Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění pih / omezení člověka

Od: adam20 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, chystám se jít na odstranění pih, nejspíše vyřezáním. Budu potom muset být třeba den v klidu (aby se to nějak neroztrhlo) nebo budu moc dělat věci normálně? Nemůže se to pak nějak ( řekněme 1-2hodiny po odstranění) třeba při řízení auta natrhnout a začít téct hodně krev? (Nerad bych měl krev v sedačce od auta) Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fzdtu
hodnocení

1x

Neměl byste namáhat danou část kůže, aby se vám stehy nevytrhly, protože by tam pak zůstala ošklivá jizva (velký ďolík). Jak se to jednou otevře, už to nikdy hezky nesroste. Krev z toho podle mě spíš nepoteče, ale jizvu byste měl hnusnou.

kutululu
hodnocení

1x

Hodně záleží na jakém místě na těle si necháte pihy odstranit? A také jak jsou velké, tzn. kolik stehů bude třeba. Já si nechala vyříznout pihu na zádech mezi lopatkami (4 stehy) a už bych to nikdy neudělala, né jen, že 14 dní po vyříznutí jsem nemohla skoro nic dělat, jelikož záda zapojujete skoro v každé činnosit, ale i 3 měsíce po se mi jizva roztrhla a je třikrát tak větší *bum* Ale moji známí si běžně nechávají vyřezat, na krku, rukách... mají to na jeden steh a potom nemají ani známku. A co se týká krve, samozřejmě že se rána může natrhnout, když ji budete namáhat a to bezprostředně několik hodin po zákroku.

vilik*
hodnocení

0x

Jestli je nemáte na zadku, tak se toho nebojte. Nebolí to, běžné činnosti jdou dělat hned. No a volejbal si zahrajte raději až druhý den.

72mona3*
hodnocení

0x
Pokud je to na místě, kde se kůže při pohybu více napíná, může dojít k uvolnění stehů.
Jen se zeptám...když si rozříznete prst, také jste den v klidu? Stačí náplast (s polštářkem) a budete mít klid. Mona.

figurek*
hodnocení

0x

Problém není krev. Problém je jinde. Pár dní držte jizvu v co největším klidu, dokud se pevně nespojí. Pak není vidět.

Jestli jizvu nějak natáhnete, pohmoždíte nebo dokonce roztrhnete, pak jizva zesílí, ztloustne, vyleze ven a už se jí nezbavíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]