Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkusebni doba ukoncení a ŮP

Od: pepina19 odpovědí: 16 změna:
Ahojda 16 řijna v patek jsem ukoncila pracovni pomer ve zkusebni dobe . A v nedeli jsem odjela do nemocnice kde jsem byla 9 dni. Z nemocnice me pustily v utery 27 ale v nemlcnici me nedaly nebo jsem si nerekla o neschopenu takze jsem to nemohla dat do prace ale sefovi jsem volala takze to vedela. A z prace zase nemam potvrzeni o ukonceni pracovniho pomeru pac to za me vyřizovala mamka když jsem byla v nemocnici. Takže za tu dobu co jsem byla v nemocnici jsem nebyla evidovana jako nemocna ani ne na pracaku tak nevim co mam delat .? V pondeli 1 listopadu du rano k obvodakovy se spravou z nemocnice tak nevim jestly me spetne nemuze vystavit neschopenku? A odpoledne du na pracak ale nemam potvrzeni o ukonceni pracovniho pomeru a zapoctak my sefova taky jeste nepostala tak nevim jestly me na ŮP zaregistrujou taky bez potvrzeni ze jsem ze jsem byla v nemocnici mam akorat spravu . A musim mit na ŮP to potvrzeni o ukonceni pracovniho pomeru a nestaci jen zapoctak?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

1x

Pokud by Vám nemocnice vystavila neschopenku, tak v pracovní neschopnosti Vás nevezmou do evidence ÚP a nemocenskou, podle délky Vám bude platit zaměstnavatel. Pokud si nenecháte vystavit neschopenku, tak Vás do evidence ÚP zaregistrují. Stačí Vám k tomu zápočtový list, nebo doklad o skončení pracovního poměru. K vyplácení podpory, potřebujete potvrzení o pravděpodobném výdělku, jaký by byl za tři měsíce.

Jinak není to povinnost být v evidenci ÚP, ale musela byste si sama hradit měsíčně zdr. pojištění. - pt

iz*
hodnocení

1x

Ve zkušební době mohou zaměstnání zrušit (nejde o výpověď) zaměstnanec i zaměstnavatel z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu. Zrušení musí být písemné, jinak se k němu nepřihlíží.

Zrušení píše ten, kdo pracovní poměr ruší, nic se nesepisuje (ledaže by šlo o dohodu o rozvázání pracovního poměru).

Potvrzení o zaměstnání (dříve zápočtový list) může zaměstnavatel vystavit nejdříve poslední den pracovního poměru. Nemůže je vystavit dříve a není povinen je zasílat poštou. Zavolejte si do zaměstnání a dohodněte se, kdy si potvrzení můžete vyzvednout.

Nikdo není povinen se registrovat na ÚP, tzn., že pro ÚP žádnou omluvenku nepotřebujete.

Zdravotní pojištění byste musela hradit až v případě, že byste se na ÚP nezaregistrovala do konce listopadu.

atj*
hodnocení

0x

Tak ja su z toho jelen...

1) ukoncila jsi PP... 16 rijna v patek... Den jsis odpracovala a sla jsi domu s tim, ze uz tam nebudes pracovat. Pokud jsi ukoncila PP, tak jsi to snad s nekym sepsala ne?

2) V nedeli 18.rijna - Nastoupila jsi do nemocnice a tam jsi byla nejakou dobu, ale to uz jsi nebyla prece v PP tak na co potrebujes neschopenku?

3)Co za tebe vyrizovala mamka? Jak mohla za tebe neco v tvoji praci vyrizovat mamka?

jana19
hodnocení

Mamka za me vyřizovala ukonceni pracovniho pomeru pac v patek jsem volala sefovi ze bych potrebovala skoncit co nejdriv ve skusebce.Ona my odepsala ze to v pondeli sepiseme ale to uz jsem byla v nemocnoci. Tak to tam mamka donesla kdyz ja nemohla ale nemam kopii pro pracak. A neschopenku potrebuju jako potvrzeni pro pracak.
pepina19
hodnocení

Za tu dobu co jsrm byla v nemocnici nejsem evidovana ani na pracaku ani jako pracujici ani jako nemocna pac nemam neschopenku na tu dobu co jsem byla v nemocnici tu jsem mela do 3 dnu dat zamestnavateli.
atj*

Zajdi do te prace a domluv se tam s nimi ze jsi ukoncila PP v ten patek. Pak nepotrebujes zadnou neschopenku. Zkusebni dobu muzes ukoncit kdykoliv bez udani duvodu. Pokud potrebujes nutne neschopenku, zajdi si za doktorem a klidne mu rekni svou situaci a on ti to treba napise. Nebo v te nemocnici.

pepina19
hodnocení

Ja jsem podle mě uplne v haji vzdit ja potrebuju neschpenku jako potvrzeni ze jsem byla v nemocnici vzdit do 3 dnu ode dne skonceni se musim hlasit na pracak ale kdyz jsem byla v nemocnice tak sem se tam hlasit nemohla a nemam potvrzeni ze jsem byla v nemocnici oni me ji ale nedali pri propusteci sprave
pt®

Uklidněte se. Nemusíte se hlásit na ÚP vůbec, není to povinnost ze zákona, ale musela byste si hradit měsíčně zdr. pojištění. Když půjdete do evidence , nemusí to být hned třetí den, to je jen proto, aby Vám navazoval konec pr. poměru na evidenci a nebyla jste bez peněz. Když se nahlásíte o nějaký den později, tak ty dny mezi koncem pr. poměru a začátku evidence nebudete mít zapleceny, jinak o nic nejde. - pt

pepina19
hodnocení

Ale za tu dobu co jsem byla v nemocnici si musim zaplatit zdravotni a socialni kdyz jsem nebyla evidovana. A na pracak my teda staci jen zapoctak?Nemusim mit podepsanou kopii ukonceni prac pomeru ve zkusebce?
doplněno 31.10.15 21:47: A jak dokazu bez neschopenky na pracaku ze jsem byla v nemocnici?
pt®

Nemusíte. Sociální není ze zákona povinné si platit a zdravotní za tento měsíc platit nemusíte, jelikož jste byla v pracovním poměru. Pokud půjdete do evidence až koncem příštího měsíce, tak pak za Vás platí zdr. poj. stát, Vy do té doby nic. Pakliže byste do evidence nešla musela byste si příští měsíc zdr. poj. zaplatit a došla byste se na zdr. poj. domluvit na částce a na termínu platby. Když budete v evidenci, dostanete na ÚP kartičku, kterou na zdr. poj. ukážete, aby věděli, že jste v evidenci a že za Vás hradí zdr. poj. stát, pokud to neudělá zprostředkovatelka elektronicky e-mailem.

doplněno 31.10.15 21:50:

Na ÚP je jim jedno, že jste byla v nemocnici, když nemáte neschopenku. Budou Vás brát, jako zdravou a zaregistrují Vás.

Na ÚP Vám stačí zápočtový list z posledního zaměstnání, kde je uveden důvod skončení pr. poměru.

pepina19
hodnocení

Děkuji za vseci rady ake stejne to mlc nechapu no to je jedno v pondělí sw du hlásit na pracák a zápočťák jim donesu aš my ho šéfová pošle.
pt®

Běžte v klidu na ÚP, nemáte neschopenku, tak Vás do evidence zaregistrují, nebojte se. - pt

pepina19
hodnocení

Dobře pudu ale mě všichni řikaj že když jsem nedala do 3 dnu neschopenku zaměstnavazely kdyz jsem byka v nemocnici a ani se nenahlasila na pracaku že za tu dobu co jsem byla v nemocnici si musim ze jsem nebyls nikde evidovana ze to musim proste zalatit socialni a zdravotni
pt®

Pepino, pracovala jsem na ÚP, tak mi věřte. - pt

pepina19
hodnocení

Dobře děkuji.Je mi 19 moje prvni zamestnani tak jsem trochu mimo. A jeste kdyz mi to všichni řikaj ze jsem to uplně pokazila kdyz jsem slusna. Ze jsem si o tu neschopenku mela rict v nemocnici a ze jsem mela mit kopii ukonceni PP. Ale ja lezela v nemocnici mela 42 horecku a v praci jsem si to ani nemohla vyridit sama.

Povinné je pouze zdravotní pojištění pokud jste nezaměstnaná. Sociální by za Vás neplatil ani úřad práce (stát) to povinné není. Zdravotní pojištění za měsíc říjen máte uhrazeno - nepočítá se to na dny, ale na měsíce. Takže pokud se zaevidujete v pondělí na ÚP tj. 2. listopadu, bude za Vás hradit zdravotní pojištění stát. Takže i za měsíc listopad budete mít pojištění v pořádku a sama si nic platit nebudete muset.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]