Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Investiční životní pojištění

Od: sedlackova* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,prosím o radu.

Ke dni 20.3.2014 jsem se svoji manažérkou od Broker Consulting dala výpověď z invetičního životního pojištění,s tím,že mně bylo nebídnuto a hned sepsáno jiné pojištění,prý výhodnější.Toto nové pojištění jsem začala ihned platit,s tím že původní je již zrušeno,ale zrušeno nebylo.Nedodržela se šestitýdenní výpovědní lhůta.Měla jsem roční platbu vždy k 1.4.tj.jen 12 dní.Dostala jsem několik upomínek,ale paní manažérka tvrdila,že vše vyřizuje,že nic platit nemám.V současné době se dluh navýšil i o právní poplatky.Kdo prosím ručí za pozdě podanou výpověď,já nebo manažérka,kdo by měl dluh zaplatit?

Děkuji za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

1x

Obávám se, že vy. Nebo máte s manažérkou smlouvu o zastupování ve věci zrušení této pojistky s plnou mocí?

hodnocení

0x
Platit ten dluh budete muset vy sama. Maximálně ho můžete zkusit vymáhat po vaší poradkyni, ale bude se to dost špatně prokazovat.
Jinak by mě zajímalo, jaké lepši investiční pojištěni vám nabídla, jelikož jsou všechny vesměs podobné (jak ceny, tak úročení) a pokud už jedno máte, tak se nevyplatí ho rušit za účelem založení nového. Téměř vždy na tom klient bude tratit. Pokud jste měla své dosavadní pojištěni špatně nastavené, bylo volnější a hlavně levnější pro vás ho pouze poupravit. Ale tuto možnost vám poradkyně neporadila, jelikož by z toho neměla žádnou provizi.
Podle čeho usuzujete, že nové pojištění je pro vás výhodnější? Pouze na základě slov vaší poradkyně?

Dluh budete platit vy.Pokud to necháte dojít ještě dále, tak další možností je exekuce. Další výhodu zjistíte až se pojištění ukončí a dostanete odbytné. Podle parametrů smlouvy a délce pojištění třeba nic. A jestli jste uplatňovala pojistné do daní, tak dodanění berte jako "bonus". Poradkyně peníze už má, vy ne.

pobrdny*
hodnocení

0x

Bohužel ti "poradci" jsou vychcaní jak mraky, lžou a to důležité ohledně poplatků neříkají :( Mě takhle jeden bývalý kamarád a kolega připravil o 13000,-Kč. Nabídnul mě "skvělé a výhodné" uložení financí do zlata, mlel o inflaci, měnové reformě, přechodu na Euro, atd., zrovna jsem tenkrát měl volných 10 000,-, tak jsem se nechal ukecat a podepsal smlouvu a poslal těch 10 000,- na uvedený účet. Jenže po roce mě přišla upomínka, ať doplatím ještě 3000,- za vedení účtu. O tomto se "poradce" nezmínil, přesto že jsem se ho cíleně ptal, jaké poplatky po mě budou chtít. Co je horšího, že těch 10 000,-, co jsem tam poslal v dobré víře, že to hned uloží do zlata a bude to prý "vydělávat" jak poroste inflace, tak to jak jsem se později dozvěděl, byl jen "poplatek za otevření účtu". Takže jsem musel ještě doplatit ty 3000, aby na mě neposlali exekutora a ty peníze už v životě neuvidím, stejně jako toho bývalého "kamaráda" ...:(

jojo, moje kamarádka se taky před lety dala na poradce a přemluvila mě k založení investičního život.pojištění, prý jak je to výhodné atd. bla bla... chtěla jsem jí pomoct rozjet poradenství, a taky jsem jí věřila... od té doby jsem už mnohokrát litovala, ty peníze bych potřebovala a né ještě měsíc co měsíc platit - ale zjistila jsem si, že ukončit takové poj. je vždy velmi, velmi nevýhodné, takže se zatnutými zuby platím (aspoň jsem si snížila úložky) a těším se na rok 2026, kdy si konečně budu moct peníze vybrat... závěr: nevěřit poradcům, ani kdyby to byly kamarádky... *bzum*

pohanka*
hodnocení

0x

Cui bono? Komu ku prospěchu?

Pamatujte si, že tihle poradci mají peníze - provizi z každého nového produktu. A říkejte si památnou větu: ,,každá změna, je změna k horšímu,,. Nic nepodepisujte v rychlosti, ale berte si podmínky k prostudování domů, někdy potřebujete k přečtení důležitých podmínek lupu.

Budiž Vám útěchou, že nejste jediná, která se nechala takto zmanipulovat.

hodnocení

0x

je to docela složité s těma poradcema.. dost často se zapominaji zminit o důležitých věcech.. nikdo vam pomalu neporadi, všichni vam hned předhodi novou smlouvu.. i když by bylo výhodnější změnit stávající... do zlata mě taky chtěli dotlačit.. ale z hlediska kratkodobého investování je to totální nesmysl, protože cena zlata v posledních letech klesá a já chci finanční jistotu a ne se modlit, aby cena vzrostla natolik, aby se mi aspon vrátila počáteční investice...

hodnocení

0x

Manažerka Vás podvedla, to je na trestní oznámení. Za investiční životní pojištění před druhým rokem by musela vrátit provizi, proto ho nezrušila. Dluh budete muset platit vy. Zrušit jedno IŽP a zavést druhé je extrémně nevýhodné, zaplatíte znovu celou provizi. Jděte za právníkem, celou situaci mu popište a sepište na manažerku trestní oznámení a žalobu.

vilik*

Takže radíte navíc ještě vyhodit peníze za spor, který nemůže vyhrát. Hm.

Poradce je za svoje rady odpovědný. Trestní oznámení může podat a nic jí to stát nebude. S právníkem se musí poradit, než podá žalobu, jak velkou šanci má, posoudit neumím, to musí on.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]