Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Santa Claus

Od: ivasad® odpovědí: 17 změna:
Proč tu před obchodama máme Santa clause? Coca Cola kamion v ČR, kde děti mají Santovi sedat na klín a říkat mu, co si přejí? Co na tom lidi vidí? Nenávidím to každý rok, letos mě to kvůli imigrantům bude štvát ještě víc... Copak naše kultura není hezká? Asi není dost ,, třpytivá"... Nějaká národní hrdost, to už mezi lidmi není? Achjo. Co si o tom myslíte? Moje děti beru každý rok, ač kostel jinak nenavštěvuju, do kostela, podívat se na jesličky, tady máme nádherné...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

3x

Taky to nesnáším,stejně jako nabídku Mikulášů ,čertů a podobných sladkostí již začátkem října.Vadí mi i ty přesvětélkované domy po vzoru ameriky ,svítící santové a jím podobní.

hodnocení

Taky si myslím, tři měsíce před vánocemi už do nás valej... Pak ta atmosféra není sváteční, do vánoc to stihne zevšednět. Škoda.

sonyboj*
hodnocení

3x

Budu trochu cynik. Buďme rádi, že zde prudí zatím jenom Santa Klaus. Mohlo by být hůře a mohl by se zde časem objevit i Satan Klaus *smich*

hodnocení

2x

Před 3 lety se zdálo, že se začíná blýskat na lepší časy. Taky jsem to tehdy podepsal. Ovšem celé to nějak vyšumělo do ztracena.

cesky-dialog.net/...

zpravy.idnes.cz/...

vejcenatvrdo
hodnocení

2x

Vánoce jsou ukradeným pohanským slunovratem a veškeré dění kolem nich ignoruji. Jde to celkem snadno. Největším problémem jsou nákupy pro každodenní spotřebu, poněvadž hypermarkety jsou v období vánoc plné lidí, kteří se v nich schovávají před hospodářskou krizí a pro jistotu se obklopují hradbou plných nákupních vozíků. Ale to lze přežít. *cteni*

Vejce...máme to úplně stejně,taky jsme vánoce před lety zrušili a je nám líp,ten klídeček je k nezaplacení a ať si říká kdo chce co chce,děláme si radost kdykoli během roku.Ta štvanice ostatních slavících nás vždy pobaví,ale mnohdy i vyděsí*sok*

pt®
hodnocení

1x

Zřejmě naše, zvětší části ateistická společnost, která téměř opovrhuje vírou a křesťanstvím, lehce přijme třpitivé ozdoby, jedno pod jakým jménem. Myslím si, že v opačném případě by se více projevily ozdoby a výzdoby tradiční.

martinaa*
hodnocení

1x

Kde je nabídka, je i poptávka. Kdyby k Santovi nikdo nechodil a žádné děti si mu na klín nesedaly, tak tam příští rok nebude. A to odmalička preferuji Ježíška, české tradice a koledy. Ovšem osvětlený kamion zářící do dálky v tmavé noci ... je na pohled úžasný, jednou jsem ho zahlídla.

pohanka*
hodnocení

0x

EU Santa Claus, vstřebatelné pro celé EU, nikoho neurážejicí.

Počkáme si, jestli letos, nebo někdy příšte v TV uvidíme naši milou holčičku ...já nemusím, já už ho vidím! Uááááá!

Též, jestli nemá na kahánku naše K+M+B /co ty, černej, stojíš vzadu/.

reicee5*
hodnocení

0x

Asi to bude tím, že bydlím ve špatném městě nebo jsem si toho doposud nevšimla, ale nevím, že by jsme tu měli tyto aktivity jako sedání ježíškovi na klín. To jsem vážně netušila. Vím, že máme osvětlené obchody a stánky na náměstí, ale santu před obchody nemáme a uvnitř OC taky nebude.

Do teď jsem si myslela, že to je jenom ve filmech :D

hodnocení

Sedání na klín Santovi, ne Ježíškovi. To máte štěstí, že to u vás není. Zadejte do Google vánoční Coca Cola kamion a mrkněte se. A Santu u nás před obchoďákem, co hraje na saxofon a vrtí zadkem, vám klidně vyfotím.
reicee5*

O tom Kamionu vím, ale naše město to míjí. Vyfotit to klidně můžete jsem zvědavá jak Santa v Česku vypadá jestli stejně jako v Amerických filmech nebo jinak :)

hodnocení

vyletnik.cz/...
Každoročně už X let

fialka*

Přesně popisujete. Je to vymývání hlav , neregistrovat, nereagovat. Amíci ze všeho dělají show, potrpí si na velikášství. Čím více třpytu, tím více pak marastu. Také mně vadí to pozlátko.

tiffany*

Upřímně řečeno, je mi milejší to pozlátko, než věčně nakvašené x... pardon, obličeje :).

buss
hodnocení

0x

Podívejte, nikdo ze zdejších ho tam nedal, proč otázku o nenávisti nepoložíte v tom hypersuper...? Nebo když se vám to nelíbí, připomínkujte to tam. I tak to bude výkřik do tmy, není to zakázané. Nabídněte jim lepčíí. Ano hrdost proti prachům, chápete?
Klidně vystavte venku jesličky, ježíška, to vás nenapadlo?

hodnocení

Máte pravdu. Hrdost vs prachy, to je to vysvětlení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]