Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Agentura práce

Od: angell1985* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,od Úřadu práce jsem dostal doporučenku do pracovní agentury.V té mi řekli,že není problém u nich nastoupit,ale s tím,že mám být dál přihlášen na ÚP a měsíc pracovat za "odměnu" 2 000 Kč.Dali mi na rozmyšlenou a zatím zaškrtli kolonku,že jsem ve výběrovém řízení s tím,že pro ně není problém napsat mi,že místo odmítám a nebo že sem do něj nenastoupil.Ještě ten den jsem to oznámil na ÚP.Paní se nejprve smála a pak mi oznámila,abych do agentury zase zašel pro razítko,zda jsem byl přijat nebo ne.Prosil bych proto o radu co dál,protože je mi jasné co napíšou a vyškrtnout z ÚP být nechci.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

0x

běžná praxe, do 4000 platí ÚP všechno a zaměstnavatel nic. Na papír napíše 2000, zbytek dá bokem a je vysmátý. Jenže na jak dlouho. Ale rozhodnout si musí každý sám, zda bude zkoušet černotu a nebo hledat řádnou práci.

angell1985*
hodnocení

On by mi ale nic víc bokem nedal...to mi přímo řekli.Oficiálně bych dál byl jako nezaměstnaný.Takže to znamená 12.50 na hodinu."Prý by to bylo jen na měsíc-dva"

uska*
hodnocení

0x

Nemám zkušenosti s ÚP ani s agenturou. Jistě vám to Vám i jiným agentura zapře, že vám nabídli 2000,- Kč měsíčně a vy nebudete to mít jak prokázat na ÚP.

Představuji si, že máte donést na pracák nějaký papír s vyjádřením agentury. Pokud ten nepotvrzený papír máte v ruce již teď, tak bych tam napsala - nesouhlasím s nabídnutou odměnou za měsíční práci ve výši 2000,- Kč a šla si do agentury pro razítko. Jak by se zachovali netuším, ale asi bych je předešla, aby mi nenapsali, že jsem odmítla práci a tím mě vyřadili z pracáku.

Možná je to nesmysl, ale za pokus to stojí.

doplněno 27.10.15 20:14:

Lepší když mi nedají razítko jako když mi napíší, že jsem odmítla práci. Ale to je jen úvaha jak se bránit proti vyřazení z pracáku.

angell1985*
hodnocení

Ten papír v ruce mám,ale říkám si,že jestli zapřou ty 2000Kč tak mi těžko dají razítko na to co si tam sám napíšu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]