Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máme chodit k závodnímu doktorovi?

Od: lada1® odpovědí: 8 změna:

Převážná většina našich zaměstnanců má svého praktického doktora,ale zamněstnavatel nás posílá k doktorovi s kterým má domluveno,že bude dělat periodické zdr.prohlídky.Ale ten pan doktor,nás kteří k němu běžne nechodíme,vůbec nezná a jen se zeptá-tak co jste v pořádku?Musíme chodit k tomuto doktorovi nebo je jiná možnost?Co když nám zaměstnavatel řekne,že od jiného doktora prohlídku neuzná?,,

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

4x

Na preventivní povinnou prohlídku pro výkon povolání musíte chodit k lékaři, který je pro toto firmou nasmlouván, s sebou potřebujete výpis ze zdravotní dokumentace od svého praktického lékaře. Smluvní lékař je proto, že je obeznámen s pracovištěm a druhy vykonávaných činností na rozdíl od vašeho praktického. Prohlídka pro výkon zaměstnání musí posoudit práve možná rizika vykonávané práce z hlediska zdravotního stavu.

iz*
hodnocení

1x

Pracovně lékařské prohlídky musíte absolvovat u lékaře, kterého určí zaměstnavatel.

Zaměstnavatel Vám musí umožnit prohlídky absolvovat v pracovní době

(za dobu strávenou u lékaře Vám náleží náhrada mzdy) a musí prohlídky uhradit.

Zde si nemůžete lékaře vybírat sami.

mot
hodnocení

0x
co vim tak musite. taky chodim kam mi me zamestnavazel rekne a neresim to, prohlidka je formalita.

buss
hodnocení

0x

Ano, on zase by měl znát pracovište a předpokládám, že vám zaměstnavatel prohlídku i uhradí. Co na to ZP? Můžete se zeptat na své Zdr. poj.

lucie*
hodnocení

0x

Jak už zde psali,musíte chodit k firemnímu doktorovi se kterým má firma nasmlováné preventivní prohlídky.Konají se jednou ročně zatím co u obvoďáka se dělá preventivka jednou za dva roky a tak mu to i proplácí zdr.pojišťovna.Firemní doktor by měl po Vás chtít výpis z karty(ale ten můj to chtěl až po dvou letech*nevi*)který zaplatí posléze zaměstnavatel a samozřejmě se na vše ptá.Pokud jde o prkotiny tak co není v kartě mu ani moc nesdělujeme,protože by nás taky mohl nechat přeřadit na jinou práci nebo jinak omezit.např.Teď jsou ve výrobních podnicích povinné(co znám v okolí) kontroly karpálních tunelů a na ty posílá taky firemní(závodní)doktor a na něm závisí zda člověk bude dále pracovat či ne.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. No, bohužel je to ze zákona a proto to je povinné. Ale, zase tu ,,prohlídku,, cvakne zaměstnavatel. Co je zvlástní (vlastně možná ani není), že ta moje doktorka dělá tuhle firemní lékařku zase jiné firmě. Záleží na tom, jak si koho firma nasmlouvá. Výpis z dokumentace je jeden list A4 s pár řádky vyplnění. Píší tam většinou aktuální věci. Prošel jsem tím.

doplněno 21.10.15 13:54:

Ahoj a doplním. Zwiki, já jsem za tenhle výpis nic neplatil. A Ivzes, jak si mám tuhle lékařku sám vybrat, když to umožňuje zákon pouze zaměstnavateli? A zopakuji. Ten výpis obsahuje jen poslední zákroky a léčení aktuálních věcí. Když je to podle zákona, mělo by to tak platit a fungovat pro všechny.

zwiki*
hodnocení

0x

Vstupní i periodické/preventivní/ hradí zaměstnavatel.Ale výpis ze zdravotní karty mě neproplatil ještě žádný zaměstnavatel.

doplněno 21.10.15 15:50:

chodím k lékaři,který má se zaměstnavatelem smlouvu

iz*

Vy poskytujete výpis ze zdravotní dokumentace lékaři,

kterého jste si nevybral sám?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]