkuji všem za odpovědi, věřím, že pomůžete - už nevim, co dělat? *nevi*

doplněno 25.08.09 08:26:

Ještě mám dotaz jestli někdo nemá zkušenost se stykem dítěte a prarodičů - pokud to určí soud. Jak často to asi bývá?

doplněno 29.08.09 12:28:

Moc vám všem děkuju za odpovědi a za rady. Už jsem byla u právníka a zkusíme to vyřešit!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

2x

Pokud jste se vzala odvolání, už s tím nemůžete dělat nic, leda podat nový návrh, obávám se ale že to že máte školu není takový změna poměrů, aby soud rozhodnutí měnil, jedině, že byste se s bývalým dohodli.

Předávání přes sociální pracovnici je teoreticky možné, ale musel by o tom býval taky rozhodnout soud, jinak vám dobrovolně tohle sociální pracovnice dělat nebudou, ale zkuste se tam dojít zeptat.

Pokud máte pocit, že je soudce podjatý, to znamená, že není schopen rozhodovat nestranně, máte právo podat námitku podjatosti a to vždy při prvním úkonu poté, co se o důvodu podjatosti dozvíte.

Uplácet dceru by byla podle mě akorát další rána do jejího dětského zmateného života, nezbývá vám než být ta rozumná, snažit se nedělat jí v hlavě zmatek tím, že budete zase pomlouvat vy jejího otce.

Styk s prarodiči je možný upravit, ale není to nutné, pokud to normálně funguje a nikdo takovému styku nebrání. Frekvenci soud určí individuálně, to těžko odhadovat, viděla bych to max na 2 dny v měsíci

lori*
hodnocení

0x

moc me mrzi,ze mas tak slozitou situaci...s tim,ze tvuj byvaly pritel se zna se soudcem asi nc neudelas,ale nezavidim ti.U nas na dedine byla pani co mela holcicku a manzela rozesli se a ona zustala uplne sama i dite ji vzal byvaly manzel a to ze chodil z pravnickou...tak uz to proste chodi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]