Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
po absolvování letoší maturity jsem se dostala na jednu Vš ekonomického směru (měla jsem podaných více přihlášek, ale nikde jinde mě už nevzali). Nejsem žádný flákač, do školy se prostě snažím připravovat. Na střední jsem byla mezi nejlepšími. Jenže na Vš jsem mi prostě nedaří. Psali jsme zápočtový test, učila jsem se a připravalovala ze cvičebnice a propočítala příklady na papír. Jenže se mi nepovedl...měla jsem strašně málo bodů.
Co by stalo, kdyby mě ze školy o pololetí vyhodili, a pak bych nastoupila znovu v říjnu na jinou Vš. Hodně velký problém, mi totiž dělá sirotční důchod. Jelikož mamka říká, že ten rok (oba semestry) tam musím vydržet, že kdybych ukončila studium teď, tak bychom o důchod definitivně přišli. Má strach, že pak neutáhneme domácnost. Já ji na jednu stranu chápu, ale na druhou mě to čím dál tím více stresuje, protože vidím jak mě tento obor prostě nejde...Myslí si, že jsem šikovná, že se všechno naučím, jenže ona si nedokáže představit jak je ta vysoká těžká. Nikdo z rodiny nestudoval Vš. Mamka prostě říká, že si teďka práci se středoškolským vzdělání s maturitou nenajdu. V noci kvůli toho nespím, a nemám moc chuť ani k jídlu.
Děkuji za Vaši pomoc
Neznám nikoho, koho by v prvním nebo druhém semestru vyhodili, na začátku VŠ plave hodně lidí, já jsem myslela, že se zblázním, první 2 semestry jsem prolezla s odřenejma ušima a v třetím se to hooooooodně zlepšilo. Oni na ty prváky dost tlačí, aby si nemysleli, že tam je nějaká flákarna. Navíc potřebuješ si to celé nějak rozvrhnut a to chvíli trvá.
Neboj, první rok tě nevyhodí, maximálně si něco zopákneš, v klidu se uč a nestresuj, uvidíš, že se to zlepší.
Studium ukončit nesmíš, jink by důchod končil, prostě pokračuj dál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.