Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám v hlavě binec. Tento rok pro mne bohužel nebyl nejlepší. Zemřel mi táta, rozešel jsem se s přítelkyní po 13ti letech, nedávno mi zemřela i babička, sestra se odstěhovala na delší dobu do UK a v práci mne to již delší dobu "nebaví". Chci někam vypadnout. Potřebuji si vyčistit hlavu, poznat nové věci, lidi, místa. Mám teď příležitost, jako nikdy předtím. Mám tu už jen jednu babičku, nikomu nic nedlužím, našetřeno trochu mám, takže co tady ...
Mohu za sestrou do Anglie, ale to mne neláká. Mohl jsem na Nový Zéland, ale odmítl jsem (daleko, nechci česat ovoce), možná bych mohl příští rok do Kanady za kamarádem (ale zatím to nevypadá). Mám ambice k tomu, sbalit si batoh a vyrazit někam třeba po Evropě. Jen dát výpověď v práci a z nájmu a za dva měsíce mohu vyrazit.
Ale kam a ským? Jak? Anglicky moc neumím (ale neztratím se), učil jsem se dost let německy (ale nedorozumím se) a tak by mne to táhlo třeba do Německa nebo Rakouska, abych so opět rozmluvil a třeba se učil AJ i NJ současně.
Umím si představit, že se pohybuji po Evropě z místa na místo. Někde chvíli pobýt, někde pracovat, vydělat si tím třeba jen na ubytování a jídlo,pak se zase posunout dál a takto objet třeba okolí ČR. Být tak třeba rok na cestách a mít možnost se případně kdykoliv vrátit, pokud to bude jen přes jedny hranice.
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nemáte třeba někdo podobný nápad? Nechystáte se někdo po novém roce někam?
Už mě zkrátka nebaví jen přežívat, chci začít žít a potřebuji se od něčeho odrazit. Po návratu bych si rád našel nějaký starý domek s pozemkem, kde bych se usadil, našel ženu na zbytek života a klidně žil někde za městem. Teď mám docela dobrou práci, ale sedět za počítačem mne už nebaví, vždycky jsem měl raději věci kolem manuální tvořivosti, láká mne dílna, stavba. Chtěl bych třeba chovat nějaká zvířata, mít svou zahradu, být soběstačný, brzo vstávat, dělat na svém a být šťastný. Jo a je mi čerstvě 34 ...
Díky za jakoukoliv dobrou radu. Ahoj.
Já můžu posloužit akorát informacemi ohledně práce.
Je téměř nemožné pracovat v Německu či Rakousku na černo,pokuta je 100 tisíc eur pro zaměstnavatele a pro zaměstnance zřejmě zanesení na černou listinu.Vyřízení prac.povolení na pár týdnů taky neučiní zaměstnavatele šťastným,komu se chce papírovat kvůli tak krátké době...
Je zima a sezonní práce vidím jen na horách,po hotelích apod.Asi bych zkusil v první fázi kontaktovat nějakou provozovnu v Tyrolsku,Innsbruck apod.,tam bývá zajímavá nabídka míst a tam začít.Případně,pokud by to mělo být blíž českých hranic,doporučím Bodenmais v Bavorsku,tam je plno horských chat apod.A je to kousek za čárou.
A pokud se někde chytneš,můžeš si postupně začít hledat další vrátka,o kousek dál.
No a jinak je to škoda,fanoušci hudby přijdou o koncerty zpod Lampy...
Nehledám práci na černo, nehledám oficiální práci. Představa je taková, že má někdo někde nějakou dílnu, farmu a potřebuje "jen" pomocníka. Právě i proto, že by to nebylo na delší dobu. Něco ve smyslu "nasekat dříví, natahat materiál, pomoct s tím a tím". Jen za to jídlo a ubytování. Sociální a zdravotní bych si platil sám, respektive bych na něj třeba něco přivydělal.
Jinak videa z koncertů už netočím, fotoreporty už nedělám. A jak mě vůbec sakra znáš?
Díky i tak za odpověď!
Chlapee, dej si batoh na zada a bez pesky kam te nohy ponesou treba az do asie. vem si sebou pytlacku, nejaky luk si kup a prezivej cestou. Mrkni jak se rozdelava ohen, jak si postavit pristresek. Za dva mesice to zvladnes okoukat.
Par lidi takhle podobne cestuje a delaji zaznamy na FB. Najde je nejaky sponzor a dostavaji penizky atd.
sel bych hned kdybych nemel decka
No ale kterým směrem mám vyrazit ... z Plzně?
Ny tyhle lidi koukám už několik měsíců, líbí se mi to a dovedu si sebe takhle představit. Ale v zimě je to pakárna, až bude všude sníh. Neznámá místa, neznámá příroda, divoká zvěř a pod. Ale i to, jak to popisuješ, by nebyl prostě špatný nápad. Přemýšlím i nad ním, od loňského léta ...
Byl jsem s krosnou v létě v Srbsku (a Maďarsku). Právě i proto, že jsem si to chtěl zkusit. Bylo to super, všude mě to bavilo, na vesnicích asi i víc. Ale bylo nás 7, tak to nebylo "ono". Ale klidně bych si to dal znovu, zvlášť teď, když je to všude samej imigrant. Beztak mi každý nadává do rasisty a nacisty, když se o tom bavíme v hospodě a já řeknu svůj názor. Možná by bylo dobré začít (a nebo skončit) tam někde ... otevřít oči a mít svoje vlastní zkušenosti a poznatky k nezaplacení.
jednoznacne Asie, pak domek + rekonstrukce, pocitac vydela penize a prostoru pro manualni tvorivost je pak az az, pak prijde dalsi vztah a mate navzdy po srande, protoze vas dotlaci do haranta
Já si bohužel nedokážu vydělávat přes PC na cestách. Dělám s počítačem, ale takovou práci, ke které bych potřeboval být zaměstnán ... kdybych byl programátor, tak vím přesně, o čem píšete .. pár takových lidí znám, co na pár dní zavřou někde v kavárně, vydělají "balík" a pak měsíc cestují a takhle cestují třeba několik let i s rodinou ... na to já bohužel nemám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.