Nejste přihlášen/a.
Dodrý den všem.Jsem invalidní důchodkyně ve 3.st.již bez kontrol a to z psychických důvodů.Starám se o dvě nezletilé děti a péči,jakžtakž zvládám.ovšem co se týče uředních věcí,mám velké těžkosti,zvláště,když se mi někdy přitíží,jeto pro mne velmi zatěžující,vlastně nezvládám.Ohrožuji tím rodinu,sebe,nejsem schopna jednat,stává se mi,že peníze,přes několikráte zkontrolování,pošlu jinam,pak také jelikož jsem v insolvenci,mnohdy tak,tak,plním své povinnosti z posledních sil a bojím se,že to nedokáži,nebo něco spletu,zapomenu.mám posílat doklad o příjmech každých půl roku k soudu a ins.správci,nebudete věřit,co mi to dá za starost,přitom je to pro zdravé lidi ,tak jednoduché.Mám těžkou poruchu koncentrace,nejsem schopna číst,jelikož nevím stejně o čem čtu.ukoly ve škole,dcera v 1.třídě,dá se říci zvládám,také díky pomoci,14 letého syna.O věcech jsem schopna logicky přemýšlet,jen se nesoustředím.Nerada bych přišla kvůli tomuto o děti a zároven musím uznat,že na uřední věci nemám.Do insolvence jsem se dostala kvůli bývalému muži,nejdřív on za zády udělal dluh milion,pak po dobu 3 let při splátkách se naše rodina dostala na 0 a já si vzala půjčku na auto,pro něho,aby mohl jezdit do práce a jiné věci ,co hořely,že mi pak zplatí.jistě by tak učinil,to vím,ale našel si jinou ženu a již se v tom koupu sama,spadla jsem do insolvence.Krom toho,aby mi vůbec půjčku dali,jsem při žádosti zamlčela,že již jednu půjčku mám,aby mi peníze vůbec půjčili.Přesto,že jsem v insolvenci a věřitelé budou v rámci insolv.uspokojeni.stejně mě banka zažalovala pro podvod,že jsem zamlčela skutečnosti.a tak jsem byla odsouzena na 3 měsíce na tvrdo sodkladem na rok podmínky.Ano,ted stačí málo,něco zanedbat nevědomky a půjdu ve svém těžkém stavu ještě do kriminálu a děti budou sami,respektíve dcera k otci a sn už otce nemá.Nevím,jestli je vůbec v naší republice možné,dostat nějakého zástupce v uředních věcech,abych něco nezanedbala,ale tak abych zůstala svéprávná a nevzali mi děti stejně.?Vše je ještě ztíženější skutečností,že otec,bude mít letos doplacený milion a bude si hrát na slušného a nikdo se nebude ptát,že nemocná jsem právě z jeho dluhů a vím,že bude o dceru usilovat,řekl to.Důvod nemá,jinak se o děti starám,ale bude to velmi komplikované,znám ho,jak to umí přesvědčit uřady.Takže čeho se bojím,abych zdárně dokončila povinnosti v insolvenci na 5 let a splnila rok podmínky a nešla do kriminálu.dnes posílám zrovna k soudu,co mám za povinnost,ale stejně nevím,zda jsem něco nezapoměla splnit,nejsem schopna to číst.insolvenční správkyni jsem volala co mám poslat a poznamenala si,řekla jsem ji,že nemůžu číst spisy ale co když ona mi něco zapomene říci a já potom tak neučiním,stejně můžu věci narušit a dopadnout zle.Když už náhodou se mi podaří při maximální soustředěnosti přečíst v soudním spisu datum,kdy mám co plnit,tak to druhý den zapomenu a ten datum si prostě nepamatuji.Bude se možná zdát někomu divné,že potřebuji někoho,aby mi to napsal do kalendáře a na lísteček datumy plnění,ale pak taky mě provází stud,že mi tohle musí někdo takhle učinit.blízkého,,schopného,v těchto věcech nemám,pak zbývá jen uřednice.Ale jak já ji mám vyvyoslit,že potřebuji jen stručný výpis,pouze datumy,kdy co mám dělat,že jsem neschopna tohoto.Co mi prosím radíte,existuje někdo,pro nemocné v těchto situacích,aby pomohl řešit,děkuji...
Dobrý den, snad navštívit občanskou poradnu a vše jim tam povědět - jsou tam od toho, stydět se nemusíte a jejich služba je bezplatná. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.