Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podepsat smlouvu a nepřijít?

Od: roomces odpovědí: 7 změna:

Dobrý den přeji,potřebuuju poradit. Mám ted mit do konce pátku tři pohovory...včera jsem byla na jednom tam mi řekly že mužu přijit zítra a podepíšou semnou papíry...abych nejspíš nastoupila,když je podepíšu,musim přijit nebo nemusim,když by me náhodou vybraly ješte nekde ata práce by se me pozdávala lépe? Dekuju moc za pomoc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Ve zkušební době není problém smlouvu ukončit a to i bez uvedení důvodu.

romces
hodnocení

nemysim zkušebni dobu,myslim že to podepíšu odejdu,papíry si asi nekteré vemu,už nevim jak to chodí,byla sem zatim jen v jdné práci... a tím pádem pujdu domu a oni mi řeknou třeba nastupte v pondeli a já nepřijdu. Nemusim nebo musim tedy když zítra podeípu nejaké ty papíry k nástupu?

albatros498022*

Prostě v pondělí zavoláte a sdělíte jim, že nepřijdete a hotovo.

Zkuste si představit tento dotaz:
"Když podepíšu, že zaměstnanci dám 15 000 hrubého, musím mu je dát, nebo mu nemusím dát vůbec nic?"

Pokud se Vám tato situace stane, nastoupíte na jeden den, ten den podáte výpověď (tedy, zrušíte pracovní poměr ve zk. době) a druhý den chodit nemusíte - pokud máte sjednanou zkušební dobu. Je možné, že když do práce přijdete s tím, že chcete zítra zrušit pracovní poměr ve zkušební době, tak Vás hned pošlou domů. Rádi nebudou.

ctenar*
hodnocení

0x

Zavolas jim, reknes, ze zvazujes jeste dalsi nabidky a ze se rozhodnes pres vikend a das jim vedet v pondeli. V pondeli to pujdes podepsat tam, kde chces delat a zavolas tamm kde delat nechces ("dostala jsem lepsi nabidku v jine firme").

vilik*

Když jim tohle řekne, osloví hned dalšího uchazeče, který u nich dělat chce. Pak to jinde nevyjde a bude něj práce. Doporučuju případně skončit ve zkušební době.

doplněno 04.11.15 12:35:

Oprava - bez práce.

figurek*
hodnocení

0x

Pečlivě vybírejte a rozvažujte než podepíšete pracovní smlouvu.

Když už podepíšete smlouvu, tak byste ji taky měla držet. Jestli podepíšete smlouvu a nepřijdete, pak se může stát, že si zabouchnete dveře a příště vás nevezmou.

Jestli uspějete na více místech, navštivte i ty ostatní firmy a s omluvou tam vysvětlete, že k nim bohužel nemůžete nastoupit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]