Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,28.11.15 bude mít dcera tři roky a já bych měla nastoupit zpět do zaměstnání kde pracuji od roku 2002,od roku 2006 mám smlouvu na dobu neurčitou. Udajně místo pro mně nemají a navrhli mi prodloužit si rodičovskou do 4let věku dítěte a nebo že se semnou budou muset rozloučit z organizačních důvodu a vyplacení odstupného. Nevím jestli na to mají právo a práce se nechci vzdát.Prosím o radu co dělat v takové situaci. Ted by mi vyplatili odstupné a nevím jestli by mi vyplatili odstupné po 4 letech věku dítěte kdyby mě zpět nevzali. Děkuji moc za odpověd.Pořád si myslím že je to tlak ze strany zaměstnavatele se mě zbavit a doufám že je nějaký paragraf že mě musí vzít zpět po třech letech.
Zaměstnavatel Vám "držel" místo jenom po dobu Vaší mateřské dovolené (MD),
po skončení rodičovské (RD) dovolené Vám může nabídnout jakoukoliv práci odpovídající
pracovní smlouvě. Nemá-li pro Vás vhodnou práci, může Vám dát výpověď.
___
RD může zaměstnavatel poskytnout maximálně do tří let věku dítěte. Po uplynutí RD Vám zaměstnavatel
může na základě Vaší písemné žádosti poskytnout neplacené volno (už nepůjde o RD). I v době neplaceného
volna Vám zaměstnavatel může dát výpověď (pravděpodobně z organizačních důvodů – s odstupným).
___
Já bych na Vašem místě den po 3. narozeninách nastoupila do zaměstnání a trvala na přidělování práce. Nebude-li zaměstnavatel pro Vás mít práci, půjde o překážku na jeho straně, za niž budete mít nárok na náhradu mzdy.
Na návrh zaměstnavatele ohledně neplaceného volna nejste povinna přistoupit
(zaměstnavatel Vám nemůže nařídit neplacené volno).
Ivzez vám samozřejmě poradila správně, po právní stránce. Ale pokud se na váš problém podívám čistě lidsky - v zaměstnání pro vás místo není. Pokud tam přesto nastoupíte a oni vás tam budou si muset nechat... jak to asi dopadne? Co myslíte? Normálně budete dostávat nesplnitelné úkoly, aby se vás zbavili. Můžete si hrát na nějaký paragrafy a nějaké nároky z nich. Jenže zaměstnavatel si už na vás nějakou tu páku najde, abyste šla o dům dál.
Já bych si tedy hledala jiné místo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.