Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Funguje těhotenský test?

Od: cecilka99 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtela jsem se zeptat, jestli tehotensky test vychazí na 100% kt, byl provadem po mesici pohlavnim styku? a pokud funguje tak dobre, jak pišou a vychazi negativní- jak je možne ze se mi zda , že se mi nafukuje břisko? dekuji za odpoved

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zuzee*
hodnocení

0x

Dobrý den, 100% není, ale břicho by se vám určitě nezvětšovalo už po měsíci.

martini*
hodnocení

0x

100% je jen dojít si na gyndu

liliette
hodnocení

0x

Pokud máte podezření, že byste mohla být těhotná a už máte měsíc po pohlavím styku, neprodleně navštivte svého praktického lékaře - gynekologa. Udělá Vám ultrazvuk a dle výšky děložní sliznice, popř. gravitestu z krve Vás ujistí. Jinak, ve třetím týdnu jsem už měla pocit, že mám trochu divně nafouklé břicho...

antynka*
hodnocení

0x

I lékaři říkají, že nic není na 100%, takže ani testy takto nefungují. Těhotenské testy fungují na principu zjišťování přítomnosti HCG v krvi. Pokud je hladina ještě nízká, tak neukazují nic, ale také jsou známy případy, kdy ukázaly pozitivní výsledky a žena těhotná nebyla - hladina HCG může být zvýšena i z jiných důvodů a citlivé testy reagují už na malé množství. A samozřejmě existují i případy, kdy je test negativní a žena je těhotná. Lékař vyšetřením - ulztrazvukem je schopen potvrdit těhotenství až cca 5-6 týden těhotenství (tj cca 4 týdny po opodnění) - což už je období, které uvádíte vy. Pokud Vám udělá test z krve, zjistí jenom přítomnost HCG, které nic nevypovídá o těhotenství - zda-li je skutečně a zda-li není např. mimoděložní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]