Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Přemýšlel jsem nad tím co bych chtěl dělat až dokončím střední školu a napadlo mě, že bych chtěl dělat řidiče ať už třeba záchranné služby nebo taxikáře, ale rozhodně né řidiče kamionu - malý plat a dlouhé cesty po celém světě.
A chtěl bych se zeptat jestli nevíte o nějakých jiných povoláních, kde se často jezdí z bodu A do bodu B?
Popřípadě kdybych se chtěl rozhodnout pro řidiče záchranné služby, tak potřebuji k tomu nějaký rychlokurz záchranáře nebo normálně celou zdrávku musím vystudovat? Vím akorát, že potřebuji řidičský průkaz skupiny C1, zatím jsem vlastníkem AM, B, B1. A jaké to má výhody dělat řidiče záchranné služby a jaké nevýhody?
Doufám, že tu je třeba někdo kdo je taxikář nebo řidič záchranky, že by poradil z vlastní zkušenosti.
Řidiče záchranné služby bych podle sebe zvolil kvůli tomu, že mám rád rychlou jízdu autem a časté ježdění a myslím si, že zrovna záchranáři tu rychlost potřebují.
Co myslíte vy?
Řidič záchranky má kurz ze zdravotnictví, jmenovalo se to kurz řidiče sanitního vozidla, možná už to přejmenovali, nevím.
Na to se nedostaneš jen tak, potřebuješ i školení na právo jízdy s modrým majákem a na záchranku dávají už hodně vyježděné řidiče.
Pro začátek doporučuji začít jezdit s pečivem, nebo ppl.
Řidič ZZS se potřebuje spíš umět pohybovat v provozu s chladnou hlavou, než aby se vyžíval v rychlé jízdě.. Kurz je nutný, vzdělání v oboru asi ne. Ale počítej s tím, že napřed bys šel nějakou dobu (až několik let) jezdit s převozkou (na kterou je také potřeba kurz) a pak by teprve následoval daleko obsáhlejší a dražší kurz.. tady o tom někdo psal podrobněji.
Hele já nevím. Ta záchranka asi nebude nic moc. Podle mě to bude hodně o stresu, rychlé rozhodování, možná i spousty přesčasů. O pohodové práci se nedá mluvit ani omylem. A bude potřeba určitě najaké zdravotnick vzdělání, minimálně nejaký kurs a kurs na modré majáky. Já bych to dělat nechtěl. Už jsem na silnici něco málo zažil a tak bych do toho asi nešel. Jezdil jsem už kamionem i autobusem. Záchranku bych si nechal jako poslední možnost,kdybych nikde nemohl najít práci, tak než jít do fabriky tak jako poslední možnost zůstat v dopravě.
Ono je hlavně dost naivní představa, že mlaďochovi s nulovou zkušeností hned svěří RZ v podobě nabušeného Mercedesu 4x4. Začátky jsou s nějakou starou obouchanou sanitkou rozvážet pacienty z nemocnice a z vyšetření.Tam fakt rychlá jízda s právem přednosti nehrozí. Spíše je to o nepříliš atraktivní práci . Pokud to zkousnete a obstojíte, pak je teprve další level sanitka s majákem.
Rady ohledně toho jak se stát řidičem ZZS tu padly, řidičák většinou stačí i B, záleží na konkrétní záchrance.
Nicméně k rychlé jízdě- jenom o tom záchranka není, nebo si myslíš že dáš majáky a svištíš městem 120? Vlítneš do nějakého blba na druhé křižovatce páč si tě všimne pozdě a dokážeš si vzít na triko, že kvůli tobě bude muset vyjet další záchranka na původní místo a ještě jedna k tobě? A myslíš, že z krabicí pojedeš jak se sporťákem? Je ti jasný, že nebudeš jen jako řidič, ale budeš i ošetřovat se záchranářem? Budeš mu k ruce atd.
Je mi jasný, že to není jenom o rychlé jízdě, ale osobně si myslím, že jízdu sanitkou bych zvládl, protože dokážu zachovat klid v téměr jakékoliv situaci a skoro nic v provozu mě nerozhází, dokonce ani pohled na krev někoho kdo je právě ošetřován.
Sice jezdím rychle, ale bezpečně a ohleduplně.
Pohled na pár kapek krve z tržné rány není to samé, jako pohled na člověka se střevy venku nebo rozdrcené dítě s rozpůlenou hlavou. Ale to si nejlíp uvědomíš, až to uvidíš.. spousta záchranářů trpí psychickými problémy, nespavostí apod. A opravdu to není z úrovně českých řidičů.
Ale ještě mě tak napadlo - v otázce ses ptal na časté ježdění z bodu A do bodu B - převoz zdravotnického materiálu. Aneb sbírání materiálu po ordinacích apod. a převoz do laboratoří, případně z jedné laboratoře do jiné. Znám pár lidí, co takhle jezdí. Většinou jsou "na nohou" od brzkého rána tak do 12-13h (převoz po městě) nebo o nějakou hodinu-dvě déle (převoz mezi městy, centrální svoz do Prahy). Ale co se týče peněz, tak to není zrovna povolání, které tě samo o sobě uživí.. je k tomu potřeba i něco dalšího.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.