Nejste přihlášen/a.
Ahoj,dobrý den. Mám takovou otázku.
Jsem těhotná, pobírám hmotnou nouzi, jelikož jsem vyšla těhotná ze školy a tudíž jsem neměla nic odpracované, jsem na rizikovém a ke všemu se na mě otec dítěte vykašlal. Proto mi nezbyla jiná možnost, než žádat o dávky. No a dnes mi bylo řečeno, že určitě přijde kontrola (přímo paní, která mě má u okénka hmotné nouze na "starost"). Chápu to, ale trošku jsem se zděsila, to mi budou prohledávat celý byt? Nevíte, jak tohle probíhá? Jesti jim jde jen o to, že žiji opravdu sama a nikdo kromě mě nebude doma, nebo jestli pohledávajíi skříně atd. Jsem z tohocelá nesvá.
Děkuji za odpověď.
Co znamená "otec dítěte se na mne vykašlal"?
Otec dítěte je povinen Vám přispívat na výživu a na nákklady spojené s těhotenstvím a slehnutím.
Na Vaši výživu bude povinen přispívat do dvou let věku dítěte, od porodu bude mít nárok na výživné i dítě.
Počítejte s tím, že se o toto bude ÚP před přiznáním hmotné nouze zajímat. (Pravděpodobně bude chtít, abyste si napřed vyřídila vše, nač máte Vy a dítě nárok, potom teprve bude přicházet v úvahu pomoc od státu.)
K návštěvě z ÚP:
Ve skříních by se Vám hrabat neměli.
Přijde pani, nebo dvě, kouknou se, zda nežiješ ve špíně, v koupelně nenápadně spočítaj kartáčky a v bytě se kouknou, jestli jsi na tom tak, že potřebuješ HN. Jaký máš nábytek (starý / 3 dny nový), jak velkou máš plasmovou televizi a to si napíšou. Zjišťují, zda jsi na tom opravu tak, že HN potřebuješ. Takže drahou elektorniku si odvez na pár dní k mámě
do skříní mi nekoukaly a spíš vypadaly, že je to taky "hrozně" baví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.