Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyzvednutí občanského průkazu

Od: zman* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, nechal jsem si udělat nový občanský průkaz, protože předchozímu končí platnost v půlce prosince. Dnes mi dorazila SMS, že je již hotový a mohu si ho vyzvednout. Nezdržuji se v místě trvalého pobytu a mám to na zmiňovaný Městský úřad cca 30 km.

Rád bych se zeptal, zda existuje nějaká lhůta na vyzvednutí nového občanského průkazu? Např. do týdne, do 14 dnů, apod. a nebo zda stačí, když si ho vyzvednu do doby než mi skončí platnost starého OP v půlce prosince?

Nyní nebudu mít zrovna cestu tím směrem a hodilo by se mi to až tak za dva týdny.

Díky za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanesz*
hodnocení

2x

Já jsem si šel pro pas téměř po měsíci a neměli s tím vůbec žádný problém. Vše proběhlo jako obvykle.

doplněno 21.10.15 14:49:

Místo slova pas jsem chtěl pochopitelně použít slovo občanku, omlouvám se :)

nikdo*
hodnocení

2x

Lhůta na to není. Běžná sitace emigrantů, kteří přijíždějí jednou do roka. Při jedné návštěvě ČR požádají, při další za rok si ho vyzvednou.

scv®
hodnocení

1x

Myslím, že tam žádná lhůta není. Od obdržení SMS upozornění si můžete nový průkaz vyzvednout kdykoliv, ideálně samozřejmě před koncem platnosti dosavadního OP. Jen pozor na toto:

Občan se dopustí přestupku tím, že:

...d) ani po opakované výzvě nepřevezme osobně občanský průkaz ...( zdroj)

hodnocení

0x

Právě jsem se vrátila z úřadu, kde jsem žádala o novou občanku. Dala mi lísteček, kde je jejich telefon a emailová adresa. Určitě jste ho dostal také. Tak napište email a vysvětlete, že si pro průkaz přijdete později. Určitě se vůbec nic nestane. Můžete také zavolat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]