Nejste přihlášen/a.
Mám předplaceno opravdu více časopisů a máme v domě bohužel takové ty úzké schránky, kam se skoro nic nevejde, dopisy, dva časopisy a víc do ní pošťačka nenarve. Některé odborné časopisy jsou docela tlusté, skoro jako menší knížka. Když mi přijde větší obálka A4 a časopis, tak to do schránky nějak narve, ale nic dalšího už ne. Čili kdyby se ve stejný den sešly třeba 3 časopisy, tak je tam prostě nedostane. Jak se v takovém případě postupuje? Doma nejsem, aby na mě zazvonila a já seběhl dolů. Předpokládám, že by vypsala oznámenku a nechala časopisy na poště, kde je vyzvednu? Nebo je vrátí odesílateli s odůvodněním, že se zásilka nevešla do schránky? Jak to funguje v praxi?
Ty časopisy distributoři balí do černých nebo průhledných igelitů a na ně tiskne adresu adresáta, takže jde de facto o normální zásilky.
Zřejmě bydlíte v bytovém domě. Požádat správce domu o možnost dát - pověsit ke klasickým malým schránkám větší bedýnku se zámkem. Dřevěnou, nebo kovovou s širokým vhozem a jménem.
Zřídit si na poště odnos, který je zdarma. Ale potom musíte na poštu chodit a vyzvedávat zásilky. Box výše uvedený je mnohde placený.
Požádat nějakého obyvatele domu, který je stále doma, aby tyto obyčejné zásilky přebíral, pokud nebudete doma. Nemáte dole v paneláku nějakou firmu? Domluvte se třeba s nimi, aby Vám tam mohla poštovní nechávat zásilky obyčejné a větší. Za čokoládu to udělají třeba rádi, záleží, jaké máte vztahy, jak se znáte.
Každou možnost náhradního doručení řekněte vaší stálé doručovatelce, aby věděla, kam dát tyto zásilky, když Vás nechytne doma a nevejdou se do schránky. Ona se toho velmi ráda kdekoliv zbaví, než by to táhla zpět na poštu a vypisovala oznámení. Takoví dva tři zákazníci jako vy a ona nic nedoručí a vše táhne celou pochůzku nazpět není nic záviděníhodného.
Je to činžák, bydlím v nájmu a bohužel majitel domu s vyvěšením schránky nesouhlasí, už mě to také napadlo a ptal jsem se ho.
Odnos na poště by šel, stejně musím skoro denně chodit na poštu, tak se na to zeptám. Ale překvapuje mě, že to je zdarma? P.O.Box totiž stojí 460 Kč, tak jaký je mezitím rozdíl? Budou to dávat někam na hromádku podle jména, aby se to nepoztrácelo? Kdyby to tak dělal každý, na poště by nebylo k hnutí, moc tomu nerozumím, jak toto funguje.
Bohužel firmu v domě nemáme a všichni nájemníci jsou přes den v práci, pokud vím, je to tu takové anonymní.
Vlastně je mi pošťačky také líto, zrovna časopisy jsou docela těžké. Ale platit 460 Kč měsíčně za P.O.Box se mi také příliš nechce
a posílat časopisy na jinou adresu? Třeba do práce? Nebo někomu kdo má větší schránku a jen si to prostě vyzvedneš?
já to myslel tak, že zaplatíte fakturu za časopisy a s někým se dohodnete, že své časopisy mu budete posílat na jeho adresu. Třeba k rodičům. Mají vetší schránku, tak napíšu jako dodací adresu adresu rodičů... tak jsem to myslel. Popřípadě si dáte jako místo pro doručování adresu firmy a sekretářka vám zavolá že máte na sekretariátu časopisy a je to...
Ke schrance boxu máte přistup z chodby, odemknete, vezmete poštu bez čekání. Takový nadstandart.
U odnosu musíte čekat ve frontě u přepážky, pracovnice hledá v uložených, nebo odnosných zásilkách, podle toho, jaký mají systém. Pro Vás trochu zdržení.
Než si Vás zafixují /noví pracovníci,střídači, brigádníci apod./ tak se může stát, že nějaká pošta bude omylem ve schránce. Ale časem to funguje velmi dobře, tím nechci posazovat na poštu, ale vím, že se to stává.
U dveří bytu nelze, v domě může kdokoliv z nájemníků, nebo kdo se tam volně dostane sebrat a pán nebude mít nic, a ani to nebude moci na poště reklamovat a stěžovat si, doručovatelku i tím potopí, že na to přistoupila.
Fungovat by to mohlo, bydlím v posledním patře. Ale asi je pravda, že doručovatelka na to nepřistoupí.
Co se týče odnášky, začínám se trochu bát, aby se mi neztrácely důležité dopisy (podnikám a pořád mi něco chodí, faktury, smlouvy apod.)
Hm, asi tato situace není optimálně řešitelná, aby byli všichni spokojení (já, pošťačka). Jediné spolehlivé řešení je asi ten P.O.Box, byť poněkud drahé řešení.
Ne, že by se ztratily, jenom se objeví ten dopis ve schránce, i když bude odnos, a to si myslím právě u Vás by nevadilo, většinou to má někdo kvůli špatným vztahům v rodině. Stálá doručovatelka si Vás odnos bude pamatovat velmi dobře a pokud na schránku nalepíte-napíšete pod jméno odnos, tak bude úspěch zaručen na sto procent i v případě záskoku v době dovolených a nemocí.
Zkuste se domluvit s pošťačkou a některým spolehlivým sousedem, aby v krajním případě vkládala třetí časopis do sousedovy schránky. Ale největší problém vidím v časté změně pošťaček. K nám tedy chodí každou chvíli jiná.
Bývalý kolega si také předplácel drahé a objemné časopisy. Jemu vadilo už to, když byl časopis ve schránce zmáčknutý, tedy z jeho hlediska znehodnocený. Situaci vyřešil tak, že časopisy objednával na tchánovu adresu. Tam měli u domu vhodnou schránku na dopisy a časopisy. Myslím, že tehdy musel počkat na nové předplatné. Okamžitě to v redakci zřejmě nešlo. Ale tyto podrobnosti by redakce jistě sdělila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.