Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám žádný koníček

Od: neznamadivka* odpovědí: 6 změna:

Dlouho jsem přemýšlela o koníčku. Vystřídala jsem jich docela hodně.

Fotografování- Po čase mě to omrzelo

Malování- Kreslila jsem samé hlouposti, jelikož jsem nevěděla co kreslit

Sledování seriálu- Nějak mě to přestalo bavit :(

Herbář- Nikdy jsem se nezajímala o květiny

Návhry šatů- No, to dělám někdy i teď ale nějak se tím nevyžívám

atd...

Prosím o nějakou radu, jaký máte koníček například vy?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vulibrada
hodnocení

2x

My máme v rodině koníčky experimentální archelologie( ověřování pravěkých technik stavby přístřešků, hrnčířství, vypalování keramiky v ohni, štípání pazourků(hroty šípů atp). Pak manžela baví činění kožešin( dělá to kamencem a solí), jeho bratr chová králíky a slepice, tak když zbyde nějaký kožíšek, ušil z něho čepici.

Na jaře se věnujeme pletení košíků(nastříháme vtbové proutí a pleteme tatary, košíky na brambory a do lesa na hříbky. docela dost času věnujeme zahrádce a pěstování stromečků a ovocných keřů.
Teď na podzim chodíme na kopec s dětmi pouštět draka a omrknout na kraji lesa jestli nerostou bedle nebo václavky.
Večer společně uvaříme, dáme pivko nebo vínečko k tomu a pustíme si nějaký film na usínání.

host*
hodnocení

2x

Zkuste pěstovat pokojové květiny. Ani nemusejí kvést, stačí, když jsou zelené, občas je zalejete, promluvíte s nimi, potěšíte se jimi, jak jim roste nový výhonek. Někdy, třeba až na jaře je můžete přesadit do jinéh květináče. Nekecají hlouposti, neštěkají, nechtějí jít vyvenčit, rostou, zdobí.

Jestli máte šikovné ruce, zkuste třeba uzle. Jen tak pro radost se naučit několik základních uzlů na lanech nebo šňůrách, provazech, provázcích. A když vám to půjde, zkuste třeba dnes žádané uzlíkové pletené náramky z padákové šňrůry (paracord). Nemusí to být hned ta drahá nylonová s vysokou pevností, ale třeba levnější, ale stejně silná. Pěkné náramky, pásky, závěsy, atd. Na webu najdete dost vzorů. A třeba to od vás i někdo rád koupí a vyděláte si na další materiál.

Nebo zkuste malé domácí pečení, jen tak pro radost a pro chuť. Jednoduchý piškot s marmeládou a vlašskými ořechy, sýrové sušenky (mouka, sýr, tuk -> těsto, rozválet, posypat kmínem, rádlem (zubatým kolečkem) nakrájet na čtverečky a krátce upéci), nebo si upéci dobrou domácí sekanou, atd.

zelenydabel*
hodnocení

2x

vem si A4, tužku, sedni si a piš v odrážkách "co tě baví". V tomto odvětví potom hledej koníčky.

ria*
hodnocení

1x

Tak já jsem na tom podobně.. vždy mě něco naprosto chytne zjistím si o tom, co se dá, ale po čase mě to přestane bavit a vrhnu se n něco jinýho - od chovatelství pejsků, rybek, potkanů, rostliny, terária, paludária. malování, keramika, focení, modelování háčkování, vaření, tvorba dortíků, cestování, sport, posilování :D.. Vezmě to to tak, že to zkoušení nových věcí je koníček :)..

hodnocení

0x

Muzes zkusit programovat...

hodnocení

0x
Na jare vyseji seminka letnicek a predpestovavam zeleninu, zahrade se pak venuji po cely rok, pisu povidky, fotim,vyrabim dekoracni venecky, houbarim, sbiram magnetky z cest,zkousim ruzne druhy zavarenin, nove recepty atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]