Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce na mzdu, účet, stavební spoření

Od: jonasek odpovědí: 3 změna:

Ahoj, mám dotaz. Přišla mi exekuce na částku 14 900kč. Exekuční příkaz na mzdu, bankovní účet, stavební spoření. Chci se zeptat, když budu mít zablokovaný bankovní účet, tak budu moci vybrat jen minimum což je něco přes 6 tisíc kč, ale vybrat to můžu jen jednou po celou dobu trvání exekuce.

Nemůže mi exekutor sebrat peníze z toho stavebního spoření ihned ať je klid?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Pro pár tisíc ti to třeba nemusí hned vybírat, ale hodilo by se, hned navázat kontakt s exekutorem a domluvit nějaký schopný splátkový kalendář a ten se pokusit dodržet. Nech si poslat další výplatu na ruku. Jako hotovost. Sice by ti měla zůstat nezabavitelná částka, ale při bloklém účtu se na ty účtové prachy nedostaneš a budou ti vznikat další potíže. Asi se mělo reagovat na dopisy od soudu a exekutora. Hlavně, když jde o takovouhle docela nízkou částku. To bylo hloupé.

jamal*
hodnocení

0x

Jen jednou 6000 po dobu trvání exekuce? To je nesmysl. Je daná minimální částka ( nějakých 6500 + - ), a tuto si každý měsíc vyberete. Co je nad jde buzíkovi exekutorovi. Ze 14900 to brzo s částkou za vedení exekučního účtu atd. bude 20000 velmi brzo.

sebod*

jamal. Píšete naprosté nesmysly. Tazatel si opravdu může vybrat pouze jednou dvojnásobek životního minima. Potom nedostane ani korunu. Stavební spoření - aby si mohl exekutor peníze vybrat, musí se stavebko zrušit. Nebude to škoda? Nemáte možnost si půjčit například v rodině a jednorázově to exekutorovi splatit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]