Nejste přihlášen/a.
poradit neumm, ale rozhodně bych takovou situaci nevyhledávala, řekla si, kurňa tady není jedinej pro mě volnej? to by v tom byl čert..Kurda bych nechala tam a radši si vybrala někoho v nejbližší hospě, dokud je čas, než pak řešit kde že ten starej s dětma zmizel.,,takhle bych já řešila tento pruser...a zlob se na mě klidně..ale tohle nema cenu.ano-CENU...
Váš přítel se může podívat na web ambasády v Ankaře, v anglické (a snad i turecké) jazykové mutaci jsou podmínky pro podání žádosti o schengenské vízum popsány. Také začalo fungovat vízové centrum, viz vfsglobal.com/... kde mu jistě poradí. Také mu můžete zaslat pozvání ověřené orgány cizinecké policie, ve kterém se zavazujete zajistit veškeré náklady po dobu jeho pobytu v ČR, ikdyž to samozřejmě neznamená automatické udělení víza. Co se týká zaměstnání, podívejte se na web Ministerstva vnitra na podmínky zaměstnaneckých nebo modrých karet. O toto povolení může žádat (az na výjimky) v domovské zemi. Pro zaměstnaneckou kartu se hovoří zde mzv.cz/...
Pokud je turecký Kurd, tak by neměl být dlouho problém. A. Merkelová slíbila, že když Turecko pomůže s uprchlíky, tak ona pomůže se vstupem Turecka do EU. Potom už bude moci přítel bez problémů cestovat všude.
V Turecku má naše republika 5 zastoupení - konzuláty. Ať si přítel podle příslušného obvodu /pod který spadá/ vyzvedne papíry a ty vyplní, prostě podá žádost.
Vy se tím netrapte, hlavní krok a postarat se musí on. Když chce cestovat, ať se snaží.
Výše uvedená rada se sňatkem je nevhodná, tak hloupá snad nebudete. Pokud se prokáže účelový sňatek hrozí postih oběma stranám.
Mnohem jednodussi je to opacnym smerem - Cesi nepotrebuji do Turecka turisticke vizum a mohou tam zustat az 3/4 roku. Je to asi nejjednodussi zpusob, jak byt co nejdrive se svym pritelem (samozrejme krome Skype na dalku).
Kde jste se poznali?
Vsadím se že u hotelu v Turecku. Její "přítel" tam pracoval. A jak už to tak v těchto zemí funguje, tak přítel začal dělat očka, děvče se naivně zamilovalo a už ho chce u sebe doma. Pochopitelně si dopisují přes internet, takže v konktatu jsou. On přítel má ovšem v Turecku rozhozené další sítě u svých "přítelkyň".
Delas, jako kdyby jeho jedinym cilem bylo dostat se do libovolne zeme Schengenskeho prostoru, aby mohl hned vzit roha a premistit se do Nemecka, kde by nelegalne zustal.
takhle si kolegyně přivezla tunisana z dovolené, ne první rok ale až nějaký další. Prostě měl výdrž. Ona pěkná holka, on taky k světu. Vzali se (bohužel nevím kde) a po pár letech je šťastně rozvedená... asi tak.
Muzes ho pozvat a rucit za nej. Pak odpada spousta formalit, ktere se jinak vyzaduji. Plati pro viza do 90 dnu.
Urcite se sem na Poradnu vrat a dej vedet, jak to nakonec vsechno dopadlo.
Vážení, rozhodně nemám čas ani chuť tu rozebírat svůj vztah a s tím spojené "co by kdyby..." Pokud nemáte k dané otázce smysluplnou odpověď o kterou jsem prosila, tak nepište. Ušetříte tím čas mně i sobě! Jinak za všechny rady samozřejmě děkuji.
Rozinko, hlavne budte opatrna. Je totiz dost casty jev, ze muzi z muslimskych zemi se snazi hezkymi slovy okouzlit turistku, aby se do nej zamilovala. Casto na ne cekaji primo pred hotely nebo na letisti, prip. kontaktuji pres facebook. A takovych slecen maji rozdelanych mnoho a cekaji, ktera pro ne udela nejvice. Pak to konci svatbou, protoze to casto byva jedine reseni a zeny okouzleny mladencem, kteremu veri kazde jeho slovo, se pro svatbu bohuzel rozhodnou. Po svatbe vsak nastava zmena, bud je zena od nej fyzicky tyrana nebo muz zdrhne nekam a uz se neobjevi. Rozvody pak byvaji velmi obtizne, jelikoz on na nej nikdy nepristoupi nebo ani nebudete vedet, kde je.
Tim nechci rict, ze vas pritel z Turecka je stejny pripad, jen budte opatrna. Urcite stoji si o tom vyhledat ruzne clanky na internetu, kde pisi zeny, ktere toto jiz zazili. A k prispevkum tady nebudte agresivni, radci zde to mysli dobre. Preji vam, abz vam to dopadlo dobre, at uz udelate cokoliv...
souhlas, lzilaskari by uz radi kontrolovali s kym clovek ma chodit ci zit, jaka narodnost je prijatelna...
Pokud je to vážně TUREK a nikoliv nějaký vandrák z kozákova, co se jen tak do Turecka propašoval, nechápu, proč jí Turka rozmlouváte. Turecko je v podstatě nejvyspělejší islámská země, ekonomicky srovnatelná s ČR a ismlamismus je poměrně dost rozvolněný, ženy se nezahalují...To, že je Turecko přeci jen více patriarchální, to je jen dobře. To je to, co EU chybí. Tady si ženské až moc vyskakují.
Pokud chcete konkrétní radu, najeďte si na stránky Ministerstva zahraničí, případně vnitra, kde jsou sekce, které řeší víza a migrace. Napište maila a za pár dnů máte reakci, naprosto přesnou = vlastní zkušenost. Přidávám se ale k ostatním, že tohle by měl řešit především váš přítel, když chce sem..
nechápu, proč jí Turka rozmlouváte.
Kurdove nejsou Turci a vzajemne si to davaji vice nez jasne najevo (atentaty, nalety). Kurdove se chteji od Turecka odtrhnout. Kurdske oblasti sousedi se Syrii, Irakem a Iranem, kde ziji dalsi Kurdove.
To, co píšete není tak jednoznačně pravda. Je to podobné , jako když napíšete, že Slezané a Moravané nejsou Češi. A jistěže někteří Moravané sní o Velkomoravské říši dodnes..To, že jsou Kurdové původem Iránci., to někteří Češi, jsou původem například Vietnamci :D
Pojem národnost je sociální konstrukt poměrně složité definice a během života se může dokonce měnit působením například v nové zemi, viz slovník. To, co jsem v příspěvku, který komentujete popsal, jsou činitelé, které pocit patřičnosti k určité národnosti zásadně ovlivňují. V zásadě, pokud má ten Turek turecký pas - občanství, předpokládám, že je zvyklý na turecké mravy, zvyklosti a tradice, ekonomickou realitu = výši platu.. a především zákony, kterými se musí řídit, tedy platí to, co jsem napsal viz můj první příspěvek = nepřichází z kozákova a dovolím si předpokládat, že ví, co se v základu sluší a patří v civilizované, dobré společnosti. To, že to někteří jedinci nevědí, přestože žijí v té nejcivilizovanější společnosti světa a mají tu "nejuznávanější" národnost., to je už jiný příběh.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.