Nejste přihlášen/a.
Dobrý den přeji,máme v paneláku velký problém ze sousedem který chová v bytě vše možné-exotické zvířata(má jich plný byt),která samozřejmě krmí šváby atd. vše se rozlezlo po paneláku,takže máme i v bytech i ve společných prostorech nezvané návštěvníky.V domě je hrozný zápach z toho jeho chovu...Občas což je zhruba co 5dní mu uteče nějaké to zvířatko-ještěrky většinou,vždy voláme na odchyt městskou policii.Byli jsme na různých úřadech magistrát-odbor živnostenský,životní prostředí,odbor výstavby,krajskou veterinární inspekci.Všichni si to přehazují jako horký brambor dávají ruce od toho pryč...zajděte tam ti nás pošlou tam a výsledek? absolutně žádný!Nehledě na to že co 30-35 dní mu praskne nějaké to akvárko a vytápí sousedy pod ním a společné prostory...škoda je vždycky nějaká.Je to chronický neplatič nájemného-soud se táhne zhruba 5 let,práva nám byla uznána že musí vše zaplatit,nezaplatil nic-došlo na exekuci a tu před začátkem dražby zaplatil.Další částky jsou v řízení soudu.Je to neustále pořád dokala.Nikde žádné dovolání a spravedlnost.Prosíme tím to o pomoc jestli je nějaké řešení jak to dát nějak dopořádku ať se nám tu žije lépe.Děkujeme za odpověď...
Zdravím sysy! Kdo vlastní panelák? Je to společenství vlastníků - domnívám se podle poznámky," že byla uznána práva". Podívejte se v tom případě na Stanovy, zda nemusí mít od společenství souhlas s podnikáním. To by potom vyřešilo problém, i když podniká v bytě v osobním vlastnictví. Potom by to mohla řešit i sousedská žaloba, že zápach i utíkající zvířátka obtěžují ostatní sousedy. No a poslední - to už je takové další žalování - měl by asi platit zvýšenou sazbu daně z nemovitostí, pokud v bytě podniká. A to bych se skoro divila, když se k ostatním povinnostem takto staví. Ještě, že nechová hady.
Děkuji za odpověď...!Panelák je ve spol.vlast. jak píšete...povolení od nás nemá!Vaše rada je 100% kvalitní to nás nenapadlo...už nevíme kudy kam...Divala by jste se co vše chová..bohužel i hady,sklípkany,netopíry,šváby-jako velkochov na prodej,cvrčky,želvy,myši atd a atd. je toho hrozně moc... Ještě jednou moooc děkuji za radu!
omlouvám se za chyby nyní mě to došlo ...netopýr...trapas...
Ještě jako Společenství si vyžádejte na Státní veterinární inspekci kopii povolení k chovu exotických zvířat. A on má určitě internetové stránky a porovnejte co nabízí a zda má na všechno povolení. Se všemi jednejte písemně, ať musí také písemně odpovědět. Koukala jsem, že i některé samosprávy (vy máte asi magistrát a nebo městskou část, že?) mají OZV o chovu zvířat (obecně závaznou vyhlášku). I to by byla jedna z cest. Všechno si zdokumentujte, ať máte podklady k jednání. To by bylo, abyste jeho podnikání neumravnili tak, aby to neohrožovalo a neobtěžovalo ostatní vlastníky. Buďte důslední a nenechte se odbýt. Já mám jednu kauzu se sousedem za sebou a stejně nedá pokoj. Nejhorší je a odpovídá to tomu, co píšete, že mnozí úředníci si nechtějí přidělávat s "potížisty" problémy a řešení odsouvají do kouta. Hodně štěstí a držím palce!
Veterinu máme za sebou,ti potvrdili že je vše v pořádku(máme právo nahlédnout do závěru který napsali?)..podle mě zde ale nikdo nebyl a napsali jen na kus papíru že je vše v pořádku...hygiena ta dělá mrtvého brouka,tvrdí že na vstup do bytu aby mohli něco zdokumentovat musí mít soudní povolení.Nehledě na to že když voláme městskou na odchyt nějaké te potvůrky,jsou zápisy,což je o.k,ale když to dáme na daný úřad-odpoví nám že musíme dokázat že to je od něj...majitel to popírá že to je jeho,ale jakmile se doví že byl odchyt ihned na druhý den si jde pro to zvířátko do přírod.stanice.Nikoho nechce do bytu pustit...v bytě co jsme si občas všimli u dveří je do 1 metru plíseň.Je to stále dokola,běžte tam ti zase běžte tam... je to velmi nepříjemné,mám dvě děti a to nejmenší má 3 roky..takže víte asi jak se cítím...Myslela jsem si že právo je na naší straně,ale asi je vše jen pro lumpy a gaunery aby se měli fajn...
Opět děkuji za rady,jsou jakousi nadějí na lepší zítřek...vše jsem si zapsala a pokusíme se jít na to z jiné strany no..uvidíme.
DĚKUJI!
koukam, jeste jste nezkusili ombudsmana a holohlave gorily
Vsechny ty odbory na magistratu jsem ani netusil, ze existuji.
Pan ma velmi hezky konicek, ovsem do domku.
Proti svabum existuje ekologicky postrik,
ktery vam mozna proplati i magistrat.
Můžete též zkusit stížnost nebo dotaz na České obchodní inspekci. www.coi.cz/cs/epo/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.