Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstěhování od rodičů

Od: christens* odpovědí: 7 změna:
Ráda bych,se odstěhovala od rodičů. Doma je pořád dusno a nerozumíme si. Je mi 17let a jsem na dně,potřebuji pomoc. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A s čím konkrétně potřebujete pomoci? Kam se chcete odstěhovat? Kdo Vás bude živit? Kdo bude hradit poplatky atd.? Za rok budete zletilá, vydržte to s rodiči a pak se zkuste postavit na své vlastní nohy, pokud se domníváte, že to zvládnete vést samostatný život a postarat se sama o sebe. Ale s rodiči se snažte vycházet v dobrém, nikdy nevíte kdy je budete potřebovat. Zamyslete se nad tím, zda k tomu dusnu doma nepřispíváte svým vlastním chováním. V čem si s rodiči nerozumíte? Co podle Vás dělají tak špatně? Popřemýšlejte, oni to s Vámi též vydržet musí..

ria*
hodnocení

2x

Zkus intr.. Pár lidí znám, co bydleli na intru, i když chodili do školy ve stejném městě, co bydleli - záleží, jestli mají místo.. Nebo pak různé privátky s partou stejně starých lidí- rozpočítá se nájem... ale na to jsi asi ještě mladá :).. - nicméně když si lidi sednou, je to nejlepší období v životě, obvzlášť při vejšce :)..

doplněno 22.10.15 20:16:

Já si pamatuji, jak jsem se v 15-17 rozbrečela, jen že se na mě někdo podíval a mě hned napadlo, že si myslí, že jsem tlustá, jak mi říkali, že jsem se strašně změnila, že jsem byla usměvavá a najednou jsem protivná - mě přišlo, že jsem pořád stejná.. To chování prostě neovlivníte :D nejde to.. Nějaký sednout si a zamyslet se nad sebou - to už jste opravdu zapomněli, že to takhle nefunguje? :D.. Z toho se musí vyrůst..

hodnocení

1x
Skoro klasický problém ve věku sladkých 17 let.
Doma je děsný dusno. Nikdo mě nechápe, všichni jsou pitomci.
Ale děvče, ať se ti to líbí nebo ne, do 18 za tebe rodiče zodpovídají.
Jinak, i kdyby to šlo, tak se o sebe jistě dovedeš postarat. Máš kde bydlet? Víš kolik stojí nějaký bydlení, dojíždění za každodenními povinnostmi? To když si spočítáš, dojdeš k dost kulatý sumičce a to jsi ještě nejedla.
christens*
hodnocení

Mám na to,když končím ve škole tak jdu ješte pracovat na 4hoďky do restaurace a o vikendech si vydělám buď na rautech nebo jako hosteska. Jenže když vlastní mamka mě vyhazuje z bytu tak nevím co mám dělat. Školu si též platím sama ani korunu mama mi nedala.

jokeer*
hodnocení

1x

To je v 17-ti běžné, odstěhovat se od rodičů je v tomto věku skoro nemožné. Nemáte žádnou práci a budete muset platit účty, nejspíše jste i bez úspor, když si s rodiči nerozumíte. Představte si, že jste v tomto okamžiku na ulici, rodiče Vás vyhodili, kam půjdete bydlet? Buď Vás nenapadne nic nebo jen dočasná, krátká a problematická řešení. Pokud s rodiči není opravdu řeč, tak se doma prostě vyhýbejte konfliktům, vycházejte rodičům vstříc a mluvte s nimi tak, aby to vypadalo nenuceně. Nevím jak to u Vás funguje, moc jste se nerozepsala, ale je důležité si uvědomit, že v 17-ti jste už na jisté rozumové úrovni, za to, že Vás rodiče živí a zařizují věci kolem Vás byste měla být ráda a snažit se jim alespoň pomáhat a chovat se k nim hezky, jinak si časem budete sama připadat jako příživník :)

iz*
hodnocení

1x

Proč je doma pořád dusno, proč si nerozumíte (a je to opravdu tak?)

a co jste pro změnu/zlepšení situace udělala Vy?

Útěkem nic nevyřešíte. Jak si odstěhování představujete?

Rodiče jsou povinni Vás živit, dokud se připravujete na budoucí povolání, ale nejsou povinni Vám platit samostatné bydlení. Internát podle mne není dobrý nápad – máte-li kde bydlet (a to máte), nejsou rodiče povinni hradit vyšší náklady na Vaše ubytování a stravování na internátu.

Přejdete na večerní/dálkové studium a k tomu budete chodit do práce?

Nebo odejdete ze školy a budete pracovat?

_____

Podle mne byste si měla v klidu promluvit s rodiči. Dohodnout se s nimi na nějakých pravidlech a ta dodržovat. Zvládnete-li to, zlepší se po nějaké době i situace doma.

hodnocení

0x

V 17 si s rodiči nerozumí asi nikdo, ale to se časem srovná.

Nepíšeš co konkretně ti vadí ani co děláš. Předpokládám že studuješ a nemáš žádný příjem, samostatné bydlení však není zadarmo! Jestli to je u vás opravdu tak strašné, pokus se dojít za prarodiči (babička + děda), možná by si za určitých podmínek mohla nějakou dobu bydlet u nich. Každopádně do 18 za tebe zodpovídají rodiče.

Měla by sis ale nejprve v klidu sednout a zamyslet se, zda i ty nepřispíváš svým chováním k špatnému ovzduší v rodině. V tvém věku by ses měla podílet na chodu domácnosti podílet minimálně pomocí rodičům. Věř že na samostatné bydlení máš dost času a ještě ráda budeš vzpomínat na "domácí servis".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]