Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
naštvalo by vás, kdyby vaše kamarádka mluvila s jinou kamarádkou o tom, s kým si píšete (nějakým klukem) nebo o jiným věcech, které jí říkáte? A celou dobu si myslíte, že si to nechá pro sebe? Nemám na mysli nějaké příliš osobní informace. Prostě byste zjistili, že to co jste jí říkali, ví i někdo další. Vynadali byste jí, protože by vám to bylo nepříjemné nebo by vám to bylo jedno?
A vidím že dámy mají stejnou zkušenost se svými kamarádkama. No ale já si myslím, že odpouštět by se někdy mělo a že pozitivních věcí na kamarádce může být více, než negativních. Co když prostě klasická ženská,( promiňte dámy) prostě neudrží tajemství. A teď kdo jsi bez viny, hoď kamenem.
Já bych ji určitě nejdříve řekl co si o situaci myslím a chtěl bych vědět jak se k tomu postaví druhá strana.
Sory ale slepice není kamarádka. Než o někom můžu říct, že je kamarád, chvíli to trvá. Mám hodně přátel ale kamarádky pouze dvě a o jedné můžu říkat, že je to moje nejlepší kamarádka nejen, že není slepice ale můžu se na ni kdykoliv obrátit o pomoc, stejně tak ona na mě.
Ale jo, té mé "nejlepší" kamarádce, která mi přebrala manžela, jsem dávno odpustila. Oba mají, co chtěli, a mně se otevřely dveře do volného světa a díky tomu žiju už 30 let s opravdu dobrým chlapem.
Dobrý den, berte to i pozitivně - máte pouze jednoho člověka, kterému něco tajemného sdělíte a on už se postará o publikování jiným osobám a Vy to nemusíte říkat každému zvlášť. To je přenos informací a urychlíte to větou: "Hlavně si to nech pro sebe a nikomu to neříkej." Tato magická věta je vlastně návod, jak se má s tajemstvím naložit - a je poměrně obtížné odolat tomu pokušení a mlčet. Ostatně, to Vaše předané tajemství zase jiné osobě jistě končí opět tou magickou větou - je to informační řetězec. Zdravím!
Dobrý den. Četla jsem v nějaké psychologické knížce, že nemá cenu říkat kamarádce nebo známé "nikomu to neříkej". Protože když to bude chtít říct, řekne to stejně. Pusu druhému nezamknete. Ale taky jsem tu větu používala. A ta kolegyně mi řekla uraženě, proč by to říkala a komu? Pak jsem se dozvěděla od někoho jiného, že stejně něco říkala jiné kolegyni a tím pádem jí nemám moc věřit. Ale když mi řekla nějaká kamarádka, neříkej to nikomu, tak jsem to neříkala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.