Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nakupovat v Ebay atd

Od: suzymon® odpovědí: 12 změna:

Zdravím. Všimla jsem si, že mnozí z Vás objednávají zboží z ciziny. Třeba z Ebay, nebo Aliexpress. Jak to děláte? Jak platíte? To pošlete české peníze rovnou z účtu, jako to dělám, když nakupuji u nás, nebo se peníze nějak převádí? Když to dělá tolik lidí a objednávají třeba až z Číny, tak to snad není zase až tak nebezpečné a hlavně složité. Děkuji za odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

caafko*
hodnocení

3x

Dobrý den,

přes aliexpress nakupuji přes virtuální elektronickou platební kartu-nabízí KB za 100Kč/rok. Posíláte peníze normálně v CZK a platíte jakoukoli měnou. Co se týká kurzů, jsou OK.

Na ebay.com platím přes PayPal - zde je ale také třeba nějaká platební karta s povolením plateb na internetu - používám také tu virtuální. PayPal je takovým prostředníkem mezi prodejcem a nakupujícím s jeho kartou.

Virtuální kartu jsem si vybral kvůli možnosti kdykoli přes bankovnictví jí zablokovat a kdykoli si změnit maximální limit.Zdá se mě to bezpečnější, než si nechat odblokovat klasickou plastovou kartu se kterou platím v obchodech.

Tak asi tak:) Přeji hezký den.

hodnocení

Caafko, děkuji. Já jsem u České spořitelny. Tak tam osobně dojedu a zeptám se na tu virtuální kartu. Já jsem zvyklá používat interbanking. Určitě by pro mne bylo nejlepší používat virtuální kartu. No, musím si ten postup nechat pořádně vysvětlit, já jsem schopná udělat nějaký mazec. *ee*

caafko*

Ohledně platby virtuální kartou, nebo jakoukoli,která umožňuje placení přes internet je o mnoho lehčí, než platit přes banking - člověk nehlídá čísla účtu, měnu, částku. Navíc mám pocit, když máte účet vedený v CZK, tak při platbě cizí měnou je tuším časová prodleva (dlouho trvá převod) a navíc se účtuje nějaké % z převedené částky jako poplatek.

Já naposled platil 4USD na jeden server v Rusku:) Bylo to kartou, z USD se to přelévalo někam na Ukrajinu (měna UAH) a poté do Ruska. Celkem jsem platil 4,16USD s všemi poplatky a měl jsem zaplaceno virtuální kartou (ověření přes e-mail a SMS) za nějaké cca 2 minuty. Za další minutu mě přišlo na mail potvrzení o platbě.

Zkoumám nyní web české spořitelny, zda něco podobného nenabízí - a nenacházím:/

hodnocení

3x

myslím, že nejlepší by bylo nastudovat souhrnné info. Není to žádná věda :)

jaknakupovatna.cz/...

Platba a karta: jaknakupovatna.cz/...

hodnocení

1x

PayPal se dá dobijet i převodem z českého účtu, bez poplatkům, peníze jsou tam v podstatě hned. Vždycky si pošlu částku kterou potřebuji. paypal-dobijeni.cz/...

hodnocení

Nojo, ale jak vypadá taková "virtuální" karta? Jestli je k tomu potřeba i nějaký chytrý telefon, nebo co, tak ten já nemám a nehci. Já jdu číst co poslal Clayman, jestli to já pochopím. Třeba to bude mimo mé chápání...

Stačí jakákoliv platební karta, tu si nahlásíte na PayPal. Ten pouze z ní bude akceptovat příjem peněz a těmi pak platíte. Nikdo se tedy přímo nedostane na váš účet, vyřizují se stejně reklamace (vrácení peněz) atp. Stačí si trochu nastudovat podmínky na PayPal.

doplněno 02.11.15 10:29:

Přesně tak, při platbě proběhne vše automaticky, jen si musíte pamatovat vaše jméno a heslo. Stejně tak je potřebné provést registraci v obchodě kde chcete nakupovat.

hodnocení

Aha, tak to je další dobrá rada. Ten PayPal si nastuduji, určitě to bude jednodužší než vypisovat pořád ty formuláře když si něco objednám přes internet.

PayPal požívám ke spokojenosti několik let. Nedávno jsem si zaplatil službu identifikaci VIN auta na americkém serveru - po zjištění, že to není celosvětová evidence, jsem službu nepoužil. Požádal jsem PayPal o vrácení peněz. PP se spojil s americkou službou a peníze mi vrátili. Jsou vstřícní i pro poplety *hi* .

hodnocení

Ahoj Juro. Děkuji i Tobě za podpůrnou radu a zkušenost. Suzy.

caafko*

Virtuální karta u mě vypadá tak, že mě poslali z KB bezpečnostní obálku s číslem karty (něco, jak když chodí nový PIN ke kartě) kde je 16ti místné číslo karty, PIN (CCV kód) a doba platnosti.

Stačí vybrat kdekoli zboží, vybrat zaplatit kartou, čísla opsat a potvrdit platbu. Na mobil příjde SMS s kódem, který zadám do dalšího políčka a po odkliknutí je zaplaceno.

hodnocení

Aha, tak to je docela jednodužší, než pořáda vypisovat celé litánie. Já na spořitelnu zajdu a zeptám se jich. Přece v dnešní době to musí mít také v nabídce.

Takže je to tak, že si prostě vyberu zboží a to kdekoliv, třeba i u nás, a pak kliknu na kolonku platit kartou. vyskočí mi asi nějaký rámeček, kam vypíši ta moje "tajná" čísla a kliknu na potvrzení sms jako to dělám obvykle, opíšu tam čísla a kliknu na odeslat. nemusím už vypisovat číslo banky které to posílám, ani V.S. a jiná čísla. Já se na tonapřed podívám v nějakém našem internetové obchodě a schválně kliknu na "zaplatit kartou". A uvidím. A pak to samozřejmě zruším, protože žádnou kartu ještě nemám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]