WHO asi ztratila soudnost, nemyslíte?

Od: Datum: 27.10.15 00:49 odpovědí: 9 změna: 27.10.15 12:38

Do rizikové skupiny karcinogenních látek zařadila i šunku, přitom to není ani uzenina, ani červené maso. Co všechno je ještě nebezpečné? Počítám, že brzo to bude i paprika :-D


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 27.10.15 00:52
avatar

bruno -

nemám to sice moc "progooglované" - ale mám dojem, že si nevyberete, protože v zelenině jsou zase samé pesticidy, nebo jiné jedy.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.10.15 01:38
avatar

i šunka má nějakou dusitanovou řeznickou rychlosůl - bojíme se aby jsme to neměli v pitné vodě a tady plnými ústy ... Ale přiměřeně budu dál vše konzumovat *hi*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.10.15 01:58
avatar

Bruno, vyvedu vás z omylu - uzenina je homogenizovaný (mělněný) masný výrobek, konzervovaný buď uzením nebo technologickými náhražkami uzení tzn.rychlosoli, varem ve formě, fermentací. A červené maso je hovězí, vepřové i zvěřina.Takže klasická šunka uzenina je, ale šunka od kosti ne. WHO by měla spíš uveřejňovat co karcinogenní není, to by bylo smysluplnější, než plašit lidi.Já tedy uzeninu moc nemusím, ale že bych se dočkala doby,kdy se budou jíst jen "amarouny" :-D - hrozná představa!

Zdravím a hezký den*slunce*

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 27.10.15 06:17

Pravda, dusitany, na ty jsem zapomněl. Nicméně 10 deka šunky = 3 litry pitné vody (co se týká obsahu dusitanů), orientačně. Takže to tak zlé není, když uvážíme kolik vypijeme vody. U nás prodávaná šunka je většinou vařená, vyjma luxusnějších výrobků, proto ji za uzeninu nepovažuju. To červené maso - můj omyl, díky za poučení. A amarouny - proč ne? Kdyby chutnaly jako luxusní šunka, kaviár, nebo lanýže a byly bez jakýchkoliv škodlivých látek? ...utopie, samozřejmě :)

Datum: 27.10.15 06:17

Pravda, dusitany, na ty jsem zapomněl. Nicméně 10 deka šunky = 3 litry pitné vody (co se týká obsahu dusitanů), orientačně. Takže to tak zlé není, když uvážíme kolik vypijeme vody. U nás prodávaná šunka je většinou vařená, vyjma luxusnějších výrobků, proto ji za uzeninu nepovažuju. To červené maso - můj omyl, díky za poučení. A amarouny - proč ne? Kdyby chutnaly jako luxusní šunka, kaviár, nebo lanýže a byly bez jakýchkoliv škodlivých látek? ...utopie, samozřejmě :)

Datum: 27.10.15 03:10
avatar

Klasická dušená šunka se dělala z vepřového masa.

WHO podle mne jenom "zaspala".

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 27.10.15 07:10
avatar

Myslím, že šunka je pořád stejná, ať už je na nějakém seznamu nebo ne. Zapsáním na seznam se z ní nestal jed a jejím vyškrtnutím se kvalita taky nezmění. Není to nic jiného, než úřednický šiml.

Co se papriky týká, tak některé odrůdy by se mohly dostat na seznam zakázaných bojových látek celkem oprávněně :)

Ohodnoceno: 2x
 
Od: vejcenatvrdo
Datum: 27.10.15 08:42

Záleží na tom, kolik toho člověk slupne. Dvě kila uzenin denně asi nebude to pravé ořechové. Dát si dvakrát týdně deset deka šunky neznamená nic. *cteni*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.10.15 12:38
avatar

Věřte mi, že nějaké průzkumy jsou mi šumafuk, jím si nač mám chuť a je mi celkem jedno, jestli je to hodně zdravé nebo hodně nezdravé, chutná-li mi tak to jím. Já tady dýl jak do smrti být nechci.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.