Nejste přihlášen/a.
Zdravím, ráda si fotím pro radost a taky bych se chtěla trochu "hnout" z místa a pokročit s kvalitou fotek, ale mám pocit že se mi to nedaří.Třeba dnes v lese, nevím co dělám špatně, ale nedaří se mi mít fotky ostré. Zvýšila jsem ISO, zkoušela i blesk, clonu na maximum.Co by jste mi doporučili? Fotit se učím. Děkuji
Kupte si nějakou dobrou knihu o teorii fotografování a učte se..Co jiného chcete doporučit?
Pokud "v lese" máte neostré fotografie, tak to může mít několik důvodů:
1. špatně zaostřeno
2. zbytečně vysoké ISO
3. příliš dlouhý čas a absence stativu
4. nevhodný objektiv (špatná kvalita, není to makroobjektiv...atd.
S bleskem nefoťte..nebo zcela minimálně na projasnění stínů..jinak fotografie vypadají velmi nepřirozeně..
Ale ona ta teorie není na pár vět, nýbrž na mnoho stránek..
P.S. .nenapsala jste ani čím fotíte..Z toho potom lze odvodit jestli s Vaším fotoaparátem můžete "jít dál" nebo nikoliv..
to listí je IMHO celkem v pohodě... zkuste si něco vyhledat na téma hloubka ostrosti...
když se fotí na blízko, je rozostřené pozadí žádoucí, třeba i u portrétu
docela pěkně je to podané v tématických článcích Fotíme s Koalou
Já si myslím, že fotky jsou dobré, ale jesliže se vám nelíbí, je možné, že potřebujete brýle a ani si to neuvědomujete.
Toto je můj bratzr. Fotí od nějakých 14ti let. Dnes má víc jak 60. Ano, je to láska na celý život. photoserver.eu/...
Děkuji, ale inspiruji a motivuji se tady zdenda.com/... a taky by mě zajímalo jestli je to s mým foťákem reálné. Focení je opravdu celoživotní vzdělávání
Ano, podobné fotky lze udělat i s Vaším fotoaparátem.
Rozumějte podobné, nikoliv stejné..To co uvádíte v odakzu je fotografované zrcadlovkou, člověkem který už to trošku umí..a s použitím objektivu jehož cena je vyšší než je cena Vašeho fotoaparátu.
Tak s tím objektivem mám smůlu, je vestavěný. Musela bych komplet investovat do nového foťáku a objektivu.Možná jednou
Babkazov, mohla byste mi říci, co to je za potvůrku na fotce 399 - Tankování? Nebo snad někdo jiný, kdo to zná. Mně to tady totiž také létá. Vypadá to s tím sosákem jako kolibřík, je to dost velké a také je úplně slyšet, jak to mává křídly. Děkuji. Asi to bude nějaký druh můry, ale vypadá to tak exoticky.
Tak děkuji za informace oboum. Ano vrčí hlasitě a je to takové hezké. Ale objevuje se jenom když už je tma. Teda alespoň u mne. A dlouho ji sledovat nemohu, neposedí, potvůrka...
S automatem toho moc nenaděláte - dovolí Vám jen to, co má nastaveno, že může dovolit... Automaty spoustu věcí usnadní, ale v něčem se s nimi nedá moc diskutovat... Neznaám konkrétní možnosti Vašeho Paňáka, mám jiný, ale některá omezení se dají obejít - zkuste fotografická diskusní fóra. Jinak fotka v lese s velkou hloubkou ostrosti vyžaduje stativ a dobré světlo a buď dlouhou expozici, nebo hodně "malou díru". Je otázkou, zda vůbec a případně jak k tomu dokážete ten svůj foťák donutit. I jen částečně umělecké foto vyžaduje manuální nastavení foťáku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.