Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup aliexpress clo

Od: alfonso odpovědí: 7 změna:

Zdravím nakupoval jsem zboží na aliexpres konkrétně boty v ceně 72 dolarů zboží je odesíláno z číny,zajímalo by mě zda budu dodatečně platit clo váha je mení než 1kg a zda si paypal strhává poplatek za platbu.Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na ali není paypal. CLO se platí nad 150 eur. Do 150 eru se platí jen dph. U bot by to mohlo projít i bez dph, jde o štěstí. Jestli chytnou, tak se platí české poště 250kč + to dph. Nebo tam můžete jít sám, ale ty fronty čekání...

ohneta*

Jen doplním, že poplatek poště je 192 Kč. Projít můžou, ale nemusí a pokud se jedná o faky, tak o ně můžete i přijít.

Poště se platí 192 při vyměření cla a/nebo DPH a pokud se člověk zastupuje sám, stejně musí uhradit 99 Kč. Když si vezmu co mě bude stát cesta a čas,to těch 192 Kč raději zaplatím..
Jinak to jestli boty zadrží celníci, závisí na náhodě. Může to projít a nemusí. Nejhorší varianta by byla, kdyby to byl padělek a prodejce negarantoval originál. Pak byste o boty mohl přijít bez náhrady.
doplněno 30.10.15 15:30: Přitom jakou taxu za proclení DHL nasadilo, už si přes ně jen tak nebo poslat nenechám..

aliexpress
hodnocení

0x

Měl jsem asi čtyři objednávky přes 50 dolarů a prošlo to bez DPH. Používám Free dopravu. Jde to přes poštu. Myslím, že to celníci nevidí pokud jim to pošta nedá.

Někdo tvrdí že používá placenou DPD, že to spíš projde bez cla. Moc tomu nevěřím.

caafko*

Já měl zatím na všech objednávkách (cca 20x) z Aliexpressu i Ebay vždy razítko bez cla, takže celnicí to projde dle mého názoru takřka vše. Clo ani DPH jsem neplatil, protože to vždy bylo do 50€.

Jinak ta finta s DHL apod, že se neplatí clo nebo DPH jsem už někde slyšel. Tuším, že měli dokonce nabídku (s dražším poštovným) někde v obchodě s mobily (baleno do neorigo krabice a posláno přes DHL). Nevím, zda to funguje.

majsterjoe*

Ti celníci jsou vlastně pošťáci. To česká pošta kontroluje balíky za dohledu celní správy. A finty s DHL už nějaký pátek neprojdou. Šlo to krásně, protože si DHl řešilo vše samo, dnes už to tak není.

fery371
hodnocení

0x

Já mám z aliexpresu tablet za 250 dolarů a na celnici ho chytili...chtěli cenové doklady a podobně...zatím se nic neděje?

Uvidím, zda jim to potrvá dlouho, jsou to státní zaměstnanci a ti prý mají dost času...takže doprava lodí z číny za 17 dní a

clo už leží 7 dní a nic?

Samozdřejmě že vše chci zaplatit jak DPH tak CLO ale ta doba čekání je dlouhá, darebáci !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]