Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trvalý pobyt u rodičů - vyhodili mě

Od: josefformanek odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,chtěl bych se zeptat na toto.Žiji v jedné vesnici s manželkou(ještě jsme stále manželé) a rodiči před třemi měsíci mně rodiče manželky vyhodily z baráku i když tam mám trvalý pobyt .Vzaly mi klíče od baráku i přístup k mím osobním věcem a přístup k mému synovi.Potřeboval bych poradit co mám dělat.Řádně platí poplatky (bohužel nemám na to doklady protože se knim nemohu dostat vždy jsem dal peníze manželce na ruku) a výživné na dítě(to mám písemně podepsané kolik jsem dával).Bydlím kde se dá po nájemch a u kamrádů.Děkuji za jakoukoliv pomoc.Ptám se mohou mne bez mého svolení rodiče manželky odhlásit když jsou vlastníci nemovitosti?Josef

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lm®
hodnocení

0x

Trvalý pobyt to je sice hezké ale ten můžete mít i na Obecním úřadě...Důležité je v jakém vlastnickém vztahu jste k domu,odkud vás vyhodili.Protože Vámi zmiňovaný trvalý pobyt Vás k ničemu neopravňuje,je to jen taková informace o tom,kde bydlíte.

Na konci Vašeho dotazu píšete,že rodiče jsou vlastníky,tak to asi máte smůlu.Vezměte to tak,že Vy kdybyste vlastnil dům a nechtěl ste tam někoho,tak ho také prostě vyhodíte.Možná byste se měl spíše zamyslet nad tím proč se Vaše rodinné vztahy takto vyhrotili a Vy jste byl vyhozen.

Právo vidět své dítě máte,musí proběhnout soud,který Vám určí,jak budou styky s dítětem časté a tak.

doplněno 19.08.09 12:16:

oprava:vztahy vyhrotily...omlouvám se

jformanek
hodnocení

vztahy se vyrotily protože moje mnaželka mněla několikrát poměr s jiným mužem a i ted má nový vztah já jsem hodně na cetách takže tato situace vznikla chtěl bych jenom poradit jak mám postupovat samozřejmně nechci přijít o syna a hrdě se k němu hlásím platím jaké koliv výlohy aby nebyl omezován akorát bych rád se dostal ke svým dokladům smlouvám atd.Proto se ptám jak mám postupovat všechno mi vzaly a je to u nich doma jsou tam všechny moje doklady rodnný list pas prostě všchno .

Josef

jana40*

S tím že vás rodiče manželky vyhodili z domu vám moc neporadím, ale co se týče vašeho syna, mám následující zkušenost:

Můj přítel byl v podobné situaci jako vy, bývalá partnerka mu rovněž bránila ve styku s dítětem. Nebyli oddáni, takže když se rozešli, slečna prostě sbalila dítě a odešla s ním bydlet k novému milenci. Mému příteli dávala chlapce pouze tehdy, když jí samotné se to hodilo a když jí to naopak nebylo vhod, tak malého neviděl třeba 2 měsíce.

Vyřešil to tak, že zašel na městský úřad, na odbor zdravotnictví a sociálních věcí a celou situaci jim vysvětlil. Dotyčná pracovnice zavolala matce dítěte a oba si je pozvala k sobě na schůzku. Přítel měl již dopředu připraven návrh dohody na úpravu styku otce s dítětem, kde uvedl, kdy a jak si bude syna vyzvedávat a vracet zpět matce. Společně návrh probrali a protože s ním matka souhlasila, tak ho před sociální pracovnicí oba podepsali a od té doby to najednou začalo fungovat. Musím říct, že dotyčná pracovnice byla velmi profesionální, nikomu nestranila a svým jednáním skutečně přivedla k vzájemné shodě dva lidi, u kterých to vypadalo, že se v životě nemohou domluvit.

Určitě byste měl tedy začít tím, že zajdete na příslušný odbor vašeho městského úřadu. A bylo by dobré si předem připravit návrh dohody na úpravu styku, ať jste o krok dopředu před manželkou a ať sociální pracovnice vidí, že to myslíte vážně. Z návštěvy úřadu nemějte strach, tím že tam půjdete jako první prokážete svou dobrou vůli.

Přeji hodně štěstí!

jardas*
hodnocení

0x

Za normálních okolností (kdyby soužití bylo nekonfliktní) by šlo o jednání,které by bylo protiprávní proto, že by bylo v rozporu s dobrými mravy, aby Vás rodiče manželky vyhodili z jejiich domu, kde máte trvalý pobyt, aniž by Vám poskytli dostatečnou dobu na to, abyste si zajistil jiné bydlení a přestěhoval svoje věci. Za situace, ve které je Vaše manželství, nelze ale vyloučit, že správní orgán, případně soud, by to mohly považovat za oprávněné proto, že tak učinili z důvodné obavy před tím, že byste mohl ublížit jejich dceři. Doporučil bych Vám nejprve se obrátit na příslušný městský nebo obecní úřad s návrhem podle § 5 Obč. zákoníku, aby uložil rodičům Vaší manželky nechat Vás nadále bydlet v jejich domě, kdyby to nepomohlo, tak případně podat žalobou na soud prostřednictvím advokátní kanceláře.

lm®

Pane jardas:

Vy si asi děláte z tazatele srandu,ne?To nemůžete myslet vážně.

Pokud taztel nemá (a z dotazu vyplynulo,že nemá) žádný majetnický podíl na domu,tak má prostě smůlu.Trvalý pobyt je informace,nic víc.Nedává k ničemu právo,tvalý pobyt můžete mít na obecním úřadě.

Doklady a věci osobního charakteru by mu však vydat měli.Tady bych viděla právo na straně tazatele,v tomto by určitě se stížností uspěl.

Představte si,že jste majitelem nemovitosti a někdo koho tam nechcete,(z jakéhokoli důvodu),se vám tam cpe a ohání se nějakým trvalým pobytem.Já vím,že je to manžel jejich dcery,ale pokud mu nepatří právně doložitelně např.1/4 domu (výpis z katastru nemovitostí,notářsky ověřený zápis...) ,nevím kdo a čím by majitele donutil nechat ho tam bydlet.Dnes klidně může skončit na ulici matka s dětmi nebude-li např.platit nájem a nebo nebude-li mít k bytu vlastnické právo,trvalý pobyt jí k ničemu nebude...

dusatka*
hodnocení

0x

Josefe, trvalý pobyt sice opravdu nezakládá žádná práva, ale jen tak vás vystěhovat nemůžou a už vůbec ne zadržovat vaše věci. Honem rychle za advokátem. Pokud na něj nemáte, objednejte se buď do www.obcanskeporad/... nebo www.cak.cz/script/...

Hlavně bojujte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]