Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ještě bych měl pár dotazů k běžnému a spořícímu účtu HIT od Equa bank.
BĚŽNÝ ÚČET
1) K běžnému účtu, když dostanu standardní platební karu, tak ta karta je embosovaná?
2) Nevíte, jak u běžného účtu funguje autorizační sms, to je standarní, nebo doplňková služba?
3) Mohu už těď někde najít dokument, který mi dají podepsat v bance při zakládání běžného účtu?
4) Za jak dlouho po podepsání smlouvy na pobočce bude ten účet funkční, za jak dlouho už na něj budu moci přijímat platby?
5) Dále jsem se v dokumentu ( equabank.cz/... na webu Equa bank dočetl: "Doba, po kterou zůstávají poskytnuté údaje včetně údaje o ceně v platnosti - Minimálně 2 měsíce od převzetí standardních informací v případě Bankovních služeb poskytovaných na
základě rámcové smlouvy o platebních službách; 30 dní od převzetí standardních informací v případě úvěrových produktů"co to podle vás znamená, že to co mi slíbí, tak mužou dodržet jen dva měsíce?
další citace ze stejného dokumentu: " Kromě Poplatků je Klient povinen uhradit Bance též - náklady Hodnocení" - to vůbec nechápu
6) Mám si ten účet založit na pobočce, nebo přes internet, má nějaká možnost nějakou výhodu (kromě toho, že nikam nemusim chodit)?
7) Má cenu číst Všeobecné obchodní podmínky ( equabank.cz/...?
Přečetl jsem si kousek a psali tam něco o : "Produktových obchodních podmínkách", ale ty jsem nikde nenašel, nevíte kde jsou?
8) Musí být na účtu nějaký minimální zůstatek?
SPOŘÍCÍ ÚČET
8) Zajímalo by mě jak funguje úročení na spořícím účtu (HIT), když by se tam zůstatek v průběhu roku měnil (občas by peníze přibyly a někdy zase ubyly) jak jak se to pak počítá, když je třeba roční úroková sazba 1% (p.a.) když ta suma by se měnila během roku.
Ty úroky se připisují denně, nebo ročně?
9) U spořícího účtu HIT je bonusový úrok 0,5% získán podmínkou, že stačí mít měsíční příjem v součtu alespoň 10 000 Kč na běžném účtu. To tam těch 10 000 Kč musím nechat ležet celý měsíc, nebo stačí, když mi tam příjdou a hned je třeba mohu vybrat?
10) Našel jsem si test spořících účtů (http://finance.idnes.cz/velky-prehled-sporicich-uctu-djj-/sporeni.aspx?c=A150921_113558_bank_sov) a v modelovém příkladu, zúročení 300 000 Kč za rok bylo o necelých 300 Kč lepší u Air bank, než u Equa bank a to i přesto, že mají obě stejnou úrokovou sazbu, čím to je?
11) Nikde jsem se u Equa nedočetl, jestli u toho spořícího účtu HIT je nějaká výpovědní lhůta.
12) Musí být na účtu nějaký minimální zůstatek?
Dííky
Umožňuje Equa u běžného účtu SEPA platby, jestli ano, tak za jaký poplatek?
Mam Equ, taks ep okusim odpovedet co vim,
1)ANO
2)Standard. Royhodne se za ni nic neplati
3)netusim
4) Presne si to uz nepamatuju,a le myslim, ze fungoval hned pri odchodu z banky nebo po oklikani neceho v IB.
5)To se nejspis tyka uveru/hypotek. Nikdy po me nic nechteli.
6) Viz bod 4. Je to rychlejsi a funguje prakicky ihned. navic se enemusis vypisovat na netu, ale odpovi ti na otazky primo v bance.
7) Ja je necetl.
8) ano, 200 Kc.
8) Uroky se pocitaji denne, pripisuji se 1x mesicne
9)Penize by se mely na uctu ohrat alsepon 24 hodin
10) netusim
11) Neni. Penize tam posles a hned vyberes, jak potrebujes.
12) viz. 8)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.