Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení registrace u lékaře

Od: jana7 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, byla jsem se registrovat u nové praktické doktorky udělala mi vstupní vyšetření a odběr krve. Mou zdravotní kartu ještě nemá mohu tedy tuto registraci ještě zrušit? Nevyhovoval mi způsob vyšetření a příštup. Bude to zrušení bez problému nebudu platit pokutu nebo něco?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

1x

Musíte jí podepsat "vstupní"papír (registrační)potom patříte k ní,ale i kdyby jste si to rozmyslel,tak jiný lékař kterého si vyberete si požádá o zaslání karty,podepíšete mu vstupní-registrační formulář,že chtete být u něj a je to v pohodě.Žádné sankce nejsou,ani se s ní už nemusíte vidět(kartu pošle).

doplněno 26.10.15 11:11:

Karta je jen detail,hlavní je zda má ten Váš podpis na registračním papíru.Jinak souhlas pode mnou-ošetří Vás i jiný lékař,když je to nutné.

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, zažila jsem něco podobného, a žádný problém nebyl. Když nemá Vaší kartu, tak jste tam, kde jste byla před tím.. po mě nikdo nic nechtěl, ale pro klid možná brnkněte...

doplněno 26.10.15 11:19:

Dobrý den Lesi, tak v tom případě to bude novinka, když jsem se stěhovala do jiného města, dostala jsem kartu (složku) do podpaží a předávala nové doktorce - je to tak 5 let :) ..

tak ono to s tou kartou novinka není, to jenom někteří lékaři jsou stále tak trochu lehkovážní a klidně ji dají z ruky, aniž by domýšleli důsledky. třeba situaci, že je následně bude pacient žalovat kvůli zanedbání péče a oni nebudou mít nic, čím by prokázali, jak o pacienta pečovali. i když dneska už je všechno v počítačích, tak možná někdo může mít kompletní archivaci elektronickou a ta papírová ho tak netrápí. jinak já s kartou nepřecházela nikdy nikam, maximálně jsem měla výpis a někdy ani to ne (ani já, ani děti, nebýváme nijak nemocní, takže podstatné věci jsem dala u lékaře dohromady).

jana7
hodnocení

Tak jsem jí psala a prý už jsou odeslaná data do pojišťovny a bude možné to změnit až za tři měsíce. Prý to takhle pojištovna má...přijde mi to teda jako blbost tak nevím...

proč blbost? registrace u lékaře je opravdu omezená, nelze se registrovat každý den u jiného, stejně jako nelze kdykoli přecházet k jiné zdravotní pojišťovně *nevi* k novému lékaři se můžete opravdu znova registrovat až po třech měsících. nicméně některá vyšetření/ošetření může pojišťovně vykázat i neregistrující lékař, třeba akutní nemoc, tak se můžete zkusit domluvit s novým lékařem, nakolik by pro něj bylo akceptovatelné přijmout vás do péče zatím bez registrace.

jana7
hodnocení

pokud u ní nemám zdravotní kartu tak jsem myslela, že ta registrace není dokončená a tak to ještě měnit jde

tak pokud vás vyšetřila, tak u ní zdravotní kartu máte, protože si ji musela založit, aby mohla údaje o vás a vašem zdravotním stavu někam zapsat. zdravotní karta je majetkem lékaře (nebo zdravotnického zařízení), ta s pacientem nepřechází od doktora k doktorovi, každý si zakládá svoji. při registraci u nového lékaře je vhodné mít výpis z karty od předchozího lékaře, ale vyloženě nutné to není.

jana7
hodnocení

omlouvám se, myslela jsem ten výpis z karty ten mám u předchozí lékařky

tak on ten výpis není až tak podstatný, jak už tu bylo napsáno, podstaný je opravdu podpis na registračním formuláři. pokud jste podepsala, jste registrovaná.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Moje informace bude poněkud mimo původní dotaz. Já jsem se stěhoval do jiného města a proto jsem navštívil místního lékaře, který mě vzal mezi své pacoše. Původní závodní doktorka měla moji kartu poslat za mnou. Ta se ale někde ztratila a vše za 26 let zapisování, je v čudu. Od té doby se 30 let dělají zápisy z vyšetření nové. A co naděláš? Soused třeba říkal, proč s tím dělají ti doktoři takový štráchy, když se v těch papírech píše jen o nás. Tak, proč by se musely zalepovat a nedávat pacošům do vlastních ruk?

doplněno 29.10.15 21:01:

Ahoj. Sousedka mě požádala, abych tu požádal o vyjádření, případně radu, jak vymámit na původní lékařce svou zdravotní dokumentaci. Jestli to nějakým způsobem ošetřuje nějaká vyhláška či zákon? Pomůže LOK nebo snad VZP (či jiná)? Jeden známý ji prý poradil, ji při návštěvě zbalit a prostě odejít. Na záznamech se podílelo několik lékařů. Několik let i dorostová. Ne jen ta poslední.

lucie*

...a na co jí známá potřebuje? Originál zdravotnické dokumentace musí vždy zůstat u lékaře, který jej vytvořil. Dalším lékařům jsou poskytovány pouze kopie dokumentace. Kopii celé dokumentace si může vyžádat či vyhotovit pro vlastní potřeby.Jinak další informace najde zde ferovanemocnice.cz/...

doplněno 30.10.15 20:55:

Když mi řeší štítnou žlázu,artrozu a nebo teď nedávno rizikové těhotenství,(a třeba i URL,zubař,oční,kožní)tak se vždy jen pacienta ptají na různé otázky a potom si dělají své vyšetření,odběry krve a zakládají si svou dokumentaci a tu uchovávají několik let.Proč by potřebovali kartu od obvoďáka,to slyším opravdu poprvé.

Jinak je to pravda,karty si předávají,pokud ordinaci někdo zastupuje či odkoupí.Naši doktorku zastupoval sympatický a schopný doktor a ona mu nás pacienty takhle,ze dne na den prodala(asi za dost) nějaké ůplně neznámé doktorce.95%pacientů se přepsalo zpátky k tomu sympaťákovi a dotorka co to koupila měla utrum.Ještě zkoušela různé metody jako dopisy a plakáty,aby pacienti zůstali u ní,ale tenhle přístup se nikomu nelíbil,nikdo k ní nechtěl.

humbucker*

Ahoj Lucko. Na co ji pacientka asi může potřebovat? Třeba když se léčí na vážnější choroby, než jsou rýmičky a kašlíčky. Známá má třeba v tomhle případě, od mala potíže se štítnou žlázou. Potom, jak může vytvořená dokumentace dorostovým lékařem zůstat u lékaře pro dospělé když ho vlastně vytvořil někdo jiný?

Byl jsem ráno ve městě a dal jsem na tohle téma řeč s jedním kámošem. On mi řekl, že si tu dokumentaci mezi sebou lékaři přeprodávají. Ten co odchází do důchodu s tím nastupujícím. Nějaká jeho známá si to prý odkoupila za několik set tisíc. S ordinací za asi 2 miliony. Tak nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]