Nejste přihlášen/a.
jak byste řešili tuto situaci - máte podnájemníka, který má už delší dobu zdravotní problémy, poslední dobou jen leží v posteli a skoro nejí, většinu dne prospí, prý ho trápí žaludeční vředy, ale k lékaři jít odmítá, prý to chce jenom čas a klid s léky, jenže páchne močí, asi bude mít problémů víc... nemá žádné příbuzné a vy, jako spolubydlící, nemáte čas ani chuť se o něj starat - bohužel, sám si nedojde nakoupit, neuvaří si, nezatopí, tak se o něj staráte, už to ale trvá měsíc - co s ním, jak to řešit?
Teď mne roznesete na kopytech.
Dát podnájemníkovi na výběr - jít k lékaři či zavolat lékaře a začít se léčit. Odmítne-li, tak dát výpověď z nájmu. Buď jej to domutí nebo se vystěhuje - jiný podnájem, charita, LDN nebo?
Zavolat lékaře, přes něj zařídit vyšetření v nemocnici a pak máte možnost pobýt 3 měsíce na LDN ( tam nic neplatíte jako v nemocnici).
máte pravdu, ale... co jsem si našla na internetu, prasklý žal.vřed opravdu chce klid a trvá to 4 týdny, než se zahojí - když má své léky (už se mu to prasklo dřív), tak by mu doktor stejně nic víc neporadil... kdyby byla situace akutní, zavolám mu sanitku, ale nemůžu ho vyhnat - vždyť nemůže ani chodit... zajímalo by mě, jestli je nějaká možnost jako LDN, ovšem na placení mít nebude, žije z minima - jsou nějaké jiné možnosti?
Mindo vy s určitostí víte co mu je, nebojíte se, že může být infekční a vy budete první kdo tu nemoc dostane? "Nemůže ani chodit" vy toto nepovažuje za akuttní stav? Podle vašeho popisu ten člověk leží, nehybně a pokálený, tak to já bych neotálela a toho lékaře volala.
Liduš, to zas ne, pokálený není, psala jsem jen, že páchne močí - asi nějaký únik či co - bude to ten vřed, už mu jednou prasknul, tak to pozná... určitě nic infekčního, toho se nebojím - ale bohužel vyžaduje péči a dietu, proto jsem chtěla vědět, jestli v dnešní době pro člověka bez rodiny a prostředků existuje nějaká forma státní péče
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.