Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo rozumí internetu co je optimální rychlost

Od: janas* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, bydlím na vesnici a je mi 86 let a nevyznám se moc v moderních technologiích vč.internetu.Moje vnučka mi přinesla k narozeninám T-mobile předplacený internet s modemem E3131 a datovou sim kartou.Píšou v návodu,že platím jen to co proserfuji.Mám nabito 899Kč.kredit a 1MB.stojí 0.40hal.Mělo by to prý vydržet nadlouho až přes 2GB.internetu mi říkala vnučka.Mám to již týden a mám problém, že se mi o dost zpomalila rychlost.Původně mi vnučka naměřila na rychlosti testu internetu 2048kbit/s,a nyní to ukazuje v testech jen 58kbit/s. Moc tomu nerozumím,ale štve mne že dlouho se otevírá e-mail schránka,snad 3minuty.Předtím jsem s vnučkou si povídala přes kamerku a dívala se na internet televizi. Je to normální, že když to je nové tak to funguje dobře a po týdnu používání nekonečně dlouho čekám, než se nějaké okno otevře.Vnučka mi radí, že mám T-mobilu zase dát nějaké další peníze a pojede to rychle.Tak nevím,jestli s tím má někdo nějaké zkušenosti. Kamarádka co bydlí vedle mi říká,že to je jen tahání peněz za ten internet a nějaký vyčůraný trik s FUP-limitem. Děkuji všem za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

1x

Na 86-letou babicku mate velice dobre znalosti moderni komunikacni technologie ;)

Copak, dneska se nejde do skoly a pubertaci se nudi a pisi blbosti na poradnu?

kangaroo*
hodnocení

1x

Určitě moc necestujete, takže tuto službu vrátit vnučce (štěstí, že nemáte se smlouvou na 2 roky) a sehnat si nějakého místního poskytovatele a platit cca 2-300Kč za wifi připojení nebo ADSL/VDSL. Nebude mít omezení dat (FUP) a půjde všechno a rychleji.

naihonn*

Hodně štěstí na vesnici...

gjfgkfgj
hodnocení

1x

Nevím, jak na vsi, ale ve městě se za pevný internet platí 200-600 měsíčně a žádné zpomalení rychlosti tam není. Takže si místo mobilního internetu pořiďte pevný.

Kdybyste chtěla, aby vám 2GB vydrželo celý měsíc, musela byste zapomenout na kameru a na televizi po internetu.

macka*
hodnocení

0x

Tak to jste opravdu šikovná v tomto věku ono v dnešní době je potřeba komunikovat s lidma a i vědět kde se co děje tak jen tak dál

internet
hodnocení

0x

To se nedoplatíte. Ten USB modem jistě 40 haléřů se nezdá moc. Používám jen na odeslání mailu, SMS, podívat se na vlak. V tabletu na cestách. A to ještě přes aplikaci. Přes Seznam či Idos stahují nepotřebný balast a platím. Třeba stažení, nebo shlédnutí jednoho filmu by stálo tak 300 Kč. To už je lepší Sim internet v mobilu asi za 300 Kč měsíčně. Ovšem za ty peníze může snad být připojení přes nějaké WiFi, nebo o něco dražší přes telefonní linku. Zvláště pokud máte mobil s paušálem tak poskytovatel dává slevu.

doplněno 29.10.15 14:33:

A TV přes internet, Skype. To už by musel být kredit vyčerpaný. A platit. Asi Vás chce vnučka stáhnout z kůže. A FUP není žádný trik. Stačí si jen přečíst podmínky. A na toto použití použít datovou SIM je blbost. To při Vašich technických znalostech nechápu.

doplněno 29.10.15 20:19:

Údajně zřídí i připojení po drátech zdarma pokud není.

1shop.cz/...

naihonn*
hodnocení

0x

Pokud jste někdy třeba i dřív měli normální telefon, tak tam ještě povedou kabely. Pak by byl upravdu nejlepší ten internet po pevné lince. Rychlost jako ve městě to stejně není, ale zároveň to vysoce předčí jakýkoli mobilní internet na vesnici. A jak už bylo řečeno, za tu cenu, co teď platíte, ale dokonce i míň, můžete mít internet bez jakéhokoli omezení množství stažených dat. A ještě dodatek, pokud chce člověk sledovat na internetu videa a televizi, tak jsou ty data opravdu pryč tak rychle, to jsou 2GB jak nic. Takže tam opravdu jedině nějaký bez omezení dat.

vernon
hodnocení

0x
Předplacený internet se nevyplatí, cena za MB je příliš vysoká. Proč ti vnučka nepořídila \"Internet bez drátů\"? To je sice taky omezené, ale jen na videa a stahování souborů, na 30GB měsíčně a běží to přes LTE až 20Mbit/s. Stahování stránek je neomezené.

joudic*
hodnocení

0x

Mobilni data jsou draha. Ve vasem pripade by bylo nejlepsi nechat si zridit pevne zapojeni internetu (vzdy je reseni i na vesnici, ja mam treba wifi 5g sit a na komine malou antenu namirenou na vysilac) 10mbit je zcela dostacujici i na kameru atd, 20-30mbit ideal, vyssi rychlost jsou vyhozene penize. Instalace byla za 1Kc a platim 600/mes za 20mbit. (nedotovana instalace bude stat tak okolo 1000, zalezi, jak to ktery poskytovatel internetu ma)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]