Nejste přihlášen/a.
Poraďte z čeho vařit a jak při jaterní dietě.
Na Internetu je pár receptů,ale málo.
Nemáte vlastní zkušenosti?
Testy jsou jen nepatrně zvýšené
Ale jistota je jistota.
Tak že dieta mírná.
Alkohol to je jasné
Zalezi na tom, jak prisna dieta to ma byt. Napriklad pri mononukleoze staci mirnejsi, skoro pouze spravna zivotosprava, pri zloutence pomerne prisna az nejprisnejsi - vzdy to zalezi na rozsahu poskozeni jater.
Obecne bile maso - ryby a drubez - a to puze varene. Nemastit. Jako prilohu varenou ryzi, ci brambory. Z bezne zeleniny muzes skoro vsechno. Nemely by se jist lusteniny a veci, ktere nafukuji.
Strava by mela vzdy byt pokud mozno cerstva - nevarit zbytecne do zasoby a co nejpestrejsi.
Zadny alkohol. Ze sladkosti pouze netucne veci.
Nizkotucne syry a pomazanky.
Neznamena to ale nejist tuky uplne. Pouze je omezit na co nejrozumnejsi miru.
Nejdulezitejsi je vyhnout se tomu alkoholu.
Já se pamatuji po žloutence(bylo mi 10 roků),jsem rok držela dietu,a byla jsem rok omluvena z tělocviku. V paměti mi utkvělo to, že jsem nesměla smažená jídla,vlašské ořechy,rohlíky pouze včerejší-chleba vůbec,ovoce jen čerstvé,nebo domácí kompoty bez konzervantů,žádnou čokoládu,vše na vodě,pouze trochu čerstvého másla,jo tvaroh ten jsem mohla a dodnes ho nemusím.Samozřejmě v tom věku mi káva a alkohol nehrozil.
Hlavně ne tvrdý alkohol..Občas sklenice Plzně po obědě.Jinak žádná smažená jídla,hodně ovoce a zeleniny,mléčné výrobky,libové maso spíš dušené nebo vařené.Můj manžel to měl po operaci žlučníku,po 3měsících diety se to zlepšilo,občas se lehce může zhřešit,třeba čokoládou,nebo krém.zákuskem.Brzké zlepšení přeji..
já mám taky jaterní dietu a jídla si dělám taková, že jsou lepší než ty klasická tučná... ryby na jakýkoliv způsob mimo smažení... i na rožni je dobrá když se naloží do koření s panenským olivovím olejem... pořidte si parní hrnec... skvělá věc... když si dáte vepřové na grilu tak nesmí být naložené v olejii ani jiném tuku, protože je to maso tučné dost. Když naložit vepřové, tak jen osolit, potřít slabě česnekem a provensálským kořením. nechat 24 hodin pod pokličkou a pak na rožen.
Rýže a brambory vařit s cibulí... když alkohol, tak jen 0,3 pilsneru 12° po jídle ...
Manželka říká, že mám napsat kuchařku, protože už jsme přešli všichni na moji dietu, kterrá je fakt chutná... jen mám pořád chut na čokoládu...
Moc děkuji.
A nemáte nějaký dobrý recept,který používáte nejvíce nebo nejvíc chutná i okolí.
Kolik stojí parní hrnec?
Ten asi u nás na venkově neseženu.
Až pojedu do města tak se podívám.
Parní hrnec koupíte od 1500,-
A dobrý receptík:
Neloupané syrové brambory do popela nebo jen tak na sucho do trouby a nechat péct asi tak 1hodinu.
Jakoukoliv mořskou rybu třeba makrelu nebo pangease trošinku osolit a on pustí vodu a pak jej okořenit... stačí koření na ryby a zabalit do alobalu a dát na gril. Po cca 30minutách odstranit alobal a nechat dojít cca10 minut nad ohněm nebo přímím teplem..
Oloupat hotové brambory a přiložit rybu na rybu pak dát kostičky červené řepy a zakapat smetanou... Velice dietní a velice chutné... už to dělaá i švagrová a tchán a první co se sní na grilovačce je vždycky toto...
Stačí jen mít trpělivost osvojit si, absenci tuků a pak nápady příjdou sami...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.