Nejste přihlášen/a.
Na mléku z Lídla značka Plos je napsáno, že výrobcem je česká mlékárna. Každý mě ale tvrdí, že toto mléko je polské a není kvalitní. Jak to tedy je?
Těm supermarketovým potravinám moc neveřím, mléko raději kupuji už asi 10 let z mlékomatu, začal jsem s tím hned jak mlékomaty začaly a kupuji dodnes, jen je občas problém s tím, jak se někde mlékomat stěhuje z místa na místo. Ale kvalita je nesrovnatelná, dělám z něj i v jogurtovači jogurty, takže podporuji české zemědělce ( na mlékomatu je uvedena adresa farmy která ho doplňuje ). Nejsem línej si dojet pro mléko třeba 20 km na kole ( 20km od chaty je farma, která má u brány mlékomat s výborným mlékem za 15,-Kč / litr ). Ve městech bývá mléko v mlékomatech dražší, protože se musí zaplatit pronájem místa+náklady na dovoz mléka z farmy do mlékomatu.
Je mi celkem jedno, jestli je kráva z Polska nebo jiné země. Značka Pilos je dobrá a chutná nám nejen mléko ale i sýry, jogurty, smetana. Když jsme u těch značek, nedůlvěřovala jsem značce Mikado z Lídlu ale synovec co pracuje v jedné potravinářské laboratoři mě ubezpečil, že kečup, majonéza je na prvním místě žebříčku kvality.
Dobrý den, ono hodně potravin v Lidlu má svůj původ v Polsku. To, ovšem, nemusí znamenat, že jsou nekvalitní. Zdravím!
doplněno 19.10.15 19:50:Hlavně nepodléhejte mínění, že každá polská potravina je nekvalitní (i když je to nyní mínění populární).
Příjde mi divné, říkat o mlíku, že když nevím odkud je, může být nekvalitní. Ani v Česku, ani v Tramtárii nevíme, čím krávy krmili, jak a kam mléko převezli v tancích a kde naplnili láhve nebo krabice. To je naprostý nesmysl o tomhle uvažovat, když nevíte, jak byly krávy ustájené, jak byly krmené a jak byly dojené. Myslíte, že v Polsku je krmili pilinami a u nás pouze a jen jetelinou?
Jak hodnotite kvalitu mleka? Ono splnuje vsechny pozadovane normy CR, takze poodle nich kvalitni je. Ikdyby bylo vyrobeno v tramtarii. lidl je natolik velky retezec, ze si nemuze dovolit nehlidat kvalitu potravin. Necekejte ale, ze to bude biomleko s pribehem. Oboji piju (jal z lidlu, tak biop s priobehem), jenom pro to sruhe si chodime u rodicu k sousedce ktera ma kravu.
Omlouvam se za prasopis. Jinak jeste poznamka k tem polskym potravinam. Ono diky historickemu vyvoji zustalo v polsku hodne malych zemedelcu a zemedelskych provozoven. Retezce berou od vice dodavatelu stejne rpodukty a ne kazdy ma dost investic na kvalitni technologii. proto se obcas stane, ze potraviny jsou lehce osizene.
Ahoj. Já jsem si teda všiml, že rozdíl v těhle šroubovacích krabicích a mlíka v nich je hlavně ten, že to má o dost jiné skladovací podmínky než ty krabičáky třeba z PENNY. Ty mohou být skladovány do venkovní teploty 24 st. A ty šroubovací Pilosy se musí uložit v lednici a hodně brzo zkonzumovat. Pokud to je jinak, může se jevit jejich kvalita pochybná.
Bych si nedovolil něco míchat. Ale už jsem to několika lidem malinko vysvětloval. Fakt si mysleli, že to má nějakou nižší kvalitu.
To je snad napsáno na obalu, kdo je výrobce. Pochybuju, že kdyby to bylo nekvalitní, že by to Lidl prodával. Jestli neumíte číst a přečíst si to Váš problém.
Vy jste ty "blafy!" chutnala nebo si stěžoval mlsný Haryk?
Tak toho opravdového obilí je tam zhruba stejně jako kvalitního masa. Ale je třeba uznat, že vás tam nikdo nebalamutí, že se jedná o čistě masové produkty.
Myslím,že v Lídlu jsou potraviny spíše z Německa a dost je jich kvalitních, D-Test dělá občas testy potravin a např: kečupy,šunka balená, špekáčky...aj. se u nich v testu umístily na 1 a 2 místě.Nevím jak je to u mléka,ale zn. Pilos běžně kupujeme a jsme s ní taky spokojeni.Ale jak se říká,,100 lidí,100 chutí,, .Zdravím!
Mleko Pilos je české.Ale co je na pováženou jsou tam třeba tvrdé sýry.Prošel jsem celý Lídl a nenašel jsem jediný tvrdý balený sýr,ementál apodobně,v kterém by nebyl konzervant sorban draselný nebo jiné sračky.Ti mizerové tam jiné asi neprodávají.A přitom vedle v Pennny mají krásné tvrdé sýry,emantály,eidamy bez konzervantů balené jen v oxidu uhličitém nebo tak nějak se to jmenuje a žádné sorbany draselné apodobně tam nejsou.Stačí se kouknout dozadu na balení je to tam napsané.Skopčácký Lídl šel s kvalitou bohužel dolů.
Mléko a mléčné výrobky pod značkou PILOS mají původ buď v Česku, nebo Polsku. Podle toho, co kupujete. Stejně tak i sýry Milbona jsou buď CZ nebo PL, ty z D a Francie mají jinou značku privátní. Třeba u uzenin Dulano jsou z D, ty PL a CZ se jmenují jinak ... a tak je to tam se vším, nutno vybírat ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.