Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Měl jsem byt vedený na KU do osobního vlastnictví. Přítelkyně ale při přestěhování do jiného bytu byt napsala na sebe a na dceru. Vznikají mezi námi neshody a rozchod. Přítelkyně mi řekla že to již není právně napadnutelné aby byt byl opět na mne.Co se dá stím dělat právní cestou? Děkuji.
Nejdříve si musíte udělat jasno v tom, co se stalo, zda ten byt, který byl ve Vašem vlastnictví, je stále Váš (a přítelkyně mluví nesmysly), nebo byt už Váš není. To zjistíte dotazem na katastrálním úřadě (běžte tam osobně), kde zároveň zjistíte, z jakého důvodu případně už byt Váš není. Až budete vědět, co se vlastně opravdu (ne jen podle řečí přítelkyně) stalo (nebo nestalo), můžete uvažovat, co dál.
Spíš myslím,že jste tady napsal nesmysl. Pokud je pravda,že jste měl na katastru byt zapsaný na sebe = byt byl výhradně váš, nikdo jiný, tedy ani přítelkyně, ho nemohl bez vašeho souhlasu nechat přepsat na někoho jiného. K tomu je zapotřebí návrh na vklad do katastru s poplatkem 1000 Kč + kupní nebo darovací smlouvu s ověřenými podpisy účastníků. Buď nevíte, co ve své otázce píšete, nebo jde o podvod...viz předchozí odpovědi. Tak si to nejdřív ujasněte. Pěkné pořízení!
Jak mohla přítelkyně napsat váš byt na sebe? Jedině tak, že jste přepis dovolil a podepsal.
Nebo je tu druhá možnost, protože píšete něco o přestěhování. Vy jste svůj byt prodal, peníze jste použili na nákup nového bytu a ten je napsaný na vaši přítelkyni a na její dceru. V tom případě jste v háji, váš boj bude dlouhý a pravděpodobně marný.
jj, vypadá to, že zase jeden zamilovaný blázen udělal pořádnou botu.
Jediný způsob,jak přepsat byt,nebo jinou nemovitost na jinou osobu,je přepis podpořit kupní,nebo darovací smlouvou,podepsanou majitelem s podpisem úředně ověřeným,.Pokud si nejste vědom tohoto účinku,budete potřebovat advokáta k soudnímu řízení.Podejte ihned žádost na policii na trestní stíhání pro podvod.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.