Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porucha?

Od: tebe odpovědí: 3 změna:

Mám problém. Někdy se mi stává, že nemám chuť k jídlu. Nemám jí třeba celý den tak celý den nic nejím. Na drhuý den mám hlad ale večer je to zase zpátky. Potom jako by se mojě tělo vstamatovalo a jím zase normálně. Někdy když nemám chuť jíst tak se donutím něco sníst ale je to malikatý kousíček. Porad tě mi prosím co mám dělat. Potřebuju normálně jíst ale když nemám chuť tak to prostě nejde.

Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jen náměty k zamyšlení:

Proč se to děje? Jsou nějaké impulsy? Nervozita, stres? Nenacpáváte se někdy moc - že by si tělo říkalo "stop"?

Jak, kde se stravujete? Doma, sám si vaříte?

Když zvládnete něco sníst, bývá to něco specifického? Jako že jeden druh potraviny jde, jiný ne?

Jaké má následky to nechutenství? Píšete, že potřebujete pořádně jíst - máte podváhu? fyzicky náročná práce či koníček? je Vám pak nějak zle nebo tak něco?

Můžete zkusit vitamín B, u některých lidí podporuje chuť k jídlu. Já bych po něm zblajzla prase (a to maso nejím :-D).

doplněno 28.10.15 21:55:

Tak nevím, podceňovat Vaše problémy nechci, ale - nedávno tu na to bylo téma - nechutenství je někdy způsobené právě tím, že si člověk vaří sám a už je z toho otrávený, pořád to samé a podobně... Mívám to občas také. Hlad, šmejdím po kuchyni, je tam plno věcí, které mám ráda, ale v tu chvíli bych je nepozřela. Ale pak zajdu někam na oběd, nebo si dám oběd u mámy/ségry/babičky a nebo si uvařím něco neobvyklého/nového a je po tom :-D

Asi musíte rozhodnout sama, jestli je nechutenství tak silné, aby se s tím něco muselo dělat. Myslím, že si mnohdy tělo jen řekne, co potřebuje (resp. nepotřebuje), ale jestli je Vám zle a nechutenství Vám způsobuje problémy nebo hubnete a nemáte dostatek živin, tak to asi řešit chce. Začněte u toho B vitamínu a uvidíte :)

tebe
hodnocení

Právě, že žádné stresy nemám nervozita je obšas ale není to ten důvod. Přečpávám se málokdy spíš ne. A doma si většinou vařím sama. Jo je to specifické většinou nějaké počivo s žervé a zelenina. Právě že mám normální váhu. Brigádu nenáročnou. Zle mi většonou nebývá ale někdy po snídani jo.

Už mě to napadlo brát vitamín B. A taky nejím maso :D

Děkuji za odezvu :)

proximus*
hodnocení

0x

To může mít spoustu příčin od fyzického charakteru až po psychiku. Když jsem pravidelně posiloval měl jsem pravidelný jídelníček (upravený po kulturistické stránce) a neměl jsem žádné problémy z příjmem potravy. pak jsem na určitou dobu přestal z pracovních důvodů cvičit. Začal jsem porušovat stravovací návyky a začal jsem mít stejné problémy jako Vy. Třeba jsem celý den nejedl a pak se večer narval. jJindy jsem k snídani snědl třeba 2 obědové porce a jindy jsem nesnědl ani půl rohlíku. Problém byl v tom, že jsem hlad měl a přesto jsem se nenajedl, prostě se mi nechtělo. Bylo to o tom, že jsem byl v pracovním stresu a totálně rozhozeným jídelníčkem. Pak jsem se vrátil ke cvičení a vše se srovnalo. Moje rada jako laika je umět si udělat čas na jídlo, jíst pravidelně a pokud se to nezlepší navštívit odborníka.

doplněno 28.10.15 21:27:

ještě bch zkusil pivní kvasnice a možná by to chtělo to maso. Člověk je všežravec a v mase jsou látky, které nikde jinde nenajdete. A ty Vám můžou právě chybět.

doplněno 28.10.15 21:29:

a ještě dle vašeho komentáře, že Vám je vždy blbě po snídani. Bych raději vyhledal lékařskou pomoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]