Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Vím, že je teprve konec října, ale mě už celkem dost děsí příchod Vánoc... Hlavně nevím, kde na ně vezmu peníze, je mi totiž 14. A také mám obrovskou rodinu. Šest sourozenců, dva rodiče, babičky, ti sourozenci už mají rodiny, takže by se dalo říci, že na moji rodinu tak trochu peněz na Vánoce není nikdy dost. Chtěl bych se Vás zeptat, zda nevíte o nějakém možném legálním přivyděláním si někde. Nebo o výrobě nějakých dárků, co by ale jako dárky vypadaly. Aby to fakt použily. Loni situaci vyřešil vzdálený strejda, kterého jsme potkali a ten nám pak dal peníze. Letos se s ním asi neuvidím. Zároveň je nechci nechat bez dárků, protože oni mi taky dávají a připadalo by mi dost nefér od každého něco dostat a já nikomu nic nedat.
Za každou radu budu moc vděčný
Já ti moc neporadím,ale jsem ráda za tvou otázku a jsem zvědavá co Ti poradí jiní.
Z Vánoc mám trauma asi od 8let,kdy už se na základce všichni bavili co vyrobí nebo koupí rodičum a my si doma pořád hráli na ježíška.Nikdo mi neřekl jak dlouho se tahle blbá hra hraje a odkdy se vlastně kupují dárky.Ve věku jako jsi ty jsem na tom byla úplně stejně,bylo mi trapně,že nemám pro ostatní dárek,ale kapesné jsem nedostávala,na brigádě nikdy nebyla a ani nevěděla kde jí sehnat(rodiče nás k tomu nevedli)Takže ač mi bylo trapně,nic jsem neměla pro ostatní.
Dobrá volba je něco vyrobit,ale třeba u nás to nikdo neocenil a dodnes vzpomínám jak se mému výrobku všichni vysmáli.
Zdravím, já sice peníze mám (jako dospělý pracující člověk), ale poslední roky preferuji dárky vyrobené svýma rukama. Ale ty jsi asi kluk, že? Tak nevím, zda nějaká domácí výroba bude zrovna pro tebe... Něco koupit dovede každý, ale udělat si čas pro své blízké, "ztratit"nad nimi tu práci, ocením daleko více a věřím, že i mi blízcí.
Letos chystám toto: mimibazar.cz/...
Loni jsem dělala toto: krasna.nova.cz/...
Předtím nějaké svíčky, mýdla, apod., ale do toho už se musí poměrně dost investovat.
Nechápu proč ve 14ti letech vůbec něco řešíte.Ale musíte-li to řešit a bez koruny, zkuste obejít lékárny, drogerie a vyptat si všelijaké vzorky, když s tím začnete hned budete mít dostatek udělat malé balíčky.
vzorkyzdarma.eu/... Můžete zkusit i objednávat z internetu, stačí zadat do vyhledavače "vzorky zdarma"ale čtěte pozorně aby vám za jeden objednaný vzorek , náhodou pak nezačali posílat zpoplatněné zboží, ta lékárna + drogerie je jistější a klidně prodavačce řekněte nač to potřebujete, že nemáte peníze a chcete mamince na Vánoce udělat radost.
Ještě mně napadlo, že jednou synovec s kamarádem vymysleli dárky pro babičky. Poprosili všechny kamarády aby jim donesli pytlíky čaje jaké mají doma-1-2 pylíky a nejlépe každý zvlášť balený, pak z kartonu vyrobili krabičky, polepili je nějakým papírem a napsali vánoční čaj pro babičku. Dárek měl velký úspěch a babička ochutnala všelijaké čaje. Byl to hezký dárek a všichni ocenili jejich nápad.
A co Ti mohou dát k Vánocům sourozenci? Jste na tom stejně, tak si řekněte, že si dáte jen opravdu maličkosti. Znám rodinu, kde se dohodli, že na Vánoce dárky ne a společně hrají hry a dělají si kulturní program. Já,když nemám peníze, daruji vlastní zavařeniny. Jen na ně udělám takovou tu sukničku přes víčko. Teď jsem darovala sáček s vlastnoručně nasbíranými sušenými šípky. Jindy křížaly z jablek, co jsem našla pod starou jabloní u lesa. Sama jsem takhle dostala sušené houby. Tuhle Láďa Hruška ukazoval, jak vyrábí hračku pro psy . Ze starých triček nastříhal pruhy, ty spletl v silný krátký cop. Pevně zavázal konce a má dárek pro majitele pejska. Teď mám nasbírané placaté kamínky, že na ně něco namaluji. Dostala jsem kdysi sklínku od jogurtu s obrázkem slona, co mi kamarádka namalovala nějakou barvou na sklo. Viděla jsem ze sklenice od zavařeniny a drátu vyrobenou venkovní lampičku s uchem na pověšení.Dá se taky zdobit. Dovnitř svíčku...Viděla jsem větrníky a květiny z plastových lahví ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.