Nejste přihlášen/a.
Na vaši ženu dolehla druhá míza a prázdné hnízdo. Synek je už dospělý a ona teprve nyní má pocit, že může začít konečně žít. No kolikpak vám oběma let? Okolo padesátky? Pravděpodobně jste ženě poskytl celkem pohodlný život, ale bez nějakého vzrušení. Prostě taková nuda všedního dne. A najednou se objevil ON. A vaše žena začal mít pocit, že by opět mohla se svobodně nadechnout a zažít to, co nikdy nezažila s vámi. S přítelem se znají teprve rok, to je dost málo na to, aby poznala, jaký je ve skutečnosti. Oni mají zatím jen milenecký vztah založený na tajnostech, který je o to zajímavější. Jenže až se k němu přestěhuje, tak budou žít normální partnerský vztah se vším všudy a ten společný život teprve ukáže,jak je jejich nyní velikáááánská láska pevná. Podle mě není nic ztraceno. Vaše žena by si možná nejraději nechala oba dva - vás i milence. U vás má bezpečí zázemí, u něho vzrušení. Jenže milenecký tajný vztah prasknul a ona se musí rozhodnout. A co váš syn? Jak na to pohlíží, že se mu máma zamilovala do jiného chlapa? I dospělé děti toto někdy nesou těžce a takového rodiče zavrhnout (alespoň na jistou dobu). Víte, doporučila bych vám nechat věcem volný průběh. Čím více na ni budete tlačit, aby si vybrala vás, tím více ji budete tlačit do náruče toho druhého. Jen tak mimochodem - ten druhý stejně jen hledá ženštinu, která se mu postará o domácnost...protože jeho samotného ho to už přestalo bavit. Tak asi tak.
Je nám 45 let, chodí nebo se někde scházejí tak na pět hodin a to tak maximálně 8 x do měsíce, vím, že pro milence je to dostačující, aby měli vzrušení, ale skočit do společné domácnosti, to bude teprve prověrka vztahu on je prý starší, tak nevím jak dalece tlačí na pilu, zda hledá povyražení, nebo chce někoho k sobě. Kluk to ještě neví domluvili jsme se, že mu to řeknem po Vánocích a ještě druhému, který žije jinde ve vztahu, aby jsme jim nekazili Vánoce, třeba o těch svátkách uvidí rodinu po hromadě a uvědomí si že je to naposled, a už se to nevrátí. Jak budou reagovat nevím, jen ten starší se bude asi na matku zlobit, protože měl s první partnerkou to samé, tak bude vědět jak mi bude. Jinak to už začínám řešit jako hotovou věc, rozejdu se do společnosti, a když třeba uvidí, že já bych mohl veřejně tak se aspoň nad sebou zamyslý a bude třeba přemýšlet co zapříčinila. Ale stále se mi zdá, že váhá, chová se prostě slušně a domácnost pořád opečovává. Nechtěl jsem jen zahodit 26 let společného života a taky to, aby jsme budoucí vnoučata nenavštěvovali odděleně a hlavně že jsem ji měl rád, ale teď mi to pěkně vrací.
Víte, já si prostě myslím, že Vaše paní vůbec neví, do čeho "leze". Nějak jí splašené hormony zatemnily mozek. Synové to určitě nepochopí a může je nadobro ztratit. Nebo Vaše žena vážně předpokládá, že ten její nový chlap přijme Vaše syny a ti ji budou chodit navštěvovat k němu? Možná že máte dobrý nápad s tím chozením do společnosti. Zasít ve vaší ženě semínko žárlivosti. Pochybuji, že by to s ní nehnulo. Ona je si Vámi velmi jistá...
Upřímně, šanci nemáte žádnou, tak se k tomu postavte čelem jako chlap. Vaše žena k tak závažnému rozhodnutí dospěla evidentně po zralé úvaze a nemá smysl se ještě ztrapňovat nějakým žadoněním. Láska se nedá vytrucovat, buď je, nebo není. Měl byste své úvahy raději soustředit na budoucnost a hledat v nastálé situaci něco pozitivního. Určitě to teď hrozně bolí, ale věřte mi, přebolí to. Přeji hodně síly .
Vaše žena Vám oznámí, že má někoho jiného - už rok. Spí s ním = takže vás podvádí - kadí vám na hlavu nebo spíš na parohy. Vy však máte stále společnou kasu...vše při starém, jakoby se nic nedělo - stěhování si plánuje po Vánocích, jako kdyby to byla objednávka k zubaři. No teda potěž koště. Připadá mi, omlouvám se za názor, že z chlapa z vás zbylo opravdu dost málo. Pro mě jste truhlík a měl byste si dojít k doktorovi pro injekci TST.
Dobrý den. Pokud máte pocit, že manželka váhá a ještě není pevně rozhodnutá, navrhněte jí návštěvu manželské poradny. Pokud je však pevně rozhodnutá, zamilovala se a v manželství nechce dál setrvávat, pak ať jde tedy tam, kam jí srdce táhne. Ne až po Vánocích, ale hned! Jinak mezi vámi bude dusno a ta nejistota vám všem vánoční pohodu zkazí tak jako tak. Nemá smysl protahovat to, co je nevyhnutelné.
Když se jí zeptám tak řekne že se nedá nic dělat, ale stejně se mi zdá, že váha, stale mě v uvozovkách obskakuje ve smyslu, že vypere, vyžehlí, uvaří a tále se nou mluví a to chce ještě péct cukroví, dělá to třeba kvuli klukovi aby mu nezkazila Vánoce a nebo opravdu váhá, protože říkam, tak jestli tedy chceš tak běž a může to být mnohem horší, kdy tedy odvětí, no tak to bude v prd... Tak se předvedu teď já a půjdu do společnosti, řeknu, že se jí pak můžu v klidu podívat očí a jsem zvědav jak se pak bude tvářit.
Není to téma, na které tu někdy odpovídám, ale zkuste si někde najít, jak by to řešil moudrý Dr. Miroslav Plzák, možná to někde najdete. Nerozkecávat to, prostě jet dál. Udělat si společný výlet, kde se nedá moc povídat, ale jsou společné zážitky, třeba na kolech, nebo pěšky na Sněžku, na Kralický Sněžník, udělat si pár fotek, někde se ubytovat, dát si něco dobrého k jídlu, pohodu. Návštěva společných přátel, třeba výlov rybníku, zabijačka, žranice, zábava. Trochu víc se sobě věnovat, ale nepřehnat to. Určitě něco najdete. Někdo moudrý říkal, že není umění sebrat se a odejít, ale sebrat se a zůstat.
- podle mého názoru se vztah zachránit nedá - i kdybyste se k sobě vrátili - nevěra a porušená důvěra už bude mezi Vámi stále. Ale - jak kdo - některé páry to dokážou.
Pokud je manželka zamilovaná do jiného muže, který navíc nemá žádné závazky, tak ji asi těžko přesvědčíte, aby za ním neodešla. Leda by se k Vám vrátila v případě, že by ji přítel zklamal.
Vysypejte jí cestu do nového vztahu růžemi! Pomozte jí s balením. Nevyčítejte. Buďte fajn chápavý chap, i když Vám bude zle. Musí mít na Vás pěknou vzpomínku. Ani v rodině ani s přáteli Váš problém neřešte. Teda pokud ji chcete zpět. V novém vztahu najednou nastanou všední dny, už to nebudou exkluzivní schůzky, ale každodenní realita, starosti. Už si nebudou vzácní a naopak jim může začít na druhém něco vadit. Ona začne srovnávat a Vy sbírat body. Nevnucujte se! Bude mít, co chtěla . Vy se musíte dát dohromady, dbát o sebe ještě víc a oživit některé koníčky, chodit mezi lidi, sport, kulturní akce ap.. Ona musí vidět, že ztratila fajn sebevědomého chlapa a né že po ní fňuká nějakej bačkora. Je to na dlouhé lokte,je to náročné, ale často to funguje. Když to nepomůže, budete mít svým novým životním stylem možná našlápnuto k novému vztahu. Já bych s rozvodem nespěchala. Nemáte přece čas řešit její vrtochy, máte své zájmy. Jen peníze pohlídat. Věřte, že tuhle situaci řeší strašně moc lidí. A taky věřte, že i ten odcházející má výčitky. Držím Vám palce.
Máte ve všem pravdu tohle je přesně to co bych měl udělat. Přesně s podobným obsahem je povzbudila kamarádka, jsi pěknej chlap a víš kolik ženských třeba čekají zrovna na tebe, je tam však ten strach z něčeho nového, ale třeba to bude mnohem krásnější.
se mi stalo něco podobného. Manželku "pálilo dobré bidlo". Měla se se mnou dobře, ale furt byla nespokojená. Uklízel jsem, chodil do práce, pak domácí práce, s dětmi ven atd, nepiju a nekouřím, jsem slušný člověk. ale byla prý se mnou nuda, jsem moc hodnej, nejsem drsnej, nemám svaly a mám malýho. Jó to XY je drsnej, akční, má svaly, velkýho a krásně ji *uká jako zvíře...Nu, odešla za ním. Cha chá, dobře jí tak. Nechal jsem jí dost peněz, aby nešla za "nabíječem" s holou prdelí. Ponížila mi s tím primitivem. ale kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe. Tak za prvé jsem informoval její rodiče, sourozence ...celou rodinu, přátele, kolegy z její práce atd...co je tato světice zač, haha, nyní viděli, co je to za k..vu. Paráda- ostuda na 20 let, zavržení od rodiny, známých...vítězství je sladké. Ale to nebylo vše. Zabral jsem v práci, brzy jsem pořídil nový dům, auťák atd, začal o sebe ještě více pečovat, intenzivně cvičit, posilovat...vypadám fakt dobře, krásné ženy mají o mě zájem. Jsem v pohodě a je to na mě vidět a to ji sere, protože ona není. Nedolejzám, neztrapňuji se, seru na ni. Ha, za to ona. Nabíječ sice **ká bezvadně, ale to je tak všechno. Je to hrubý primitiv potetovaný, s naušnicí, negramot, nedělá, nepomáhá, hulí a chlastá, domívám se, že ji občas i jednu vrazí. Nelituji ji ani trochu. Za tu dobu ji podvedl s jinejma čůzama asi tak stokrát. Tato situace se obrazila i na jejím zevnějšku - vypadá jak stará, vytahaná čůza. Chce se vrátit. Já nechci. Ať sklízí plody svého chování, ať vypije pohár hořkosti až do dna. Ach, ten pocit je báječný.
Radím ti, zařiď si to stejně.
Měj se hezky
Paroháč
Víte, jedno úsloví praví, že stará stodola nevíc fajruje. Je to skoro až otřepaná záležitost, že ženská ve středním věku prostě zblbne do někoho jiného. A to velmi, velmi intenzivně, snad je to nějaký syndrom ujíždějícího vlaku, či co. Vy s tím nic nenaděláte, nemá cenu se trápit. Tuto situaci znám ze svého okolí - dokonce několikrát. Nicméně mě v této souvisloti naskočí text jedné písničky ,,boží mlejny melou, pomalu a jistě...´´ Prostě řečeno, ženská zblbne, maluje si budoucno na růžové odstíny - načež následuje ,,pád na držku´´.
Takže hlavu vzhůru !
Rady nahoře jsou všechny OK, jen připíšu co napadlo mě. Ona vás chtěla mít oba. Jeden jí zaručil klid a životní standart a druhý byl něco jako bonbónek, kterým se dá osladit život. Jenže pak to prasklo.
*
rada A
Jestli svoji ženu milujete, pak jí nezabouchněte cestu zpátky. Já myslím že se ráda vrátí.
rada B
Jestli jste inteligentní, tak si hned tento týden zařídíte vlastní konto a rozdělíte hospodaření. Jak vidím, stále ještě hospodaříte společně. Je vám myslím jasné, že případné dluhy vaší ženy jsou přenosné na vás.
Zdravím,je to těžké,ale nechte ji jít a popřejte jí hodně štěstí. Jestli se k Vám bude chtít časem vrátit a Vy ji přijmete,nebudou mezi vámi žádné škaredé vzpomínky. Je lepší se vracet k příteli, než k nepříteli. Žijte si svůj vlastní život,třeba na Vás čeká někdo lepší a budete opět šťastný.
Taky bych se přiklonila k takovému řešení.Jestli ji máte hodně rád a ustojíte to, tak ať jde na zkušenou.Snad každého, koho znám,kdo se rozešel s partnerem, toho později litoval a přiznal, že to neměl dělat, že to tak jako tak není ono.Moje maminka říkávala: první nadrobení je holt první nadrobení...
Prostě syn odrost a žena se začala nudit a našla si chlapa. Do žádných Vánoc. Máš chlapa, tak se zbal hned a odstěhuj se k němu. Uvidíte, jak bude zírat. Zbalí kufry a půjde, což je dobře, až bude s tím svým denně, tak jí spadnou růžové brýle a ještě se ráda vrátí a to pak bude už na Vás. Nemáte co ztratit, fakt ne. Proč se trápit do Vánoc? Vánoce zkažené a pak se trápit, až se bude balit. Ne, ukažte ji dveře, ať jde, kam jí srdce (v kalhotech) táhne.
"usko", nasadila jsem brýle a vidím, že je to fakt už tak dlouho, no, třeba to pomůže jinému...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.