Nejste přihlášen/a.
Převážná většina našich zaměstnanců má svého praktického doktora,ale zamněstnavatel nás posílá k doktorovi s kterým má domluveno,že bude dělat periodické zdr.prohlídky.Ale ten pan doktor,nás kteří k němu běžne nechodíme,vůbec nezná a jen se zeptá-tak co jste v pořádku?Musíme chodit k tomuto doktorovi nebo je jiná možnost?Co když nám zaměstnavatel řekne,že od jiného doktora prohlídku neuzná?,,
Na preventivní povinnou prohlídku pro výkon povolání musíte chodit k lékaři, který je pro toto firmou nasmlouván, s sebou potřebujete výpis ze zdravotní dokumentace od svého praktického lékaře. Smluvní lékař je proto, že je obeznámen s pracovištěm a druhy vykonávaných činností na rozdíl od vašeho praktického. Prohlídka pro výkon zaměstnání musí posoudit práve možná rizika vykonávané práce z hlediska zdravotního stavu.
Jak už zde psali,musíte chodit k firemnímu doktorovi se kterým má firma nasmlováné preventivní prohlídky.Konají se jednou ročně zatím co u obvoďáka se dělá preventivka jednou za dva roky a tak mu to i proplácí zdr.pojišťovna.Firemní doktor by měl po Vás chtít výpis z karty(ale ten můj to chtěl až po dvou letech)který zaplatí posléze zaměstnavatel a samozřejmě se na vše ptá.Pokud jde o prkotiny tak co není v kartě mu ani moc nesdělujeme,protože by nás taky mohl nechat přeřadit na jinou práci nebo jinak omezit.např.Teď jsou ve výrobních podnicích povinné(co znám v okolí) kontroly karpálních tunelů a na ty posílá taky firemní(závodní)doktor a na něm závisí zda člověk bude dále pracovat či ne.
Ahoj. No, bohužel je to ze zákona a proto to je povinné. Ale, zase tu ,,prohlídku,, cvakne zaměstnavatel. Co je zvlástní (vlastně možná ani není), že ta moje doktorka dělá tuhle firemní lékařku zase jiné firmě. Záleží na tom, jak si koho firma nasmlouvá. Výpis z dokumentace je jeden list A4 s pár řádky vyplnění. Píší tam většinou aktuální věci. Prošel jsem tím.
Ahoj a doplním. Zwiki, já jsem za tenhle výpis nic neplatil. A Ivzes, jak si mám tuhle lékařku sám vybrat, když to umožňuje zákon pouze zaměstnavateli? A zopakuji. Ten výpis obsahuje jen poslední zákroky a léčení aktuálních věcí. Když je to podle zákona, mělo by to tak platit a fungovat pro všechny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.