Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zacit a akciemi?

Od: rexiik98 odpovědí: 5 změna:
dobrý den,
chtěl bych zacit s akciemi ale vubec nic o tom nevim:(( pomohl by mi nekdo s zacatky nebo pridal nejaky odkaz je je to vsechno vysvetleno?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

FIO banka dělá zadarmo takový seminář, se kterým objíždí okresní města, byl jsem tam, ty základní principy jsou tam dobře vysvětleny (co je akcie, dividenda, tržní hodnota atd.). Bylo příjemné, že vás tam do ničeho nenutí (žádné podepiš nebo zemřeš) a dají vám i brožuru, kde je to popsané. Takže pohledej na stránkách fiobanky, kde a kdy se koná nějaký poblíž (snad to nezrušili).

zzzlatokopka*
hodnocení

1x

Nezačínejte s tím pokud vám vadí prodělat.

Já mám VŠ ekonomickoou a na akcie jsem dokonce dělala seminárku a přiznám se plavu v tom:( Tam je nutné to dlouhodobě sledovat, a také sledovat politiku atd. to vše má na akcie vliv. Teď se dalo něco vydělat na eurech, když intervenovala banka, ale na akcie není ještě dobrá doba. Ještě s tím hodně pohnou běženci, a nikdo neví jak :(((

Pokud máš peníze navíc, doporučuji nemovitosti, byt, chatu, dům, nebo nejlépe pozemky s tím je nejmíň starostí. Takové pole na kraji intravilánu je dobrá investice :)

hodnocení

0x

Nemám vlastní zkušenost, ale můj kamarád ano.

Prvních 5 let studoval 1-3 hodiny denně burzovní zpravodajství a analýzy na všech dostupných serverech světa, kupoval si hospodářsky zaměřené noviny. Po 5 letech začal veškeré volné prostředky investovat do akcií. Samozřejmě, že dál minimálně hodinu dvě denně věnoval burzovním zprávám (ráno vztával o hodinu dřív, aby na to měl čas.) A takhle postupoval dalších 15 let. Na kontě se mu sešlo několik desítek miliónů.

hodnocení

0x
Čistě hypoteticky jsem nakoupil akcie za 160 tis, za 3 týdny jsem vydělal 80tis. Bohužel jen v demo účtu fio banky. Doporučuji vyzkoušet! Je to zadarmo a bez rizika. Bohužel když se zadari je to i bez výdělku. :-D fio.cz/...
doplněno 04.11.15 18:36: Chvíli jsem se o to zajímal a nebylo těžké najít lidi, kteří investovali 500tis do akcií, které dlouhodobě klesaly, takže reálně už měly hodnotu třeba jen poloviční, ale všichni očekávali, že už níž jít nemůžou a musí strmě jít nahoru. V tom případě se obvykle akcie ještě prikupuji, aby se pokryla ztráta, ale co když nahoru už nepůjdou? Chce to silne nervy a provaz daleko... *smich*

stirecek*
hodnocení

0x

Mrkni na stránky akcie.cz, fio, patria, kurzy atd atd, je toho plný net. Otevřeš si účet u nějakého brokera, ošleš si tam peníze a prostě obchoduješ. Já už obchoduju v podstatě od revoluce, dřív jsem ale chodil s papírkama na rmsystém. Pak jsem se tomu přestal věnovat a po x letech jsem si vzpoměl, že mám akcie, které už byly slušně v plusu. Pak jsem se tomu věnoval spíš pasivně, s přstávkama nebo vůbec a teď jsem zase začal, jelikož přes léto nebyl čas. Minulý týden jsem prodal us akcie se ziskem 90% za čtyři roky, ještě posílil dolar, takže celkem 130%. V srpnu jsem koupil nokii a dnes na ní mám cca 25%. Sílící dolar tomu ještě pomáhá. Minulý týden jsem udělal na čezu jedno procento. Včera jsem opět koupil čez a dnes prodal se ziskem 3%. Pro začátečníka bych US nedoporučoval, sice se tam dá udělat 60% za týden, ale klidně je tam můžeš i ztratit. Rozhdoně začni na naší burze a věnuj se akciím kotovaným u nás, aby tě minulo kurzové riziko. Nejlépe do začátku dividendové akcie, třeba tabák, komerčka nebo čez. Dividenda u čezu při současných hodnotách představuje cca 8% ročně, takže stačí koupit a držet. U silných společností se snad ani prodělat nedá. Pokud kurz klesne budto ho vysedíš a počkáš až se vrátí nebo můžeš dál ředit a snižovat průměrnou nákupku. Ztráty ti zalepí i ty dividendy, ale tyhle velké společnosti snad ani kleknout nemůžou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]