Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záruční doba pro podnikatele

Od: ringo® odpovědí: 6 změna:

Je pravda, že když koupím na firmu PC, bude mít záruční dobu jen 6 měsíců? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

Není to zcela pravda.

Záleží na konkrétním obchodu a jeho podmínkch. Ze zákona záruka nemusí být v tomto případě žádná.

joudic*
hodnocení

0x

ano je kratsi, PC se vyplati kupovat normalne, napr moje vyhorela grafika nvidia (za 13tis.) 14 dni pred koncem 2lete zarucni doby by mohla povidat, nicmene cenove nejvyraznejsi a nejnebezpecnejsi je jen grafika, ostatni veci tolik nestoji a je to jedno

buss

Chci mít jasno, kde je to stanoveno, který zákon?

hodnocení

To jste mi zatím moc neopomohli...

5kale

Tak já pomohu. Dle platných zákonů již podnikatel není spotřebitel. Proto v tomto případě nemusí prodávající dodržovat 2 roky "záruku". Je to vše na dohodě. Takže může být zcela libovolná od 0 do nekonečna.

Zeptej se prodávajícího.

buss

No bať, je to v OZ, zákon o ochraně spotřebitele, už v zákonu v r. 2010. Spotřebitelem je člověk, fyzická osoba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]