Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda má městská policie právo po mně chtít občanku, pokud jsem pouze spolujezdec a nic jsem neudělal.
Přečtěte si pojednání o prokazování totožnosti - viz zákon o občanských průkazech. V podstatě zjistíte, že ano - můžete být podobný pohřešové a nebo hledané osobě. epravo.cz/...
No, nedávno jsem řešila něco podobného...chápu-li dobře co se v zákoně píše, tak městská policie má právo ověřovat totožnost osoby, nebo chtít občanský průkaz k ověření totožnosti jen tehdy, když někoho hledají, pohřešují, nebo, nacházíš-li se v monitorovaném území, kde dochází k častým krádežím...jinak na to právo N E M Á ! Ale většina policajtů ani nezná pořádně zákon, nebo si spíše dělají co chtějí a kašlou na naše práva...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.