Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mokvající atopický ekzém - co na to?

Od: bandurka odpovědí: 4 změna:

Přítel má atopický ekzém, na nohou se mu to velmi zhoršilo, jakoby slilo dohromady a začalo mokvat. Na kožním dostal jen mastičky (s kortikoidy i konopné apod..) ale nic mu nepomohlo..nemáte někdo tip, co by mu mohlo pomoci?

díky!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

1x

No, s tím jsem ti taky užila, a jak...naštěstí teď už to mám "jen"na dlaních, ale i tak to dá někdy pořádně zabrat.. *uf* Mně osobně nejvíc zabral Diprosone, to teď nejnověji, a dřív mi zabíral Diprosalic, ale pak z neznámého důvodu přestal (jak to ostatně po chvíli bývá s každou mastí). Úplně nejlépe zabírá, a to Vám asi řekne každý, moře, a to bohužel nemáme *nevi* A jen pár takových obecných rad, které asi určitě znáte, ale třeba Vás to ještě k něčemu inspiruje :) : v horkém počasí jsem si kůži otírala k tomu vyčleněným hadříkem, klidně i několikrát denně, zásadně čistou vodou (anebo jen omýt vodou). Ideálně nepoužívat mýdlo, a pokud už se musí, tak používám tekutý Dove, ale nevadil mi kupodivu ani Protex - připadalo mi, že mokvající boláčky vysuší, pak jsem na noc namazala a obvykle do rána se to hodně zlepšilo. A jednou, ale to přidávám už jen pro pobavení, jsem se nešťastnou shodou náhod opařila vroucí vodou z várnice - spáleniny nikde, ale mokvající boláky fuč! *sok* Teda ale byl to šok - a největší pro ruce... :D*hi*

doplněno 24.08.09 21:53:

A ještě jsem našla tuto stránku: potravinova-alergie.info/...
Je to sice primárně stránka zaměřená na alergie na potraviny, ale přímo tady najdete tipy na atopický exém jakéhokoliv původu a také další odkazy na spoustu dalších užitečných stránek, kde je dost dobrých tipů, jak jsem zběžně koukla *palec*

bellis*
hodnocení

0x

Taky mám bohaté zkušnosti s tímto problémem. Zkuste do vany rozpustit hypermangan. Jedná se o látku, která dezinfikuje a vysušuje (po uschnutí vody). Tím by se z mokvavého ekzému mohl stát ekzém vysušený, kterého se zbavuje mnohem snáz. Pokud je to možné, hormonům se vyhněte. Nemají jen lokální účinek a mají vliv na mnoho věcí. Taky je dobré očistit tělo. Zkuste příteli upravit jídelníček. Očistit střeva, pít nějaké čaje, víc zeleniny atd. Mělo by to minimálně zmírnit kožní projevy. Ohromnou měrou se dá ekzém ovlivnit i psychikou. Studující ekzematik má vždy více problémů při zkouškách, dospělý ekzematik má míň problémlů na dovolené, i když není u moře, atd.

cybermagefroll*
hodnocení

0x

Zkuste si např. pročíst.

www.atopickyekzem/...

atopicky-ekzem.info/

bandurka
hodnocení

moc děkuji za všechny rady! zkusíme vše vyzkoušet (až na to opaření :)) ) a snad něco aspoň trošku zabere :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]