Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych si nechat udělat testy na pohlavní nemoci, ale nevím jak to chodí. Byl jsem zatím jen na HIV, ale to bylo anonymní a bezplatné (a jsem neg). Teď se chci otestovat na všechen zbytek (syf, kap, hep...). Mohu jít rovnou na infekční nebo venerologické oddělení do nemocnice nebo musím nejdříve za svým lékařem, ať mě tam pošle? Platí to i v prvním případě všechno pojišťovna?
Zdravím, testy na pohlavně přenosné nemoci provádí některé praktický lékař, některé dermatovenerolog (pokud máte kožní projevy), a provádí se i na venerologických klinikách/odděleních. Většina testů se platí (chlamydie jsou údajně zdarma, syfilis také, pokud navštívíte venerologické pracoviště, tak se při podezření na nakažení nebezpečnou chorobou neobjednává a některé choroby (třeba zrovna syfilis) nelze testovat anonymně, protože podléhají evidenci. Je to vcelku obecné, ale otestovat se na všechny pohlavní nemoci je jako byste se chtěl nechat otestovat na všechny nemoci, co existují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.