Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
nedávno jsem někde slyšel, že od roku 2015 (nebo má začít platit od roku 2016) platí nějaký zákon, ve kterém je, že za stejnou práci v rámci firmy by měli mít všichni stejný plat. Takže by se nemělo stát, že pokladní v obchodě XYZ v Praze bude mít 15tis a pokladní na Vysočině v obchodě XYZ bude mít 10tisíc.
Mělo by to být někde v občanském zákoníku. Hledal jsem to několik hodin a nic jsem nenašel. Nevíte,co to je za paragraf?
Děkuji
Nicméně v reálu pokladní v obchodě XYZ v Praze určitě neodvádí stejnou práci jako pokladní na Vysočině v obchodě XYZ.
I kdyby měly obě papírově stejnou pracovní náplň, tak jedna třeba udělá za směnu 300 zákazníků, druhá 500. A i kdyby udělaly obě stejně zákazníků, tak budou mít každá jinou tržbu. Stejná práce je většinou iluze. (A škodlivá iluze - proč by se měla jedna snažit obsloužit víc lidí a kvalitněji, kdyby měla dostat podle nějakého palagrafu stejně peněz?)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.