Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup voucheru CD

Od: luhnik odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

četl jsem několik inzerátů, kde prodávají voucher na jízdu vlakem po celé ČR za 220Kč.

Chtěl bych se zeptat, zda to není podvod? Není přece možné to tak levně koupit přeci?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, myslím, že jste inzerát špatně pochopil a neznamená to, že za 220,- Kč projedete celou ČR, ale ten voucher je použitelný na celém území ČR. Zdravím!

cd.cz/...

doplněno 29.10.15 19:34:

Podvod to být může, ale nemusí - záleží na tom, jaký voucher kupujete a za kolik. V tom odkazu vidíte, jaké vouchery se prodávají, že se mohou sčítat, nejdou vrátit, pokud je to jízdné levnější, tak se rozdíl nevrací a pokud je to jízdné dražší, tak doplatíte. Takže, pokud koupíte na inzerát voucher v hodnotě 50,- Kč za 220,- Kč, tak je to Vaše hloupost. Pokud Vám někdo prodá voucher v hodnotě 1.000,- Kč za 220,- Kč, tak je to hloupost jeho. On se toho asi chce někdo zbavit, protože je to nevhodný dárek a vrátit to ČD nejde.

doplněno 29.10.15 19:58:

luhnik - ne, to není možné. Vy si stále myslíte, že za 220,- Kč procestujete celou ČR.

To by ČD zrujnovalo. Zkrátka - vyberete si trasu, kde je jízdné např. 200,- Kč, zaplatíte voucherem v hodnotě 50,- Kč a ještě doplatíte kartou (v e-shopu) nebo hotově u pokladny 150,- Kč. Skoro bych Vám doporučil opustit tu myšlenku nákupu voucheru. Nejde o žádnou slevu, ale buď platíte cenu jízdného "papírkem", který jste si koupil dříve za penízky nebo si tu jízdenku koupíte za penízky u poklladny. Nelze na tom vydělat, nelze za 220,- Kč ani cestovat přes republiku.

doplněno 29.10.15 20:56:

luhnik - já už pro Vás udělám pouze jedno. Zjistěte si, kolik stojí jízdenka z Ostravy do Prahy (a zřejmě i zpět) a porovnejte s nabídkou v inzerátu, resp. jaká je hodnota voucheru a jeho nabídková cena. Také si pozorně přečtěte vše o využití voucheru na stránkách ČD. Ty Vaše otázky jsou tam zodpovězeny v tom textu - čtěte to v klidu, pomalu a pozorně.

luhnik
hodnocení

Dobrý den,

co jsem se informoval, tak mi psal, že pokud kód z voucheru vložím do eshopu ČD tak si mohu naplánovat cestu kdekoliv po ČR a mohu jet kamkoliv a odkukudkoliv.

Ptal jsem se, zda mohu jet z Ostravy do Prahy a prý to půjde.

Jak tomu mám rozumnět? Není to podvod?

Děkuji

vilik*

Aniž bych o tom něco věděl, není to pouze voucher na odečtení slevy voucheru z ceny jízdenky? Ta by pak mohla být dražší podle vzdálenosti a zbytek doplatíte.

doplněno 29.10.15 19:43:

Koukám, že už to napsal Ben.

luhnik
hodnocení

Dobrý den,

ten kód se poté prý vloží zde: cd.cz/...

Je možné opravdu na tuto jízdenku cestovat po celé ČR bez omezení km?

Děkuji

luhnik
hodnocení

Dobrý večer,

omlouvám se zadal jsem špatný odkaz, zde je dobrý: cd.cz/...

Prodejce říká, že to jde když tam vložím nějaký ten kód.

Můžete se na to prosím podívat?

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]