Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak fotit v lese

Od: patrikus® odpovědí: 16 změna:

Zdravím, ráda si fotím pro radost a taky bych se chtěla trochu "hnout" z místa a pokročit s kvalitou fotek, ale mám pocit že se mi to nedaří.Třeba dnes v lese, nevím co dělám špatně, ale nedaří se mi mít fotky ostré. Zvýšila jsem ISO, zkoušela i blesk, clonu na maximum.Co by jste mi doporučili? Fotit se učím. :)Děkuji

Jak fotit v lese
Jak fotit v lese #2
Jak fotit v lese #3

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kupte si nějakou dobrou knihu o teorii fotografování a učte se..Co jiného chcete doporučit?

Pokud "v lese" máte neostré fotografie, tak to může mít několik důvodů:

1. špatně zaostřeno

2. zbytečně vysoké ISO

3. příliš dlouhý čas a absence stativu

4. nevhodný objektiv (špatná kvalita, není to makroobjektiv...atd.

S bleskem nefoťte..nebo zcela minimálně na projasnění stínů..jinak fotografie vypadají velmi nepřirozeně..

Ale ona ta teorie není na pár vět, nýbrž na mnoho stránek..

doplněno 22.10.15 15:04:

P.S. .nenapsala jste ani čím fotíte..Z toho potom lze odvodit jestli s Vaším fotoaparátem můžete "jít dál" nebo nikoliv..

hodnocení

děkuji za odpověď, mám Panasonic Lumix FZ48.

Tak to je samozřejmě fotoaparát, který má své omezení..Ale na fotografie do formátu A4 by i ten měl v pohodě stačit..a větší foto asi netisknete. Naučte se z něj "vymáčknout" maximum..Nebo jděte o tříu výše.

honzajs122
hodnocení

0x

to listí je IMHO celkem v pohodě... zkuste si něco vyhledat na téma hloubka ostrosti...

když se fotí na blízko, je rozostřené pozadí žádoucí, třeba i u portrétu

docela pěkně je to podané v tématických článcích Fotíme s Koalou

hodnocení

Děkuji za tip, na těch stránkách je pěkný srozumitelný popis.*klik*

hodnocení

0x

Já si myslím, že fotky jsou dobré, ale jesliže se vám nelíbí, je možné, že potřebujete brýle a ani si to neuvědomujete. ;)

doplněno 22.10.15 15:58:

Toto je můj bratzr. Fotí od nějakých 14ti let. Dnes má víc jak 60. Ano, je to láska na celý život. photoserver.eu/...

hodnocení

Děkuji, ale inspiruji a motivuji se tady zdenda.com/... a taky by mě zajímalo jestli je to s mým foťákem reálné. Focení je opravdu celoživotní vzdělávání :)

Ano, podobné fotky lze udělat i s Vaším fotoaparátem.

Rozumějte podobné, nikoliv stejné..To co uvádíte v odakzu je fotografované zrcadlovkou, člověkem který už to trošku umí..a s použitím objektivu jehož cena je vyšší než je cena Vašeho fotoaparátu.

hodnocení

Tak s tím objektivem mám smůlu, je vestavěný. Musela bych komplet investovat do nového foťáku a objektivu.Možná jednou :)

hodnocení

Překrásné...*hej*

hodnocení

Opravdu nádherné fotky, tahle mě úplně dostala i rozesmála photoserver.eu/...

Babkazov, mohla byste mi říci, co to je za potvůrku na fotce 399 - Tankování? Nebo snad někdo jiný, kdo to zná. Mně to tady totiž také létá. Vypadá to s tím sosákem jako kolibřík, je to dost velké a také je úplně slyšet, jak to mává křídly. Děkuji. Asi to bude nějaký druh můry, ale vypadá to tak exoticky.

doplněno 23.10.15 19:34:

Tak děkuji za informace oboum. Ano vrčí hlasitě a je to takové hezké. Ale objevuje se jenom když už je tma. Teda alespoň u mne. A dlouho ji sledovat nemohu, neposedí, potvůrka...

ben®

Dobrý den, patrně to bude potvůrka viz odkaz. Zdravím!

naturfoto.cz/...

Jojo, je to dlouhozobka svízelová. A vrčí jako malý vrtulníček. *hej*Dala jste si ji na celý monitor? Spočítáte všechny chloupky. Úžasné, že?! Jsem na svého bráchu velice pyšná.

pppp
hodnocení

0x

S automatem toho moc nenaděláte - dovolí Vám jen to, co má nastaveno, že může dovolit... Automaty spoustu věcí usnadní, ale v něčem se s nimi nedá moc diskutovat... Neznaám konkrétní možnosti Vašeho Paňáka, mám jiný, ale některá omezení se dají obejít - zkuste fotografická diskusní fóra. Jinak fotka v lese s velkou hloubkou ostrosti vyžaduje stativ a dobré světlo a buď dlouhou expozici, nebo hodně "malou díru". Je otázkou, zda vůbec a případně jak k tomu dokážete ten svůj foťák donutit. I jen částečně umělecké foto vyžaduje manuální nastavení foťáku.

hodnocení

Děkuji, plný automat takřka nepoužívám, nejčastěji pracuji s clonou a čas si nechávám dopočítat.K plně manuálnímu režimu jsem se zatím nedostala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]